Андрій Шевченко: „АП зацікавлена в тому, щоб якнайшвидше вибратися з тієї міжнародної та внутрішньополітичної дупи, в яку вона завела країну і себе”.

13 Грудня 2002
989

Андрій Шевченко: „АП зацікавлена в тому, щоб якнайшвидше вибратися з тієї міжнародної та внутрішньополітичної дупи, в яку вона завела країну і себе”.

989
. голова Київської незалежної медіа-профспілки під час чат-конференції на сайті „Детектор медіа” повідомив, що ще до Нового року мають бути створені первинні профспілкові осередки на кількох телеканалах.
Андрій Шевченко: „АП зацікавлена в тому, щоб якнайшвидше вибратися з тієї міжнародної та внутрішньополітичної дупи, в яку вона завела країну і себе”.
...голова Київської незалежної медіа-профспілки під час чат-конференції на сайті „Детектор медіа” повідомив, що ще до Нового року мають бути створені первинні профспілкові осередки на кількох телеканалах. ...голова Київської незалежної медіа-профспілки під час чат-конференції на сайті „Детектор медіа” повідомив, що ще до Нового року мають бути створені первинні профспілкові осередки на кількох телеканалах.

Андрій Шевченко, голова Київської незалежної медіа-профспілки, під час чат-конференції на сайті „Детектор медіа” повідомив, що ще до Нового року мають бути створені первинні профспілкові осередки на кількох телеканалах.

В той же час журналістський Страйком, за словами Андрія Шевченка, продовжує діяти, займаючись виключно політичними питаннями. Профспілка має займатись професійними питаннями захисту журналістів, включаючи захист їх права на професію. Втім, Андрій Шевченко переконаний, що зараз журналісти можуть обійтися без страйку: „Зараз є реальний шанс, - вважає голова київської профспілки, - зрушити ситуацію без страйку чи інших крайнощів. Але, якщо буде потреба, в нас є способи, як змусити владу діяти. Конкретно зі страйком є кілька серйозних питань: як зробити так, щоб він не вдарив по найкращих медіа і найкращих журналістах? Як зробити так, щоб він не звівся до демаршів лише незалежних медіа? Як зробити так, щоб не повикидали з роботи всіх страйкарів? І, нарешті, як прорвати інформаційну блокаду? В тому числі для вирішення цих питань і створена профспілка. Зараз наш пріоритет – наростити м'язи і залучити ключові мейнстрімівські медіа”.

На запитання, в чому, перш за все, полягає та частина відповідальності, яку несуть і самі журналісти за нинішню ситуацію в медіа, Андрій Шевченко відповів: "З року в рік прогиналися все нижче і нижче. Не давали по руках владі, власникам і редакторам".

Андрій Шевченко вважає, що зараз у змінах щодо медіа ( в тому числі - їхньої залежності від ринку, а не від політиків) зацікавлені всі, включно з Адміністрацією Президента. На запитання про те, в чому саме зацікавлена АП, Шевченко відповів: „АП зацікавлена в тому, щоб якнайшвидше вибратися з тої міжнародної та внутрішньополітичної дупи, в яку вона завела країну і себе”.

На запитання, скільки вже отримала грошей медіа-профспілка (вочевидь, малися на увазі гранти – „Детектор медіа”), Шевченко відповів, що поки що всі гроші профспілки – це вступні внески її членів.

Кілька запитань учасників чат-конференції стосувалися інциденту, який стався в ефірі Громадського радіо. Тоді Дмитро Кисельов процитував приватну розмову з Андрієм Шевченком, яка відбулася після ефіру на ICTV (разом з Дмитром Табачником). Андрій Шевченко прокоментував і розмову „за чаєм”, і сам ефір так: „Ефір справді був сумбурний, деякі речі сьогодні я говорив би інакше. Але, вважаю, були й перемоги. Щодо його (Кисельова – „Детектор медіа”) "чайних" одкровень – порядні люди, як на мене, діють інакше. І не тому, що він розповів про розмову "офф рекордс", а тому, що він перекрутив мої слова... Я не казав, що не знаю, як діяти далі”.

Щоправда, сам Дмитро Кисельов, який долучився до чат-конференції, вважає, що слова про те, що „всеобщая журналистская забастовка – это далекий горизонт” є свідченням незнання того, що робити далі. Співрозмовники вочевидь розмовляли різними мовами, незрозумілим же залишилося одне: чому для Дмитра Кисельова все починається і закінчується страйком? Не зважаючи на те, що навіть Страйком (а Шевченко є головою Медіа-профспілки, а не Страйкому) весь час каже, що страйк – це крайній захід. Що є надія вирішувати поступово багато проблем захисту журналістів та протистояння політичній цензурі шляхом переговорів, законодавчими ініціативами і т.ін. Чи сам Кисельов вважає, що інакше, як загальним журналістським страйком, цю владу „ничем не пронять”?..

На запитання, де Андрій планує працювати далі, журналіст відповів: „ Один поінформований чоловік каже, на мене виписали "вовчий білет". Але мої розмови з керівниками каналів особливої тривоги не залишили. Зараз готую дуже масштабний проект, який навесні хотів би почати робити з одним із центральних каналів. Він не політичний. Плюс є ще кілька симпатичних телепропозицій.”

Відносно нинішніх стосунків Шевченка з Олександром Ткаченком, керівником „Нового каналу”, Андрій зауважив, що дуже поважає цю людину і сподівається, що стосунки в них залишаться добрими.

Ніна Краснова, „Детектор медіа”

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
989
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду