Серіали з конвеєру та поштучно

7 Грудня 2005
1224

Серіали з конвеєру та поштучно

1224
Якщо осінь доволі суттєво освіжила сітку багатьох каналів у тому, що стосується ток-шоу, то контент прайму по буднях, традиційно окупованого серіалами, оновлювався мляво й без галасу.
Серіали з конвеєру та поштучно
Відомо, що кожен із провідних каналів країни здійснює своє виробництво через “дочірню” компанію, яка бере на себе всі турботи зі створення та дистрибуції продукту, тоді як визначальною в її роботі є позиція саме “батьківського” телеканалу. Так, сері альні потреби “Інтера” обслуговує фірма “Film.ua”, “1+1” – “Українська медіа-група”. Яким продуктом (фільми, TV-movies, серіали і т.д.) збираються найближчим часом задовольняти потреби вітчизняного ринку, а часом і не тільки його, ці провідні виробники?

Компанія “Film.ua”, яка пов’язана з телеканалом “Інтер”, переживає зараз нелегкий період. Після змін серед власників каналу, до числа яких увійшов Валерій Хорошковський, відбувається перебудова більшості структур “Інтера”, зокрема, і “Film.ua”. Внаслідок неминучого безладу та сум’яття довелося відмовитися від багатьох проектів “телекіно”, порівняно недовгих фільмів на кілька серій. Натомість “затяжне мило”, як завжди, почувається комфортно.

Юрій Мінзянов, продюсер компанії, розповів “Детектор медіа”, що план виробництва на наступний рік ще коректується, поки що можна казати лише про декілька окремих проектів. Днями почалися зйомки багатосерійного серіалу, або “теленовели”, як воліє називати цей жанр пан Юрій. Стосерійний продукт під назвою “Вовчиця” стартує в ефірі в новому році; цікаво, що група над ним працює та сама, що й над “Зціленням любов’ю”; географія зйомок – Київ, Крим та зимові Карпати.

“В повну силу у Львівській області йдуть зйомки шестисерійного фільму в жанрі “екшн” “Опер Крюк” (за романами братів Алових), – каже пан Мінзянов, – у головній ролі популярний пітерський актор Ігор Ліфанов, а в якості режисера дебютує юнак із гучним прізвищем Олександр Будьонний. Хочемо, аби цей проект не був схожим на численні “ментівські” серіали, він багато в чому буде новаторським, і разом з тим, сподіваюся, видовищним та захоплюючим. У цьому нам допоможуть спеціалісти з комп’ютерної графіки, які працювали над “Нічним дозором”. Наступного року сподіваємося зняти продовження “Опер Крюк-2”. На цих проектах ми перевіряємо не тільки творчу молодь (на “Опері” режисер, сценарист, оператор – дебютанти), але й здатність групи вирішувати складні технологічні завдання, приміром, організацію і зйомку складних постановочних сцен, таких як каскадерські трюки в епізодах погоні, вибух бензоколонки тощо”, – розповів Юрій Мінзянов.

Крім того, “Film.ua” зараз готується ще до одного високобюджетного проекту під умовною назвою “Смерть шпионам” – це воєнний шпигунський детектив, дія якого відбуватиметься в 1944 році на тлі протистояння двох розвідок. “Другий рік триває підготовка до цього непростого проекту, говорить пан Мінзянов, - і я сподіваюсь, що наступного року йому дадуть старт. Повірте, військово-пригодницька тема ─ не данина моді, це радше жанровий пошук, прагнення зацікавити глядача незвичним трактуванням воєнних подій. Для цього хочемо домішати до традиційного жанру воєнного детективу ще й елементи містики та хоррору, простіше кажучи, намагаємося поєднати “В августе 44-го” та “X-files”. Глядач завжди хоче бачити яскраве видовище, атракціон.

Роман Горбик, для "Детектор медіа"

________________________________________

Продовження матеріалу читайте в журналі "Детектор медіа" № 11, який нещодавно вийшов з друку.

Нагадуємо, що продовжується передплата журналу на перше півріччя 2006 року. Про умови передплати докладніше можна дізнатися тут.

Також журнал можна придбати на розкладках преси у вестибюлях станцій метрополітену м. Києва та в магазинах:

1. «Наукова Думка», вул. Грушевського 4, м. Київ

2. Книгарня «Сяйво», вул. Червоноармійська 6, м. Київ


Видання здійснюється в рамках проекту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Publication is supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine/ The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.

Проекти ГО "Детектор медіа" реалізуються за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) за угодою № F11158-TK-01. Погляди авторів не обов'язково збігаються з поглядами Агентства США з міжнародного розвитку.

"Telekritika" projekt were made possible through support provided by the United States Agency for International Development, under the terms of Award No. F11158-TK-01. The opinions expressed herein are those of the authors and do not necessarily reflect the views of the United States Agency for International Development.

Реалізації проектів ГО "Детектор медіа" сприяють Тhe National Endowment for Democracy /NED/, Internews Network, Центр Медіареформ

Журнал "Детектор медіа" виходить також за підтримки Міжнародного фонду „Відродження”.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для "Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1224
Читайте також
04.10.2001 13:49
незалежний експерт-дослідник телебачення і радіомовлення
1 601
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду