Акція «Ні - парканам! Так - любові!»: журналісти клеїли сердечки, міліціонери зривали

14 Лютого 2011
61489

Акція «Ні - парканам! Так - любові!»: журналісти клеїли сердечки, міліціонери зривали

61489
Акція «Ні - парканам! Так - любові!»: журналісти клеїли сердечки, міліціонери зривали

 

Акція «Ні - парканам! Так - любові!», організована громадським рухом «Стоп цензурі!» відбулася в День святого Валентина на Майдані Незалежності.

 

Активісти руху запросили журналістів наклеїти на зелений паркан, яким зараз оточена стела Незалежності,  червоні серця та жовті й блакитні квіти і написати на них зізнання тим принципам та символам, які вони люблять і без яких не можуть жити.

 

 

 


 

 

Такий формат заходу був обраний рухом «Стоп цензурі!» не випадково. Як пояснив координатор прес-центру руху Артем Соколенко, важливо привернути увагу до тих парканів, яких сьогодні так багато з'являється в Україні. Найсильнішою ж зброєю, яка може їх здолати, організатори вважають любов.

 

 

 

 

Сергій Лещенко, журналіст «Української правди», який також прийшов на Майдан залишити своє зізнання, порівняв зелений паркан Майдану з Берлінським муром і припустив, що, коли паркан знищать, то його тріски стануть так само символічно цінними, як і уламки сумнозвісного муру.

 

 

 

 

За сорок п'ять хвилин, які тривала акція, на паркані з'явилося чимало палких зізнань від журналістів: «Я люблю Україну!», «Я люблю бути вільним», «Волі!», «Геть мури!», «Любіть свободу!», «Любіть демократію!». Окрім представників ЗМІ, біля паркану були присутні представники правоохоронних органів, які не втрачали пильності і під час цієї цілком мирної акції.

 

 

 

 

Тим, хто не встиг побачити написи на паркані з 13:00 до 13:55, залишилося лише дивитись фотографії в мережі -  правоохоронці відклеїли стікери від паркану через десять хвилин після закінчення акції. Прохання людей залишити сердечки навколо стели до кінця святкового дня розуміння у міліціонерів не зустріли, попри те, що, за словами пана Соколенка, і акція була санкціонована всіма потрібними інстанціями, і папір організатори спеціально обрали такий, який потім найлегше прибрати з паркану.  

 

 


 

 

Олександра Найда, для «Детектор медіа»

 

Фото - Максим Поліщук. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олександра Найда, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
61489
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду