Денис Іванеско: „Я не хочу дивитися назад”

3 Листопада 2005
1501
3 Листопада 2005
16:26

Денис Іванеско: „Я не хочу дивитися назад”

1501
„Подобатися всім – це не моє головне завдання”, - відповів Денис Іванеско на закиди новинних журналістів, які сьогодні відкрито заявили про те, що їх не влаштовує ймовірний кандидат на посаду директора ТВО „Новини”. „Подобатися всім – це не моє головне завдання”, - відповів Денис Іванеско на закиди новинних журналістів, які сьогодні відкрито заявили про те, що їх не влаштовує ймовірний кандидат на посаду директора ТВО „Новини”.
Денис Іванеско: „Я не хочу дивитися назад”
Сьогодні в ньюз-румі Національної телекомпанії України відбулися збори трудового колективу ТВО „Новини”, проведення яких ініціював осередок Київської незалежної профспілки через те, що, зокрема, деякі журналісти, були досить занепокоєні ймовірним призначенням нинішнього випускового редактора новин Дениса Іванескa на посаду шеф-редактора ТВО „Новини”. Кандидатура пана Іванескa, як виявилось, не задовольняла багатьох журналістів через те, що під час минулих президентських виборів він, начебто, дуже жорстко поводився з редакційним колективом, стояв на боці влади і керівництва НТКУ, примушував журналістів користуватися „темниками” і висвітлювати в новинах тільки окремих політичних постатей. Дехто навіть зазначив, що він колись називав своїх колег мавпами. На думку профспілкових діячів, саме колектив, а не топ-менеджмент повинен вирішувати, хто ним буде керувати. Тому за рішенням зборів, з останніми, а саме з Президентом НТКУ Віталієм Докаленком, якнайшвидше має відбутися зустріч новинних журналістів для обговорення відповідності цієї кандидатури запропонованій посаді. Сам Денис Іванеско, вислуховуючи на зборах закиди колег, відмовчувався. Свою думку з цього приводу він висловив в бліц-інтерв’ю журналісту „ТК”.

- Пане Денисе, під час зборів трудового колективу ТВО „Новини” ви мовчали. Як ви можете відповісти на ті напади, які були зроблені на ваш бік деякими журналістами?

- Мені, швидше за все, варто було б виступити, але я цього не зробив, бо спостерігався дуже високий шквал емоцій, і я розумію, що журналісти зараз не сприйняли б мої ідеї. Я член і засновник осередку Київської незалежної медіа-профспілки. Мій підпис стоїть в установчих документах, і я був одним із трьох журналістів, які у жовтні 2002 року сказали, що в цій країні потрібна незалежна профспілка. Тому поважаю право журналістів на збори, якщо вони чимось незадоволені. Щодо кадрових рішень. Є формула президента НТКУ, яку я буду виконувати, як керівник ТВО "Новини". Формула виглядає таким чином: жодного професіонала з ТВО „Новини” не буде звільнено. На мою думку, це правильна формула, і вона якісна. Справді, є люди, які працювали і десять, і двадцять, і більше років. Я глибоко переконаний, що саме цим людям ми повинні завдячувати тим, що сьогодні маємо українське телебачення. Це ті люди, які робили телебачення 70-х років, телебачення 90-х років, які заклали основу, куди прийшов працювати я в травні 2003 року. Ми мусимо, щонайменше, бути їм дуже вдячними.

- Вас офіційно вже призначили, чи ще ні?

- Я ще не бачив наказу, але він мусить сьогодні бути. Процедура така, що президент НТКУ дає завдання написати наказ, потім він його підписує, віддає у відділ, де ставлять печатку, і тільки потім я з ним ознайомлюсь.

- На вашу думку, чому в редакційному колективі є негативні відгуки щодо вашого ймовірного призначення шеф-редактором ТВО „Новини”?

- Розумієте, подобатися всім – це не моє головне завдання. Моє завдання - разом із цим колективом робити класний інформаційний продукт. Ми вже його робили, і ми зробимо його ще кращим. Я знаю, як це зробити, і впевнений, що з редакцією ми будемо надалі співпрацювати. В чомусь я не розумію закидів проти мене, оскільки ми працювали з цими журналістами протягом останніх півроку. Я працював, в тому числі, і з Ольгою Скотниковою, яка не дуже задоволена моєю кандидатурою, і ми з нею робили класний продукт. І не має значення, що вона думає про мене, що я думаю про неї. Має значення, що бачить глядач. Коли вмикає новини, він бачить класний продукт. Це значить, що ми з нею добре працюємо. Те, що ми думаємо один про одного, глядачеві не цікаво.

- Як ви можете прокоментувати висловлювання журналістів, які кажуть, що під час минулих виборів ви, начебто, примушували їх висвітлювати тільки певних особистостей, поводились з ними дуже жорстоко і стояли на боці влади?

- Якщо згадати, хто що зробив за попередньої влади, то можна на кожного щось накопати, бо це стара компанія, де працювало дуже багато людей і за часів старого президента. Навіщо це піднімати? Я не хочу дивитися назад. Я хочу дивитися вперед. Тому що є цікаві завдання, є люди, які спроможні це зробити. Чому б за цих умов не працювати фахово та якісно?

- Ви вже визначилися, що будете, робити, якщо вас все ж таки призначать?

- В мене є свій план, своя програма дій. Основне завдання – це сильні, якісні новини в країні. Такі новини, які викликатимуть повагу. Новини, які будуть прослухатися. Новини, які дивитимуться люди. Я впевнений, що ми зможемо зробити тими силами, які є сьогодні в редакції ТВО „Новини”. Це засвідчує наша попередня робота. В нас є перемоги – це окремі випуски, які були під час продажу Криворіжсталі, подій в Нальчику, призначення в уряді. Тоді в нас були набагато якісніші випуски, ніж на інших провідних телеканалах. Головний акцент ми будемо робити на ТОП-тему. Тобто, ми максимально просуватимемо ТОП-тему, і якщо ви чогось не дізналися про події сьогоднішнього дня, то вам це і не потрібно знати. Значить, така інформація не варта уваги глядача. Це перше завдання, яке стоїть переді мною та перед редакцією. Друге завдання – це аналітичний тижневик...

- Коли ви плануєте випустити його в ефір і, взагалі, чи є фінансування під цей проект?

- Я ще не знаю, бо жодного дня на цій посаді не працював. Я навіть не знаю штату - скільки в мене людей... Але я точно знаю, над чим буду працювати. Є відповідний проект, і його буде реалізовано. Президент НТКУ поставив таке завдання, і ми можемо це зробити. Насамперед, ми розробимо план щотижневика.

Третє завдання – це спецпроекти. Серед них такі унікальні речі, як телемарафон. Історично так склалося, що ТВО „Новини”, як авангард НТКУ, робить різні спецпроекти на День незалежності, 9 травня, державні свята, різні вагомі державні заходи – якісь форуми, самміти лідерів країн. І я буду підтримувати цей напрямок роботи.

Потім ми плануємо телетрансляції найважливіших заходів, які відбуваються в Україні. Зокрема, дуже терміново потрібно вирішити, що ми будемо робити, яку картинку побачить глядач на річницю Майдану незалежності. Є складність, оскільки, нам не відомо, хто це організовує, і я навіть не знаю цього сценарію. Бо під сценарій заходів потрібно розробити план - як висвітлювати подію, яку картинку подати.

Ми хочемо бути в усьому першими. Я бачу ТВО „Новини” як редакцію, що стабільно працює, розвивається і дає якісний продукт. Як редакцію, що є динамічною, демократичною, першою у всьому. Я хочу працювати в цій редакції і робити якісні головні новини країни.

Галина Ширшик, "Детектор медіа"

Читайте також:

Сьогодні мають призначити віце-президента НТКУ та директора ТВО "Новини"

Хто очолить інформаційне мовлення на НТКУ?

Колектив „Новин” Першого національного хоче впливати на кадрові рішення

Панюту вже призначено. Колектив НТКУ його підтримав, але не радий Іванеско
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1501
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду