Держдепартамент CША: є підстави для занепокоєння станом свободи слова в Україні

10 Вересня 2010
18101
10 Вересня 2010
14:05

Держдепартамент CША: є підстави для занепокоєння станом свободи слова в Україні

18101
Держдепартамент CША: є підстави для занепокоєння станом свободи слова в Україні

Державний департамент CШA занепокоєний станом свободи слова в Україні. Про це заявив заступник держсекретаря США з політичних питань Вільям Бернс 9 вересня на зустрічі з українськими журналістами в Києві, повідомляє інформаційне агентство «Українські новини».

 

«Думаю, існують цілком обгрунтовані обставини для занепокоєння про стан свободи слова в Україні», - сказав він.

 

Зі слів дипломата, він детально обговорив питання свободи ЗМІ з громадськими активістами.

 

«Ми і далі будемо наполегливі в тому, що заяви (української влади) повинні перетворюватися в реальні дії, і це не є читання лекцій Америкою», - заявив Бернс.

 

«Люди говорять про такий виклик, як про боротьбу з корупцією. А як можна боротися з корупцією без вільної преси, яка може залучити їх (корупціонерів) до відповідальності, сприяти їх підзвітності та висвітлювати ті сфери, де існує ця проблема?» - зазначив він.

 

 

 

 

 

Разом з тим дипломат зізнався, що йому не відомо про проблеми, які мав в Україні фонд «Відродження» американського філантропа Джорджа Сороса, а також про те, що голова СБУ Валерій Хорошковський є  власником однієї з найбільших медіа-груп в Україні.

 

Як повідомляла ТК, 6 вересня керівництво фонду «Відродження» заявило, що СБУ зацікавилася співпрацею громадських організацій України та міжнародного фонду. до декількох громадських організацій Київської області, які виконують проекти, що фінансуються фондом «Відродження», звернулися співробітники СБУ з запитом інформації про цілі та завдання проектів, їхньої фінансової складової та оцінки їх впливу на передвиборчу ситуацію в Україні. І уточнив: «Оскільки жодний з проектів не має політичної складової, зустріч на цьому й завершилася».

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Українські новини»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18101
Читайте також
15.09.2010 14:38
Галя Койнаш
13 077
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду