Громадських рад у сфері свободи слова побільшало?

5 Квітня 2005
993

Громадських рад у сфері свободи слова побільшало?

993
Заява координаційного органу Громадської Ради з питань свободи слова та інформації Заява координаційного органу Громадської Ради з питань свободи слова та інформації
Громадських рад у сфері свободи слова побільшало?
Сьогодні відбулася прес-конференція новоствореної "Громадської Ради захисту свободи слова", на якій ініціатори її заснування журналісти і політологи В. Уколов, О. Доній та О. Пашаєв, як ідеться в прес-релізі цієї організації, "оприлюднили позицію громадськості з приводу проблем ліцензування засобів масової інформації та загального погіршення ситуації з дотриманням свободи слова у медійній сфері" яке, на їхню думку, має місце у зв‘язку зі спробами позбавлення ліцензії телеканалу НТН.

Не вдаючись до проблеми законності отримання ліцензій телеканалом НТН за часів попереднього режиму, хочемо звернути увагу до одного прикрого кроку нових захисників свободи слова – вони назвали свою щойно вперше явлену організацію іменем, подібним до назви Громадської Ради з питань свободи слова та інформації. При цьому слід наголосити, що Громадська Рада з питань свободи слова та інформації, яка об‘єднує понад 30 провідних організацій України, що діють у сфері захисту прав ЗМІ, має майже трьохлітню історію діяльності.

Наша діяльність із захисту свободи слова починалася в умовах тотального панування темників в Україні.

З радістю відзначаємо, що й ми доклали своїх зусиль, щоб цей період назавжди лишився позаду, а журналістам і новоявленим захисникам свободи слова було комфортно і безпечно працювати в демократичній Україні.

Тож, найменування цієї новоствореної організації подібно до Громадської Ради з питань свободи слова та інформації може мати дві причини.

З одного боку, не можна виключати, що таким чином робиться спроба поцупити "бренд" і використати його авторитет у своїх цілях. До таких дій регулярно вдавався колишній режим щодо авторитетних ЗМІ, політиків тощо.

З іншого боку, ми хочемо сподіватися, що в даному випадку все таки мав місце банальний брак фантазії засновників новоствореної організації.

У будь-якому випадку, бажаємо успіхів новим захисникам свободи слова, оскільки в такій важливій справі, як захист свободи слова у якості невід‘ємного права українських громадян, краще починати пізно, ніж ніколи.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
993
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду