Про колективні листи і особисті вчинки

10 Лютого 2005
1012

Про колективні листи і особисті вчинки

1012
Думаю, що нашому керівництву є що сказати новому Президентові України, окрім прохань залишити їх на посадах. А може, я помиляюсь, і у них совість чиста, як у немовлят… Як повідомляла вчора «ТК», у Національній телекомпанії України редакціями почав ходити лист – нібито від імені її працівників – під яким журналістам пропонують поставити свої підписи. Головне в цьому листі – вимога залишити у керівництві НТКУ її нинішніх керманичів, які, як відомо, були призначені ще президентом Кучмою.
Про колективні листи і особисті вчинки
Учора «ТК» звернулася по коментар ситуації до журналіста програми „Вісті” (НТКУ) Ольги Кашпор. Сьогодні до нас у редакцію почали надходити відгуки на цю ситуацію інших журналістів та працівників НТКУ. Нижче ми публікуємо точку зору спеціального кореспондента Першого Національного Ольги Скотникової.

Уже не вперше нам пропонують підписати лист, текст якого на жодних зборах не обговорювався. До такого роду засобів вдавався не один президент НТКУ, коли відчував, що його крісло хитається. Чому ж до нас не звертались по «індульгенцію», коли на каналі йшли ролики про громадянську війну чи коли журналісти не могли виконувати елементарних професійних обов’язків – і саме це призвело до страйку журналістів проти "темників" – чому тоді нас не підтримав керівник телекомпанії? Напевне – його все влаштовувало, і саме тому в листі стверджується, що при зміні керівництва може погіршитися якість… А що, вона когось влаштовує нині? Просто співробітниками чергового разу хочуть скористатись як гарматним м’ясом. Логіка проста: мовляв, прийдуть нові керівники – і всіх виженуть. Після того, що виходило у нас в ефір, – це далеко не найстрашніше. Може, автори листа собі вже все вибачили? Так спритно… З тексту листа виходить, що колективу нібито зовсім не соромно за те, що виходило в ефір протягом виборів. Хотілося б знати – а з ким узгоджувався ЦЕЙ текст? Мені особисто за нього соромно. На Першому Національному ніколи не було благополучних часів – проте таким відверто брутальним, як останні півтора роки, канал не був ніколи.

Усе висловлене вище – моя особиста думка. І якщо кожен з нас сам відповідає за свої вчинки, то, може, і листи вже час писати від себе особисто, а не від колективу. Думаю, що нашому керівництву є що сказати новому Президентові України, окрім прохань залишити їх на посадах. А може, я помиляюсь, і у них совість чиста, як у немовлят…
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
спеціальний кореспондент Першого Національного,
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1012
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду