Фільм Стрембіцького стараннями Роднянського таки поїде у Канни?

26 Квітня 2005
1432

Фільм Стрембіцького стараннями Роднянського таки поїде у Канни?

1432
Українському дебютанту, якого запросили у конкурс найпрестижнішого кінофестивалю, взявся допомогти канал "1+1" "Детектор медіа" вчора повідомила, що дебютний документальний фільм Ігоря Стрембіцького, який вперше в історії незалежної України увійшов до конкурсної програми Канського кінофестивалю, може туди не потрапити через байдужість чиновників від культури.
Фільм Стрембіцького стараннями Роднянського таки поїде у Канни?
Та, як стало відомо „Детектор медіа”, допомогти режисерові зголосилися Олександр Роднянський, почесний президент, і Володимир Оселедчик, генеральний продюсер каналу „1+1”.

Дружина Ігоря Стрембіцького - сценарист фільму Наталя Конончук - розповіла «ТК», що Роднянський та Оселедчик миттєво відреагували і взялися допомогти з презентаційними матеріалами фільму, оплатою дороги.

„Одних буклетів потрібно дві тисячі, не кажучи вже про плакати”, - розповіла Наталя. Фестиваль оплачує лише перебування своїм учасникам. Всі інші витрати беруть на себе конкурсанти. Копію з субтитрами французькою мовою, наприклад, потрібно вислати до 6 травня в оргкомітет, а її ще немає. В цьому взявся допомогти Київський Національний університет ім.Карпенка-Карого.

Нагадаємо, що стрічка „Подорожні”, яка серед восьми інших короткометражних документальних фільмів буде здобувати Золоту пальмову гілку, Ігорем Стрембицьким готувалась як дипломна робота для КНУ ім.Карпенка-Карого (курс Сергія Буковського та Володимира Кукоренчука). Стараннями Наталі Конончук стрічка потрапила в оргкомітет фестивалю.

Фільм побудований на асоціаціях, і, як вважають самі автори, розповідає про вічний пошук людини, дитинство, яке не повертається та мрії, які не здійснюються. Передати суть фільму, за словами авторів, непросто, його потрібно побачити і відчути. В рамках заходу АРҐУМЕНТ-KINO-КОЛО всі, хто цікавиться документалісти кою, невдовзі матимуть змогу побачити стрічку в Будинку Кіно (про дату показу «ТК» повідомить окремо). А питання про показ картини ширшій аудиторії вирішиться вже після фестивалю в Каннах.

Читайте також:

Золота Пальмова Гілка приїхала в Київ. Крапка?

SOS: украинский фильм вошел в конкурсную программу фестиваля в Каннах
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1432
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду