«Стоп цензурі!» застерігає голову Дніпропетровської ОДА Олександра Вілкула від незаконного рішення

8 Квітня 2011
18865

«Стоп цензурі!» застерігає голову Дніпропетровської ОДА Олександра Вілкула від незаконного рішення

18865
«Стоп цензурі!» застерігає голову Дніпропетровської ОДА Олександра Вілкула від незаконного рішення

6 квітня в засобах масової інформації було поширено повідомлення голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександра Вілкула про те, що незабаром він підпише Наказ про запровадження тимчасових правил реєстрації інтернет-ЗМІ. Як зазначив очільник адміністрації, такі дії викликані бажанням навести лад в інформаційному просторі.

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» заявляє, що такі дії голови Дніпропетровської ОДА прямо суперечать положенням Конституції України. Стаття 92 основного Закону України чітко регламентує, що засади утворення і діяльності засобів масової інформації визначаються виключно законами України.

 

В Україні законами визначено порядок створення та діяльності друкованих засобів масової інформації (преси), електронних ЗМІ (телебачення і радіомовлення) та діяльність інформаційних агентств. Регулювання створення та діяльності засобів масової інформації в мережі Інтернет на цей момент відсутнє.

 

Виходячи з цього, Громадський рух «Стоп цензурі!» вимагає від голови Дніпропетровської ОДА Олександра Вілкула утриматися від протиправних дій - запровадження порядку реєстрації інтернет-ЗМІ.

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» вважає, що запровадження регулювання інтернет-ЗМІ в нинішніх умовах буде використано для так званого «наведення ладу в інформаційному просторі», а саме - для відсторонення неугодних тій чи іншій владі інтернет-ЗМІ та журналістів. Інтернет сьогодні є єдиним простором, де зберігається плюралізм думок та вільне поширення інформації.  Крім того, існуюче законодавство в достатній мірі забезпечує можливість журналістів акредитуватися при органах влади.

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» вимагає, щоб будь-які дії щодо регулювання діяльності інтернет-ЗМІ відбувалися на умовах прозорості і широкого попереднього обговорення з медійним середовищем та інтернет-галуззю.

 

 

Довідка

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об'єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.

 

Це  ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, унеможливлення перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань.

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями.

 

Дізнатися більше або приєднатися до Громадського руху «Стоп цензурі!» можна за посиланням /withoutsection/article/53128/2010-05-22-pripiniti-tisk-na-zhurnalistiv-ne-dopustiti-represii/

 

Блог Громадського руху «Стоп цензурі!»: http://stopcensorship.wordpress.com , у Твіттері: http://twitter.com/Stopcensorship

 

Контактна особа:

Артем Соколенко,

координатор прес-центру

Громадського руху «Стоп цензурі!»

050 440 46 08, censor.stop@gmail.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18865
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій
4767 дн. тому
Класика жанру - інформацію треба перевіряти, особливо перед поширенням публічних заяв від імені громадського руху журналістів.
SWorobey
4768 дн. тому
Материал о регистрации интернет-СМИ был размещен на сайте "Журналистика Днепропетровска" 1 апреля и, соответственно, является первоапрельской шуткой. Впоследствии он, без указания источника, был перепечатан сайтом радио "Немецкая волна". Оттуда и началось его триумфальное шествие. Подробнее можно почитать тут: http://allmedia.dp.ua/6436-1-aprelja-nikomu-ne-verju.html
Отакое
4768 дн. тому
http://allmedia.dp.ua/6436-1-aprelja-nikomu-ne-verju.html Как изместно, 1 апреля отмечен шутками и розыгрышами. Не остались в стороне и днепропетровские СМИ. К сожалению, у меня не было отслеживать в этот день все разыгрыши коллег, но свои розыгрыши раскрою. Тем более, что оказалось, что многие приняли их за чистую монету. Итак: На сайте "Журналистика Днепропетровска" была опубликована новость о регистрации в Днепропетровской области интернет-СМИ. На сайте "Телетайп" было опубликовано сразу две шутки. Одна о том, что любий крокодил губернатора занял первое место на выставке рептилий в Сингапуре, другая о том, что Украина отказывается от летнего времени и стрелкаи часов будут переведены обратно на зимнее время. На сайте "Компьютеры Днепропетровска" был опубликован шуточный социологический опрос о мобильной связи. Приношу свои извинения всем, кто принял эти материалы за чистую монету. Сергей Воробей
Клара
4769 дн. тому
Вилкулы просто ненавидят прессу! Вот полюбуйтесь: http://www.krivbass.in.ua/content/view/4431/1/ И это притом, что сами без своих пиарщиков (кстати, российских) шагу не сделают!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду