Роман Скрипін може стати медіа-директором «РБК-Україна» (доповнено офіційним прес-релізом)

11 Серпня 2006
25914

Роман Скрипін може стати медіа-директором «РБК-Україна» (доповнено офіційним прес-релізом)

25914
Колишній шеф-редактор „5 каналу” прокоментував „ТК” інформацію щодо своєї можливої участі у цьому проекті.
Роман Скрипін може стати медіа-директором «РБК-Україна» (доповнено офіційним прес-релізом)

Як повідомляла вчора „Детектор медіа” з посиланням на сайт „Оглядач”, відомий журналіст, колишній шеф-редактор „5 каналу” Роман Скрипін веде переговори з компанією „Росбизнесконсалтинг” щодо своєї участі у проекті „РБК-Україна”. Прокоментувати ситуацію „ТК” попросила самого Р. Скрипіна.

- Романе, чи можете ви підтвердити або спростувати свою участь у переговорах з компанією „РБК”?

- Дійсно, 10 серпня я був у Москві разом із генеральним директором компанії «РБК-Україна» Йосифом Пинтусом. Необхідно уточнити, що мова не йде про створення ділового телеканалу, про що повідомляли деякі Інтернет-ресурси. Ми взагалі не говорили саме про телеканал. Та й компанія «Росбизнесконсалтинг» є не лише телекомпанією, а також включає друковані видання та інформагентство. Темою нашої розмови був проект «РБК-Україна» в цілому, перспективи його розвитку, які є досить обнадійливими. Цей проект не прив’язаний до певного виду медіа – телеканалу, газети тощо. Він з’явився на ринку, претендує на певну нішу, на лідерство, і реалізовуватиме всі можливості. Говорили також про мою можливу участь у його реалізації.

Можу сказати в свою чергу, що й мені цікаві будь-які медіа. Попри стереотип, що Скрипін шукає, як „притулитися” якимось боком до якогось телеканалу. Після звільнення з 5 каналу я казав, що мені цікавий хоч дитячий, хоч освітній проект – це не має значення. Цікава сама ідея, коли ти можеш чітко сказати: "Я йду за своїм планом, хочу його реалізувати і ставлю амбітну мету перед собою”. Це цікаво – і по-людськи, і по-журналістськи. Тому не йдеться лише про реалізацію телевізійних навичок Романа Скрипіна. Я розумію, що є нагода практично зі старту реалізовувати новий проект, який би був цікавим.

- Вам запропонували певну ділянку роботи, посаду?

- Поки що моя роль жодним чином не формалізована. Коли це станеться, я неодмінно про це повідомлю. Посада, яку мені запропонували – медіа-директор. Під час розмови ми намагалися з’ясувати, що входить у його функції.

- Чому ви зупинилися саме на російському проекті? Чи не було у вас бажання реалізовувати ідеї українські проекти, з українським капіталом?

- На українському ринку фігурує і західний капітал. Думаю, що незабаром почнеться експансія як раз саме західного капіталу, зокрема європейського, в українські друковані медіа. «РБК-Україна» -  українська юридична особа, збережено лише російський бренд. У планах РБК немає поширення власне російського продукту російською мовою. Зараз агенція працює у двомовному режимі. Надалі, думаю, йтиметься про український засіб масової інформації з певними закордонними інвестиціями.

В Україні чомусь панічно бояться всього російського, і навіть приховують наявність російського капіталу в медійних проектах. Самі ж журналісти РБК визнають, що рівень свободи слова в Україні вищий за російський, і навіть трохи заздрять. А насправді важливим є не походження грошей, а встановлення від самого початку чітких правил і домовленостей. Тобто, якщо я працюватиму з РБК, це означатиме встановлення певних правил і домовленостей, за якими треба працювати.  Усе буде прозоро і зрозуміло. Тут я не бачу суперечностей.

 

P.S. 16 серпня «Детектор медіа» отримала офіційний прес-реліз «РБК-Україна» щодо призначення Романа Скрипіна. Наводимо його текст повністю:

14 серпня керівництво інформаційного агентства «РБК-Україна» призначило Романа Скрипіна на посаду медіа-директора.
Як повідомив генеральний директор «РБК-Україна» Йосип Пінтус, агентство має великі плани щодо виходу на український медіа-ринок та завоювання лідируючих позицій у різних його сегментах.

«В стратегічні плани компанії входить створення медіа-холдингу на базі інформаційного агентства «РБК-Україна». Це не буде агресія, але це буде чітко прорахована поступальна експансія», - наголосив пан Пінтус.
Керівництво компанії вважає, що такі амбітні плани мають реалізовувати амбітні і професійні люди.
„Це було одним з мотивів, чому вибір топ-менеджменту впав на Романа Скрипіна», - пояснив генеральний директор «РБК-Україна».

«Я оптимістично дивлюся на перспективи, - зазначив медіа-директор Роман Скрипін. - «РБК-Україна»  - українське інформаційне агентство і ми чітко діємо відповідно до українського правового поля, яке визначає необхідність ухвалення засад редакційної політики, що гарантуватимуть чесну, об’єктивну, не заангажовану інформацію. До того ж – безкоштовну”.

„Восени агентство презентує широкому колу своїх споживачів цікаві та унікальні пропозиції на медійному ринку України, а також стратегію розвитку медіа-холдингу на базі „РБК-Україна», - запевнив Роман Скрипін .

 «РБК-Україна» – незалежна українська інформаційна агенція, що спеціалізується на фінансових, економічних і політичних новинах і створена за підтримки  групи компаній «РБК» (Росія).


Прес-служба ІА „РБК-Україна”

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25914
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду