Олександр Ткаченко вважає антицензурне звернення депутатів до ГПУ тиском на «1+1»

12 Травня 2010
12773

Олександр Ткаченко вважає антицензурне звернення депутатів до ГПУ тиском на «1+1»

12773
Олександр Ткаченко вважає антицензурне звернення депутатів до ГПУ тиском на «1+1»

Олександр Ткаченко, генеральний директор «1+1», висловив здивування рішенням. комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, який прийняв заяву про перешкоджання професійній діяльності журналістів та цензуру на загальнонаціональних телеканалах. Заяву Ткаченка розповсюдила прес-служба «1+1».

 

«Услышав мнение нескольких журналистов, продиктованные им их личными политическими предпочтениями, Комитет позволяет себе принимать какие-то решения. Мы расцениваем это как попытку вмешательства в редакционную политику и давления на наш канал», - ідеться в коментарі. 

 

Нагадаємо, депутати ухвалили рішення на засіданні 12 травня після того, як члени комітету  розглянули відкриті листи журналістів телеканалів «1+1» та СТБ, а також заслухали Олексія Мустафіна (СТБ), Наталію Соколенко (СТБ) та Сергія Кудімова («1+1»).

 

Сам Олександр Ткаченко на засідання профільного комітету ВР не прийшов.

 

«Я не отказывался от участия в заседании, но считаю неприемлемым обсуждение нюансов редакционной политики канала в присутствии политических деятелей. Об этом я сообщил Андрею Шевченко - выслушайте журналистов и менеджмент. Шевченко отказался от такого формата», -  так пояснив свою позицію Ткаченко.

 

Нагадаємо,  6 травня, журналісти «1+1» розповсюдили відкритий лист щодо  запровадження цензури на каналі. Наступного дня, 7 травня, про системну цензуру заявили журналісти програми «Вікна» телеканалу СТБ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12773
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду