США занепокоєні зменшенням ролі медіа в Україні. Представники Держдепартаменту приїхали до Києва з'ясовувати причини

16 Листопада 2010
20026
16 Листопада 2010
08:50

США занепокоєні зменшенням ролі медіа в Україні. Представники Держдепартаменту приїхали до Києва з'ясовувати причини

20026
США занепокоєні зменшенням ролі медіа в Україні. Представники Держдепартаменту приїхали до Києва з'ясовувати причини

«Уряд Сполучених Штатів занепокоєний деякими змінами в Україні протягом останніх місяців, особливо зменшенням ролі мас-медіа та необ'єктивним висвітленням деяких подій. Попри те, що в українському медіа-просторі можна знайти різні точки зору, прослідковується тенденція до обмеження свободи преси. А свобода преси це - найголовніше питання будь-якого демократичного суспільства в світі» - заявив голова відділу Державного департаменту США з питань демократії, прав людини та праці Томас Мелія в інтерв'ю «Голосу Америки».

 

Погіршення ситуації зі свободою слова, зазначив американський посадовець, стала однією з причин візиту комісії Держдепартаменту до Києва цього тижня . «Ми плануємо залучити до обговорення український уряд, громадськість та мас-медіа, щоб краще зрозуміти причини утисків свободи преси та переконати український уряд розділити наші інтереси в зростанні, а не обмеженні політичної свободи в Україні» - сказав Томас Мелія.

 

Напередодні група українських журналістів передала звернення президенту Європейської Ради Герману ван Ромпею. 125 підписантів закликають його під час саміту Україна-ЄС 22 листопада підняти перед Віктором Януковичем питання щодо ухвалення в Україні закону «Про доступ до публічної інформації».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20026
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду