Павло Грицак віце-президент НТКУ: „Ми прагнемо відкрити українців для України”

1 Грудня 2005
1693

Павло Грицак віце-президент НТКУ: „Ми прагнемо відкрити українців для України”

1693
В Україні стартує національний відбірковий конкурс „ТИ-ЗІРКА!” для визначення представника України на 51-му пісенному конкурсі „Євробачення 2006”
Павло Грицак віце-президент НТКУ: „Ми прагнемо відкрити українців для України”
30 листопада у стінах НТКУ пройшла прес-конференція із приводу початку відбіркових турів, що визначать людину, котра поїде на співочий конкурс презентувати Україну у травні 2006 року в м.Афіни, Греція.

На питання журналістів відповідали Олена Мозгова – директор ТО „Музичних та розважальних програм”, Віталій Докаленко – президент НТКУ, Павло Грицак – віце-президент НТКУ та Марія Орлова – ведуча пісенного конкурсу та „Музичних новин” на НТКУ.

Пані Мозгова розповіла, що на першому етапі 12 головних фіналістів із 6-ти регіонів України буде обирати журі, що складатиметься з 5 чоловік: генеральний директор національної радіомережі „ХітFM” Сергій Кузін, генеральний директор рекордингової компанії „Лавіна мьюзік” Едуард Клім, директор ТО „Музичних та розважальних програм” НТКУ Олена Мозгова та стиліст Ольга Струкова. П`ятим учасником журі в кожному місті, де буде проходити відбір, стане одна з українських музичних зірок: у Чернігові – це буде Наталка Могилевська, у Полтаві – Кузьма (Андрій Кузьменко, фронтмен гурту „Скрябін”), у Дніпропетровську – Олена Вінницька, в Одесі – Ірина Білик, в Чернівцях – Віктор Павлик та в Києві – Олександр Пономарьов.

Віталій Докаленко: „Учасниками конкурсу можуть бути всі бажаючі, котрі досягли 16 років. Положення щодо конкурсного відбору буде розміщено найближчим часом на сайті Першого національного та в друкованих виданнях наших партнерів”.

(Наразі це положення вже є на сайті Першого каналу - ТК)

Основними критеріями відбору будуть, як запевнили нас організатори – базове вміння співати, а головне – це бажання співати! Гаслом конкурсу оголошено вислів – „СПІВАЙ ТА ПЕРЕМАГАЙ!”

Олена Мозгова: „ Якщо людина навіть немає власної пісні – це не проблема. Адже ми збираємося залучати до процесу написання пісень для учасників не лише наших відомих композиторів – Руслана Квінта, Олега Макаревича ін., проте й Олега Скрипку, Святослава Вакарчука, Олександра Понамарьова ін. Людей, які не лише співають, але й пишуть музику та вірші. Головне – це бажання, голос та харизма. Ми прослухаємо всіх, хто прийде на відбіркові тури, навіть якщо будемо змушені працювати вночі”.

Планується відзняти всього 14 епізодів, тобто проект триватиме 14 тижнів, із них 4 – це прямі ефіри – живі концерти. Кожна програма триватиме 48 хвилин, а зйомка буде здійснюватися одразу 7-ма телевізійними камерами.

Вибір фіналіста здійснюється шляхом голосування журі та глядачів у прямому ефірі Першого каналу під час проведення 3-ох концертів, які відбудуться: 28 січня, 11 та 25 лютого. Єдиного фініліста серед 3-ох претендентів буде обрано 11 березня 2006 року.

На питання журналістів – чому використовується саме змішана структура голосування – 50/50 – журі/глядачі, організатори сказали, що прагнули віднайти золоту середину між професійністю та популярністю. Адже ці два поняття досить рідко збігаються.

Щодо формату проекту, то пан Грицак відповів: „В Україні буде використана адаптована версія телевізійного шоу „You`re a Star! ”, яке було створено в Ірландії з метою відбору національного фіналіста для участі в пісенному конкурсі „Євробачення 2003”. Хоча сказати, що ми лише адаптували буде не досить правильно. Так як ми прагнемо працювати цивілізовано, то доцільніше буде зазначити, що наша телекомпанія придбала права на запуск шоу саме такого формату. Ми все ж таки орієнтуємося на досвід світових телекомпаній, тому і обрали саме такий формат. Проте його суть і мета – це відкривати українські таланти, а не закордонні” .

Олена Мозгова: „Ми врахували помилки щодо організаційних питань минулого „Євробачення 2005”. І зараз, хоча ми дещо пізно розпочали підготовку, тому що 1,5 місяці чекали на призначення президента телекомпанії, цей час дійсно втрачений, проте нам не звикати, ми завжди щось наздоганяємо”.

Марія Орлова: „А взагалі, ми вкладаємося в усі офіційні сроки, що встановлені організаторами конкурсу. 18 березня ми маємо вже привезти у Грецію учасника, а фінал нашого шоу планується 11 березня, тому дійсно сроки трохи сжаті. Проте до фіналу вийдуть три фіналіста й у кожного буде вже готовий повністю номер, тобто ви побачите вже готовий продукт”.

Олена Мозгова: „Фіналісти будуть жити в Києві в окремому будиночку, де з ними працюватимуть фахівці з вокалу, імідж-мейкери, хореографи ін. Для промоутерської реклами нашого учасника спочатку буде використовуватися запис його виступу з фінального концерту, а лише згодом ми відзнімемо кліп”.

Фінансування проекту „ТИ-ЗІРКА!” більшою мірою буде здійснюватися НТКУ, також будуть використані кошти, що залишилися з минулого „Єробачення 2005”, ідуть переговори зі сносорами. Таке шоу здатне вельми вагомо підійняти рейтинги Першого каналу, на що і розраховують його керівники.

На запитання журналістів: „Чи будуть учаниками відбірних турів уже діючі зірки?”

Віталій Докаленко відповів, що попередньої домовленості ні з ким немає й не планується, звичайно, заборонити їм брати участь ніхто не зможе та й не буде прагнути це робити: „Євробачення – це перш за все, ВІДКРИТТЯ, тому ми прагнемо відкрити пару трійку нових імен українського музичного світу”.

Олена Мозгова сказала, що поки що не знає нікого з українських зірок, хто б зараз мав бажання викласти 300 тис. доларів (як це зробили Руслана і Олександр Пономарьов) на те, щоб поїхати преставником від України на „Євробачення” у Грецію.

Президент НТКУ висловив бажання телекомпанії провести такий самий проект по відбору учасників тільки вже на „Дитяче Євробачення 2006” (що його транслював Перший канала 27 листопада), в якому братимуть участь діти від 8 до 16 років. Також планується трансляція „Танцювального Євробачення” та „Класичного Євробачення”.

Телевізійне шоу „Ти-ЗІРКА!” стартує вже з грудня цього року. Команда, що складається із 50 чоловік вирушає на пошуки нової зірки 5 грудня, а 6 грудня уже буде в Чернігові.

Графік відбіркового туру:

6.12.05північний регіон – Чернігів (Суми, Житомир)

8.12.05 центральний регіон – Полтава (Черкаси, Кіровоград, Хмельницький)

10.12.05східний регіон – Дніпропетровськ (Луганськ, Харків, Донецьк, Запоріжжя)

12.12.05 південний регіон – Одеса (Херсон, Миколаїв, АР Крим)

15.12.05західний регіон – Чернівці (Ужгород, Львів, Рівне, Тернопіль, Луцьк, Івано-Франківськ, Вінниця)

23.12.05 Київ

Олена Рябець, для "Детектор медіа"

Читайте також:

30 листопада відбудеться прес-конференція, присвячена початку національного відбіркового туру пісенного конкурсу «Євробачення 2006» - «ТИ-ЗІРКА» (анонс

УТ-1 розпочинає відбірковий конкурс «Євробачення-2006»

Вийшла друком книга "Бачення Євро (хроніки українського Євробачення)"

Олександр Бригинець: „Українських виконавців кинули у двобій з Майклом Джексоном і Мадонною. Без жодних пільг...”
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для "Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1693
Читайте також
04.10.2001 13:49
незалежний експерт-дослідник телебачення і радіомовлення
1 601
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду