Льовочкін: Важливо, щоб у журналістів існувала в серці самоцензура

21 Червня 2010
22263

Льовочкін: Важливо, щоб у журналістів існувала в серці самоцензура

22263
Льовочкін: Важливо, щоб у журналістів існувала в серці самоцензура

Глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін вважає, що журналістам має бути притаманна самоцензура.

 

Про це він заявив в ефірі програми Мустафи Найема «Чорне та біле» на телеканалі ТВі, пише «Українська правда».

 

 «Мені здається, що дуже важливо, щоб у людей, які є четвертою владою, існувала в серці, в душі, якась самоцензура. І речі, які, скажімо, можна було б не випинати, щоб вони не випинлисяЯкісь інциденти, хтось там впав на стадіоні, десь хтось спіткнувся, чи ось такий інцидент, який стався через сильний вітер під час візиту Дмитра Медвєдєва, це все речі, на які не треба звертати увагу», - підкреслив Сергій Льовочкін.

 

За його словами, «зі свободою слова завжди все в порядку не буває ніде». «Те, що журналісти весь час кажуть владі: хлопці, ось це робиться не так, ось тут десь когось затискають, а там ось є цензура. Прекрасно. Навіть якщо це не правда. Говоріть, говоріть. А наше завдання, як влади, реагувати. Відокремлювати зерна від полови. Тобто десь, де є раціональне у вашій критиці, враховувати. А якщо ні - сказали, і добре, ми пішли далі», - сказав пан Льовочкін.

 

Відповідаючи на питання щодо спроб адміністрації президента заблокувати поширення відеозапису падіння вінка на президента Віктора Януковича, Сергій Льовочкін сказав: «Будь-яка подія, яка зараз би не відбулася в Україні, якщо ти скажеш словосполучення «не показувати», автоматично стає першим хітом. З нашого боку було б вкрай нелогічно давати подібні команди. У той же час, я не бачу в цьому інциденті нічого такого, що б нам хотілося приховати».

 

Також голова Адміністрації президента заявив, що задоволений роботою свою заступниці Ганни Герман і не має з нею конфліктів. «У принципі, Ганна Миколаївна дуже багато часу приділяє роботі. Вона дуже професійна і совісно ставиться до своїх обов'язків. Вона все приймає близько до серця, вона хороший фахівець і в принципі я задоволений тим, як вона працює», - заявив він.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22263
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду