Очікування березня

15 Лютого 2005
782

Очікування березня

782
Викликає щирий подив устремління провідних вітчизняних медіа до удаваної сенсаційності та необережне намагання роздмухати непотрібний вогонь протистоянь. У понеділок, 14 лютого, ТСН на 1+1, й інтерівські "Подробности" із нашаруваннями сильного трагізму у голосах чарівних ведучих, майже одними й тими ж словами повідомили принишклим телеглядачам про справжній розбрат у провладній команді.
Очікування березня
Мовляв, прем’єр-міністр пані Тимошенко вкрай невдоволена тим, що новостворений та дуже таємничий поки що державний секретаріат та відома, але поки що малозрозуміла нова Рада національної безпеки та оборони намагаються перебрати на себе функції її, пані Тимошенко, уряду. Це було повідомлено на самому початку вечірніх випусків новин і подано як найбільша сенсація дня.

Ті, хто мав час та бажання прочитати товсту та серйозну газету під назвою «Дзеркало тижня», були більш-менш готовими до такого несподіваного виверту інформаційний подій, прочитавши там статтю Сергія Рахманіна «про монстра». Але ж переважна частина заклопотаних буднями людей усе ж геть не підготовлені до таких випробувань. Тому вони щільніше втиснулися у домашні крісла, замовкли й навіть припинили жувати вечірні бутерброди із чаєм…

Насправді, і це гранично спокійно зазначила в репортажах, але пізніше, навіть сама пані прем’єр, мова йде лише про пересічні речі: узгодження, взагалі кажучи, нових речей, нових підходів до нових завдань нової ж влади. Тому викликає щирий подив устремління провідних вітчизняних медіа до удаваної сенсаційності та необережне намагання роздмухати непотрібний вогонь протистоянь. Це – не гуманно.

Так, новій владі поки що не вдається досягати обіцяної привселюдно й неодноразово справжньої прозорості. Це, безперечно, також не дуже гуманно.

Так, дійсно важко не погодитися із автором статті у «Дзеркалі тижня», що нова структура на місці адміністрації Кучми дуже нагадує попередню. Але ж і прем’єр-міністр, і держсекретар, і голова РНБО, і президент – одна команда. Вони довели це насправді.

І вони доволі близькі люди. А відомо, що близькі люди між собою обмінюються лише недоліками…

Тож ніякої сенсації, а тим більше розбрату немає. Можливо, вони ще попереду… Тому оголошувати про них тепер через засоби масової інформації передчасно.

Жінки менше всього розмовляють у лютому, бо лютий – найкоротший місяць. Чоловіки ж роблять подарунки жінкам на початку березня. В знак подяки. За лютий…

Почекаймо березня.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для „Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
782
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду