Сітком, іще сітком!

24 Лютого 2005
839

Сітком, іще сітком!

839
...схотілося дівці на прикладі свіжих проектів ICTV відчути – чим же ж ТБ останнім часом намагається доконати свого глядача?
Сітком, іще сітком!

Зіна Підалькіна, для «Детектор медіа» «Розумієш, Зіно! – звернувся до Підалькіної редактор «Профіля» Костянтин Донін – Журналісти мають більше шансів вплинути на ситуацію у суспільстві, ніж суди. Слід піднімати у пресі проблему, називаючи її, й видавати публікації доти, доки проблема не почне вирішуватися у суді». Почула дівчина – і в роздуми тяжкі впала. Бо з презентації нового проекту ICTV йшла. Думки свої лише до ТБ любого спрямовувала й усі життєві переживання на нього проектувала. «Якщо журналісти можуть «добити» соціум, – міркувала, – то ТБ тим паче». І схотілося дівці на прикладі свіжих проектів ICTV відчути – чим же ж ТБ останнім часом намагається доконати свого глядача?

«Кулінарний бестселер»...

знадність, звабливість


«Страви смачні, настрій веселий», – звабливо мовили три кралечки з екрану, і Зіна напружилася. У «ящику» випірнули в ламбаді дівчатка чудернацького вигляду – усі у рюшиках й у таких принадних сукнях, що будь-яка пані, що прогулюється літніми вечорами Хрещатиком у пошуках кавалерів, з глузду від них з’їхати здатна. «Найголовніше у ламбаді – це відчуття партнера!» – каже одна з кралечок і еротично вигинається. Й такий розвеселий вигляд роблять дівулі, що Підалькіну таки скурвило, бо з усього видно, що цей «настрій веселий» входить до сценарію. «А що, коли відьми за пазухою шкребуть, коли песимізм в очах?» – співчутливо мовила Зіна, бо, видно, не до веселощів було їй.

Відразу збагнула кмітливиця: якби господині в такому одязі на кухні поралися, то приготувати вони ніц не могли б. Таку красуню на кухні жоден чоловік більше п’яти хвилин витримати не зміг би. «Йо! – скрикнула Підалькіна. – Краса відьомська!» А камера вихопила такий манікюр в одної господині, магнетизм котрого просто глузд забрав у дівки. Ще й перстень великий вдягнула та «куховарка». «Втім... – міркувала Підалькіна, – у житті ті сукні таки личать дівулям (у цьому Підалькіна сумнівів не мала). Макіяж яскравий та прикраси душу оточуючих звеселяють»... Але в «ящику» усе якось нахабно, мов у дешевому серіалі про нічних метеликів, виглядає. «Це ж скільки часу на зовнішність треба витратити, щоб до кухонного господарювання узятися?» – раптом збагнула Зіна, бо поза хатою днями й ночами вешталася й до кухонної справи не привчена була.

А дівки за сценарієм рухаються, страву з гарбуза та креветок утрьох готують. Про Бразилію теревенять – чи то страва звідти, чи то котрась із них там була. Нічого Зінуля второпати не могла, бо не знала, за чим же ж їй слідкувати – за готуванням їжі, за виглядом дівок, за вихилясами їхніми, за посудом чи за історіями, які вони намагаються під час передачі глядачеві розповісти.

...

Зіна Підалькіна, для «Детектор медіа»




Продовження матеріалу читайте у об`єднаному 1-2 номері журналу "Детектор медіа", який вийшов з друку.

З 1 січня 2005 року друкований журнал „Детектор медіа” розповсюджується платно. Про умови передплати докладніше можна дізнатися тут.

Також журнал можна придбати на розкладках в м. Києві та в магазинах:

1.«Наукова Думка», вул. Грушевського 4.

2.«Книгарня Сяйво», вул. Червоноармійська 6.



Проекти ГО "Детектор медіа" реалізуються за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) за угодою № F11158-TK-01. Погляди авторів не обов'язково збігаються з поглядами Агентства США з міжнародного розвитку.

This publication was made possible through support provided by the United States Agency for International Development, under the terms of Award No. F11158-TK-01. The opinions expressed herein are those of the authors and do not necessarily reflect the views of the United States Agency for International Development.

Також підготовка матеріалів ГО "Детектор медіа" здійснюється за підтримки Міжнародного фонду „Відродження”.

Також реалізації проектів ГО "Детектор медіа" сприяють Тhe National Endowment for Democracy /NED/, Internews Network, Центр Медіареформ
.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
839
Читайте також
04.10.2001 13:49
незалежний експерт-дослідник телебачення і радіомовлення
1 627
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду