Віце-президенти Національної телекомпанії будуть призначені протягом місяця – Микола Томенко

27 Лютого 2005
864

Віце-президенти Національної телекомпанії будуть призначені протягом місяця – Микола Томенко

864
...а процес роздержавлення ЗМІ в Україні - незворотній. Як вже повідомляла „ТК”, завтра віце-прем’єр з гуманітарних питань Микола Томенко представить співробітникам Національної телекомпанії України нового президента – Тараса Стецьківа.
Віце-президенти Національної телекомпанії будуть призначені протягом місяця – Микола Томенко
Сьогодні ж в інтерв’ю кореспонденту „ТК” Микола Томенко повідомив, що, за домовленістю з Тарасом Стецьківим, той не буде поспішати з призначенням своїх заступників, включаючи першого віце-президента НТКУ. І зробить це протягом місяця – на основі програмних концепцій, які мають представити всі претенденти на ці посади. „Напевне, зараз буде призначений тільки віце-президент, який буде опікуватись проведенням Євробачення, - зазначив Микола Томенко. – Простіше також ситуація з тим, хто буде займатись безпосередньо інформаційним мовленням”. Що ж до першого віце-президента, то концепції, які будуть розглядатися від претендентів на цю посаду, своєю складовою частиною матимуть план переходу до суспільного ТБ.

Микола Томенко повідомив також, що на круглому столі з проблем Суспільного мовлення в Україні 5 березня він прокоментує результати соціологічних опитувань поважних компаній, які виявились досить несподіваними і для нього самого. Так, за словами пана Миколи, більшість опитаних не хоче платити за суспільне ТБ без реклами з власної кишені. А також виявилося, що тих, хто вважає, що суспільне мовлення треба будувати поряд, а не на базі УТ-1 – більше, ніж тих, хто прагне заміни громадським мовленням державного. „Це свідчить, - каже Микола Томенко, - що нам треба ретельно і серйозно працювати з громадською думкою”. В той же час, віце-прем’єр підтвердив, що нова влада має політичну волю саме до перетворення державного мовлення у суспільне і пообіцяв – не зважаючи на спротив в тому числі і нинішнього керівника Держтелерадіо Івана Чижа – незворотній і досить швидкий процес роздержавлення.

Що до приватних каналів – то, на думку пана Томенка, новий склад Нацради має дуже принципово підійти до аналізу виконання ними своїх програмних концепцій. А також - за допомогою Генпрокуратури та суду – розібратися з позаконкурсним отриманням деякими каналами ліцензій. Коли з’ясується, нарешті, хто є справжніми власниками яких каналів, врегулюється це з точки зору демонополізації національного ефіру, всі будуть поставлені у рівні умови ринкової конкуренції, з тим, щоб існували тільки справді прибуткові - тоді, прогнозує віце-прем’єр, - деякі канали у нас точно не будуть претендувати принаймні на статус загальнонаціональних.

Також Микола Томенко прогнозує, що під час сьогоднішнього фіналу національного конкурсу Євробачення справжніми конкурентами за право виступити на цьому конкурсі стануть Ані Лорак та група „Тартак”. Високопосадовець з жалем зазначив, що з огляду на нинішню аудиторію УТ-1, бере участь у голосуванні за виконавців переважно не молодь, та й рейтинг відбіркових турів, проведених старою командою НТКУ, свідчив, що вони не стали подією національного масштабу.

Про все вищезгадане, а також про те, як зараз оцінює віце-прем’єр відоме звернення політиків та урядовців до ЗМІ щодо „інформаційного кілерства”, що чекає найближчим часом канали „1+1”, „Інтер”, медіа-холдінг В.Пінчука, чи буде продовження скандалу „Томенко-Табачник” та інше – читайте найближчим часом в інтерв’ю Миколи Томенка кореспонденту „ТК” Наталії Лигачовій.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
864
Читайте також
04.10.2001 13:49
незалежний експерт-дослідник телебачення і радіомовлення
1 609
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду