Медіа-магнат Руперт Мердок вчинив розвідку в українських ЗМІ

22 Червня 2005
1557

Медіа-магнат Руперт Мердок вчинив розвідку в українських ЗМІ

1557
Як вже повідомляла читачів «Детектор медіа», вчора Президент України Віктор Ющенко зустрівся з президентом компанії “News Corporation Limited” Рупертом Мердоком. З джерел Секретаріату Президента України стала відома наступна інформація.
Медіа-магнат Руперт Мердок вчинив розвідку в українських ЗМІ
Прибуття до України Руперта Мердока говорить про те, що є зацікавленість з боку крупних світових інвесторів у сфері ЗМІ. Підтвердженням цьому стала зустріч між Президентом України Віктором Ющенком та Президентом компанії “News Corporation Limited” Рупертом Мердоком, що відбулась 21 червня цього року.

Під час зустрічі власник однієї з найбільших медіакорпорацій світу, Руперт Мердок, висловив свої наміри інвестувати в український медіаринок, який, на його думку, стає надзвичайно привабливим. На сьогоднішній день вже зроблений перший крок у цьому напрямі – компанія “News Outdoor”, яка входить до світової “медіа-імперії” Мердока і спеціалізується на зовнішній рекламі, придбала контрольний пакет акцій однієї з великих київських рекламних агенцій. Президент “News Corporation Limited” розповів про зацікавленість у повноцінному виході компанії на український ринок та в подальшому створенні компанії “News Media Ukraine”.

Президент України Віктор Ющенко зазначив, що сьогодні нова влада робить все можливе для того, щоб максимально підвищити інвестиційну привабливість нашої держави. Він привітав наміри Руперта Мердока інвестувати в Україну та наголосив на необхідності запобігання монополізації медіаринку та створенню рівних умов для розвитку в цій сфері на засадах конкуренції. Твердою залишається позиція Президента України щодо забезпечення свободи слова. На думку Віктора Ющенка, драматичні події минулого року показали, що нації потрібна об’єктивна інформація.

У свою чергу Руперт Мердок пообіцяв і надалі сприяти широкому та об’єктивному висвітленню подій в Україні в світових ЗМІ. Для покращення професійного рівня українських ЗМІ Президент “News Corporation Limited” запропонував можливість стажування українських журналістів у західних ЗМІ, які належать його корпорації.

На переконання Руперта Мердока, прихід “News Corporation Limited” в Україну стане чітким сигналом для всіх крупних інвесторів у медіасфері та неодмінно буде сприяти не лише покращенню інвестиційного клімату нашої держави, а й якісному зростанню українського медіаринку.

“News Corporation Limited” займається телевізійним, видавничим, розважальним та рекламним бізнесом. Вона володіє телекомпаніями, супутниковими й кабельними каналами, газетами та журналами у всьому світі. “News Corporation Limited” також належить відома кінокомпанія “20 Century Fox”.

Читайте також:

Компания Руперта Мердока приобрела первый интернет-проект

Американський телемагнат теж цікавився "Інтером"?

Ющенко зустрівся з медіа-магнатом Мердоком

Руперт Мердок продолжает скупать рекламный рынок России

Досьє медіальних магнатів світу
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Секретаріату Президента України
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1557
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду