Ірина Геращенко: “Співпраця з прес-службою президента не вичерпується питаннями пулу”

8 Лютого 2005
915

Ірина Геращенко: “Співпраця з прес-службою президента не вичерпується питаннями пулу”

915
Прес-секретар Віктора Ющенка Ірина Геращенко в інтерв’ю «ТК» прокоментувала вчорашню заяву шеф-редактора інформаційно-аналітичного мовлення “Інтера” Олексія Мустафіна.
Ірина Геращенко: “Співпраця з прес-службою президента не вичерпується питаннями пулу”
Як “Детектор медіа” вже повідомляла, пан Мустафін висловив думку, що нова влада упереджено ставиться до телеканалу та відмовляє журналістам в акредитації. За його словами, журналістів “Інтера” не акредитували на виступ Президента в Страсбурзі та на перше засідання нового уряду, при тому, що канал не вимагав матеріального та транспортного забезпечення. Відмову було мотивовано тим, що журналісти звернулися запізно; крім того, пан Мустафін повідомив, що в приватній розмові йому просто сказали: “Інтер” не люблять”.

У світлі цього конфлікту пані Геращенко в інтерв’ю «Детектор медіа» вкотре підтвердила принципи роботи нової влади з медіа. “Нова влада буде абсолютно відкритою до преси, – сказала вона, – і я обіцяю, що тільки-но буде офіційно затверджено структуру секретаріату Президента та прес-служби, в той самий день ми зберемося на дружню розмову з редакторами інформаційних відділів різних медіа, аби разом поговорити про те, як ми бачимо, з одного боку, інформаційне забезпечення, висвітлення діяльності Президента України, а з іншого боку – взагалі як ми бачимо нашу якомога активнішу та пліднішу співпрацю”. За словами прес-секретаря В.Ющенка, хоч, безумовно, зараз дуже часто виникає питання президентського пулу, особливо супроводження Президента першим бортом, співпраця не обмежується винятково пулом. “Це набагато ширше коло питань, і я переконана, що ми їх обговоримо разом і вийдемо на ту схему, яка буде найприйнятніша для секретаріату Президента і для журналістів”, – зазначила Ірина Геращенко.

На її думку, також треба враховувати, що існують організаційно-технічні труднощі, коли, наприклад, бракує літака на сто місць, або наявний зал, відведений для зустрічі з пресою, надто маленький. Ці питання треба відносити саме до організаційних, а не якихось інших.

“Ми гарантуємо, що в кожному разі всі питання, що стосуються висвітлення діяльності Президента, формування пулу, запрошення на ті чи інші заходи, будуть публічними, і саме це хотілося б обговорити з колегами, аби з самого початку ми домовилися про те, як буде працювати нова структура і як вона співпрацюватиме з журналістами”, – каже пані Ірина.

Вона звертає увагу на те, що перший робочий тиждень і перші поїздки Президента формувалися в дуже екстремальному режимі, позаяк треба було готувати 6 поїздок та інавґурацію в умовах відсутності секретаріату. Через це прес-секретар радила всім журналістам, які зверталися, щоб потрапити в пул, просто акредитовуватися через ЗМІ. “Ми будемо працювати за новими схемами, сповідуючи максимальну відкритість, це абсолютно очевидно”, – підкреслила пані Геращенко.

Випадок з «Інтером», вважає пані Ірина, – з числа якраз таких організаційно-технічних труднощів, що завжди виникають на початку роботи. Все те, що слід залишити в роботі прес-служби, буде залишене, від того ж, від чого слід відмовитися, нова влада відмовиться. Найголовніше, що жоден чиновник за ці дні не дзвонив на жодний канал і не просив поставити що-небудь; за словами пані Ірини, не було ніякого втручання в редакційну політику будь-якого ЗМІ з боку секретаріату. Це головне правило, яке було задекларуване з першого дня роботи. Де це можливо, влада забезпечуватиме журналістський пул матеріально (до речі, якраз так було під час поїздки Віктора Ющенка в Житомир).

“Але ми раді бачити всіх журналістів на всіх заходах, – сказала пані прес-секретар. – Я не хочу вести з будь-ким публічної полеміки (тим більше, що я вже розмовляла з Олексієм Мустафіним і ми дійшли згоди, що все це – технічні проблеми), я тільки хочу, щоб до преси дійшов месидж нової влади, яка збирається працювати публічно й відкрито”.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
студент Інституту журналістики, для “Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
915
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду