Цензура не потрібна, бо робимо правильні закупки

20 Липня 2005
1120

Цензура не потрібна, бо робимо правильні закупки

1120
Офіційна відповідь на статтю Андрія Кокотюхи щодо показу “Мовчання Ягнят” на телеканалі “Інтер” 16 липня о 22:30. У вчорашній публікації автора «ТК» Андрія Кокотюхи йшлося про так звану «моральну» цензуру щодо фільмів на телеканалі «Інтер». Сьогодні ми отримали офіційні пояснення від каналу, за які ми вдячні і які друкуємо повністю. Сподіваємося, що задовольнить ця відповідь і наших читачів, і глядачів «Інтера».
Цензура не потрібна, бо робимо правильні закупки
По-перше, нам дуже приємно, що автор статті позитивно оцінює кінопоказ на нашому каналі. Ми дійсно намагаємось робити його різножанровим, враховуємо смаки різних вікових аудиторій і нас тішить увага людей, які добре знаються на кіномистецтві.

Щодо показу фільму “Мовчання ягнят”, хотілося б зазначити, що існує світова практика, коли фільми мають дві версії – прокатну і телевізійну. Нами в ефір було подано повну телевізійну версію фільму, надану нам безпосередньо компанією MGM, яка є правовласником цього кінофільму.

До речі, переклад було зроблено точно за монтажними листами (тектовою версією фільму), які були надані правовласниками.

Що ж до згаданої автором статті цензури – то на сьогоднішній день вона не потрібна, оскільки кожний фільм, що планується до ефіру, проходить серйозний відбір не тільки працівниками телеканалів, а також і Міністерством культури України, яке видає прокатне посвідчення на фільм і зазначає певну аудиторію (так званий індекс), який і обумовлює час показу фільму в ефірі. Тому фільми, у яких є сцени насилля, еротики, плануються в ефір тільки в пізній час, о 22…, 23… і пізніше, навіть якщо фільм має нагороди престижних кінофестивалів і гучну світову славу.

Завершуючи відповідь панові Андрію Кокотюсі і всім, кого цікавить цензура на нашому каналі, хочу зазначити, що фільми ми подаємо в повному обсязі, пам'ятаючи про авторське право та інтереси телеглядачів, а принципи “моральності і цнотливості” ми використовуємо при покупці фільмів, відмовляючись від занадто відвертих, жорстоких і аморальних фільмів, які, вважаємо, не відповідають іміджу і принципам нашого телеканалу.

Читайте також:

Як на „Інтері” проливають… кров
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
керівник студії “Кіно” телеканалу “Інтер”, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1120
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду