Профспілка проти ТБ „Тихого Болота”

8 Червня 2005
1301

Профспілка проти ТБ „Тихого Болота”

1301
Затхлість „тихого болота” стало не в силу терпіти працівникам „Всесвітньої служби УТР”. «Детектор медіа» вже зверталася до проблем Всесвітньої служби УТР, публікуючи як власні матеріали, так і листи від членів колективу. Нещодавно на УТР створена профспілкова організація, про що й повідомляє автор тексту, який публікуємо нижче, Микола Свінціцький.
Профспілка проти ТБ „Тихого Болота”
«Детектор медіа» знову наголошує на тому, що буде рада надати сторінки нашого видання і керівнику УТР – Василю Юричку, голові Держтелерадіо Івану Чижу. Затхлість „тихого болота” стало не в силу терпіти працівникам „Всесвітньої служби УТР”, тому вони, долаючи супротив керівництва, утворили профспілкову організацію для захисту своїх прав.

„Всесвітня служба УТР” – телекомпанія за віком зовсім молода, але порядки, які завів тут її президент В. Юричко, сягають в сиву давнину феодальних відносин. Скажімо, умовами колективного договору, який тишком-нишком підписали „Пан” президент з своєю вірнопідданою Головою Ради трудового колективу пані Бондаренко, забороняється право співробітників на протест і на страйк. Цим двом особам варто нагадати, що за ці права наші предки успішно боролись в умовах відсталої Росії ще в позаминулому столітті. Однак, у наших керівників проблеми не тільки із знаннями історії.

„Пан” Юричко ось вже кілька десятків років ніяк не може зрозуміти, що його методи роботи з людьми, м’яко кажучи, надто далекі від сучасних управлінських ідей, тому цей горе-керівник вже не раз потрапляв в халепу з колективами, якими він керував. Однак, чого не забереш у вищезгаданого „Пана”, то це вміння випливати сухим з води. Щоразу доля милувала його – як не радіо, то газета, як не інформаційне агентство, то телебачення – головне, щоб місце було теплим - з кабінетом, машиною і можливістю керувати.

Цього разу, осідлавши крісло президента „Всесвітньої служби УТР” з допомогою керівництва сумнозвісної СДПУ(о), він так проникся її ідеями та підтримкою на виборах В. Януковича, що багатьом працівникам телеканалу за їхнє право вільного вибору гикається ще й зараз.

Однак, найголовніше, що хвилює колектив телеканалу: куди ми йдемо? Це останнім часом викликає сум, тривогу, розчарування і невдоволення більшості творчих працівників, бо майже всі вони наймались на роботу з благородною метою - підіймати імідж України в світі, працювати на багатомільйонну діаспору. Йшли творити, не мало не багато, українське discaveri (не дивуйтесь, так чорним по білому, без зайвої скромності, записано в концепції нашого телеканалу), а опинились в ТБ -„тихому болоті”.

Новий час ставить перед ЗМІ нові вимоги. Щоб реалізувати їх потрібні нові знання, нові підходи, нове бачення – якості, які завжди були в дефіциті. Компенсувались вони часто порядністю, людяністю, бажанням досягти поставленої мети. А цього якраз бракує нашому керівництву.

Члени новоствореної профспілки не тішать себе марною надією на чудотворне перевтілення наших „Панів” президента та віце-президентів, тому ми сповнені бажання цивілізованими методами боротися з такою їхньою діяльністю, яка зветься "саботаж".

Читайте також:

УТР: примарне примирення

УТР: серйозно чи по-українському?

"Монолог поющего в чижовнике" або ще раз про УТР
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Свінціцький, головний редактор, „Всесвітня служба УТР”, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1301
Читайте також
04.10.2001 13:49
незалежний експерт-дослідник телебачення і радіомовлення
1 600
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду