3 березня у Івано-Франківську – відкриття фотовиставки «Під PRESSом»

1 Березня 2011
1849

3 березня у Івано-Франківську – відкриття фотовиставки «Під PRESSом»

1849
3 березня у Івано-Франківську – відкриття фотовиставки «Під PRESSом»
3 березня у Івано-Франківськ у приміщенні Арт-кафе «Мармуляда» відбудеться відкриття фотовиставки «Під PRESSом». 
 
Формат: 21 фото – портрет журналіста й цитата – його думка щодо небезпеки цензури, важливості свободи слова та доступу до інформації. 

Учасники фотопроекту: Сергій Андрушко, Юлія Банкова, Леся Ганжа, Ілона Довгань, Вахтанг Кіпіані, Андрій Куликов, Наталія Лігачова, Сергій Лещенко, Юрій Луканов, Ігор Луценко, Мустафа Найєм, Мирослав Откович, Осман Пашаєв, Віталій Портников, Віталій Сич, Роман Скрипін, Ольга Сніцарчук, Єгор Соболєв, Наталка Соколенко, Святослав Цеголко, Артем Шевченко. 
 
Фотограф: Олександр Бойко.
 
У рамках відкриття фотовиставки  в Івано-Франківську відбудеться круглий стіл 
«Україна 2011: Між віртуальною свободою та реальною цензурою». 
 
Запрошені гості: Вахтанг Кіпіані, редактор Інтернет-видання «Владометр» та «Історична правда»; Леся Ганжа, журналіст; Тарас Прохасько, письменник; Іван Вовк, журналіст; Андрій Сидоренко, громадський діяч, кампанія Новий Громадянин.
 
Початок круглого столу о 13.00 год.,  відкриття виставки – о 14.30 год.
Адреса: Арт-кафе «Мармуляда, м.Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 23
 
Ідея фотопроекту Під PRESSом виникла під час зустрічі учасників журналістського руху «Стоп цензурі!», громадських діячів та художників півроку тому. 
Метою фотовиставки є привернення уваги широкої громадськості до проблем цензури та утискання в Україні свободи слова як базової ознаки демократії. До проекту не має стосунку жодна політична партія.
 
Ініціатива проведення виставки в Івано-Франківську належить  aрт-кафе «Мармуляда».
 
«Сьогодні в Україні спостерігається ситуація, коли \"темники” замінили \"усниками”, тобто усні інструкції влади стають прямою вказівкою до дії для багатьох медіа. Чи може нормальний український громадянин дивитися телевізор? І де брати правду, якщо не з телевізора? Насправді, окрім інтернет-новин, у багатьох друкованих медіа – відносно багато свободи», - переконаний Вахтанг Кіпіані, редактор Інтернет-видання «Владометр» та «Історична правда».
 
«Тема свободи слова у всіх на слуху, але інструменти, які би забезпечили її на практиці, доволі розмиті: профспілки журналістів, їх професійність, усвідомлення відповідальності - підтеми, які можуть дати відповіді, як забезпечити свободу слова «на місцях». Саме тому для нас виставка «Під Pressом» - це привід до широкої дискусії, і сподіваємося, що ця дискусія призведе до реальних дій, - пояснила Маргарита Женчук, креативний директор Арт-кафе «Мармуляда».
 
Організатори: Громадська кампанія «Новий Громадянин» у партнерстві із журналістським рухом «Стоп цензурі!», Арт-кафе «Мармуляда» (Івано-Франківськ) за підтримки Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні. 
Виставка експонувалася у Києві в книгарні-кав’ярні «Бабуїн» з 25 січня до 25 лютого 2011 року.  В Івано-Франківську фотопроект триватиме з 3 березня до 25 березня 2011 року. Далі естафету перейме Одеса.

Інформація про організаторів фотопроекту:
 
«Новий Громадянин» (www.newcitizen.org.ua) – це позапартійна, політично незаангажована громадська ініціатива, організована з метою посилення впливу громадян на суспільні й політичні процеси в Україні. 
 
«Стоп цензурі!» (http://stopcensorship.wordpress.com/page/2/) – ініціатива українських журналістів та громадських організацій, що має на меті обстоювання свободи слова, запобігання цензурі, перешкоджанню професійній діяльності журналістів та порушенню професійних стандартів. Рух «Стоп цензурі!» не є політичною ініціативою, його не підтримує жодна з політичних сил. 
 
Арт-кафе «Мармуляда» (http://marmulyada.com.ua)
Новий заклад на карті Івано-Франківська, що входить до мережі «23 ресторани», який попри смачну кухню, є місцем проведення концертів, виставок, книжкових презентацій, творчих вечорів - місцем генерації нових ідей. 

Саша Бойко, фотограф (flickr.com/netoj)
Народився 1984 року в передмісті Києва. Отримав диплом магістра історії. Сім років працював графічним та відеодизайнером. Зі студентських років цікавився фотографією, зараз обрав її як пріоритетний напрямок самореалізації. Уже понад рік працює в одній із перших в Україні фото- та дизайн-студій Belka&Strelka. Перша персональна виставка Neverland, «Мистецький арсенал» (Київ), 2009. Учасник групового міжнародного проекту LOMO SAPIENS, Муніципальна галерея (Харків).Персональна виставка під PRESSом, книгарня-кав’ярня “Бабуїн” (Київ, 2011)

Для довідок: 067 232-69-23, info@marmulyada.com.ua,newcitizen.info@gmail.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1849
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду