УТ-1: Декілька танців в живому ефірі. Диких, репліка

18 Травня 2005
1125

УТ-1: Декілька танців в живому ефірі. Диких, репліка

1125
Концертом члена українського організаційного комітету по підготовці "Євробачення-2005" Руслани Лижичко в прайм-таймі Першого національного дано старт власне телевізійним подіям пісенного конкурсу. Концертом члена українського організаційного комітету по підготовці „Євробачення-2005” Руслани Лижичко в прайм-таймі Першого національного дано старт власне телевізійним подіям пісенного конкурсу.
УТ-1: Декілька танців в живому ефірі. Диких, репліка
Телевізійні події – це, як на мене, не те про що довго, абсолютно неправдиво, неадекватно радісно і весело розповідали українцям численні журналісти, а те, що пересічний українець може побачити. Побачити сам. Побачити на дивані разом із дружиною, а, можливо, навіть і тещею, оточеною дітьми. Побачити і зробити певні висновки. І для телевізійної компанії теж головне не те, про що розповідають різні „пі” і „ар” працівники, а те, що можна побачити. Отож, що мали змогу побачити мільйони українців на Національному телевізійному каналі УТ-1 ввечері 17.05.2005 року? Відразу відмічу декілька доволі очевидних речей.

Перше – такої грандіозної за масштабами нічим не заповненої паузи глядачі і уважні спостерігачі в ефірі прайм-тайму УТ-1 не бачили практично ніколи. Одні проспівали – інша, очевидно, ще не була готова, от і їздили камери туди і сюди, туди і сюди, туди і сюди: мабуть, режисерська родзинка. Склалося таке враження, що ті, хто організовував роботу телебачення на цій події, просто не знали, а що буде далі - типова ситуація для стосунків телебачення і видовищних українських подій. Але не для національного телевізійного каналу УТ-1, де співробітники знають, що таке „живий” ефірний час і звикли поважати своїх телеглядачів... Про те, що „не знали”, можна було пересвідчитися і під час концерту – практично всі важливі візуальні акценти концерту, як от вибухи і роботу з полум’ям, телевізійна команда просто не показала: все відбулося десь там на загальному плані.

Друге – вперше за багато часу в ефірі УТ-1 зафіксовані велетенські рекламні блоки. Напевне, доволі низька ціна зібрала багатьох клієнтів. Це, звичайно, плюс.

Третє – чітко і впевнено було продемонстровано команді, яка представляє цього року нашу країну пісенному 150.000.000-му світові, її місце: у вас, хлопці, своє весілля - у нас своє. При чому ці два весілля дещо різні. Ті, хто буде стверджувати (а вони будуть – почитайте газети!), що вокально-інструментальний ансамбль „імені саней” брав участь у „дикому” шоу - дещо перебільшуватимуть. До речі, вийти на одну сцену і співати „ні – брехні!”, „фальсифікаціям-ні!” разом з учасницею з Німеччини, яку звинуватили...у фальсифікаціях і тій самій брехні - це круто, це – хід! Очевидно, була мета направити мляву буржуазку на шлях праведний мирним, а не революційним шляхом.

Четверте – вперше українське телебачення продемонструвало, з паузами на зміну певних частин одягу співачки і балету, одну величеньку композицію на тему „диких танців”.

П’яте. Колеги-телевізійники! Я уже писав колись після аналізу ток і шоу однієї жвавої тітоньки „через дефіс”, що прикінцеві титри, які вказують, а хто, власне, все це в ефірі виробляє - це елемент джентльменського набору сучасного телебачення. Ну просто не прийнято в цивілізованому світі і громадянському суспільстві „забувати” вказати свої прізвища або хоча б „псєвдо” після створеного продукту. Ну чого ж тут стидатися! Ну да- за грубу готівку, але ж не навколовиборна гидота. Та, очевидно, в цьому випадку теж можуть виплисти цікавинки – ну, для прикладу, що знову хтось „забув” запросити штатних співробітників НТКУ створити ТБ-видовище. І хто ж це такий забудькуватий, а...? Як, до речі, і ще один важливий і красномовний нюанс – професійні телевізійні мовники національного масштабу не забувають ставити знак авторського права на виробленому продукті. Адже менеджери там знають: якісний телевізійний продукт можна продати, здати в оренду і т.д. За гроші! Грубі! Досить великі! Очевидно, і пан Тарас Стецьків точно знає, кому належить даний вироблений видовищний телевізійний продукт, записаний на відповідні носії, і кому і за скільки його можна продати, здати в оренду і т.д.

Шосте. Оскільки йдеться про благодійну подію, яка була продемонстрована на Національному державному телевізійному каналі, я, як громадянин і платник податків, хотів би дізнатися просту і зрозумілу інформацію : скільки коштів було зібрано і на які саме рахунки вони перераховані?

Сьоме - шидириндидана!
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
телевізійний продюсер, оглядач, для "Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1125
Читайте також
04.10.2001 13:49
незалежний експерт-дослідник телебачення і радіомовлення
1 611
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду