Мазур Алла

4 Травня 2006
1170

Мазур Алла

1170
Канал "1+1", ведуча програми "ТСН"
Мазур Алла

Народилася на Хмельниччині в сім’ї медиків. Середню школу закінчила із золотою медаллю.

Ще у школі почала писати до місцевої районної газети, спочатку – з цікавості, потім – за завданням редакції газети.

Поступати на факультет журналістики Київського державного університету ім. Шевченка приїхала з папкою своїх заміток і репортажів. Але спеціалізацією під час навчання обрала радіо.

Працювала на першому каналі Українського радіо – спочатку як кореспондент, згодом – одна з ведучих Головної редакції інформації.  Разом з колегами готувала і вели перші в Україні радіомарафони: до річниць Чорнобильської аварії, під час виборів першого президента України у 1991 році.

Під час роботи на радіо працювала також співведучою циклової конкурсної програми „Від міста до міста”. 

 

У 1993 році на запрошення керівництва УТ-1 перейшла в Українські телевізійні новини (УТН).

Паралельно  вела перше вітчизняне ток-шоу на економічні та політичні теми "Перехрестя" (українсько-американський проект), а згодом була автором та ведучою телевізійного публіцистичного серіалу "Інвестиційна історія" (спільний українсько-словацький проект).

Наприкінці 1996 року отримала запрошення працювати на каналі „1+1”. І з 1 січня 1997 року вийшла в ефір з першим випуском ТСН.

У 1996 році стала лауреатом премії "Прометей-престиж" в рамках акції "Людина року" в номінації "Найкращий тележурналіст 1995 року".
У 1998 році за підсумками Четвертого всеукраїнського фестивалю журналістики визнана найкращою ведучою інформаційних програм України і отримала титул "Всенародне визнання".
Того ж року (1998) жюрі на чолі з Володимиром Познером визнало Аллу Мазур переможцем у номінації "Краща ведуча інформаційних програм" на першому Міждержавному форумі країн СНД;


 У 1999 році за підсумками конкурсу "Ділова жінка України - 98" стала переможницею в номінації "Телеведуча". Також у 1999 році отримала орден "Княгині Ольги" 3-го ступеня.
 Двічі - у 2001 та 2003 роках - отримала Національну премію України в галузі телебачення "Телетріумф" в номінації "Краща ведуча інформаційних програм".

Інформація надана прес-службою каналу "1+1"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1170
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду