Есдеки, що цілуються

27 Січня 2005
898

Есдеки, що цілуються

898
Якщо у вас є совість, то, найімовірніше, немає грошей. І навпаки. А якщо у вас є телеканал, то, скоріш за все, немає не лише совісті і є не лише гроші… Схоже на те, що про новини, які відбуватимуться в подальшому в головній ще місяць тому партії країни – СДПУ(о), ми будемо довідуватися в основному із вечірніх випусків „Подробностей” на „Інтері”.
Есдеки, що цілуються
Втім, дивуватися немає підстав. Якщо у вас є совість, то, найімовірніше, немає грошей. І навпаки. А якщо у вас є телеканал, то, скоріш за все, немає не лише совісті і є не лише гроші…

Принаймні так було іще зовсім недавно.

Серед головних телеканалів країни, „Інтер”, удавано, для вигляду похизувавшись об’єктивністю, здається, найбільш чітко стає в телеопозицію, потроху перетворюючись на своєрідний 5 канал новітньої опозиції, але переважно для есдеків.

Вчора, спостерігаючи в „Подробностях” за репортажем із прес-конференції керівництва партії есдеків, український телеглядач вглядався в майже забуті вже риси «залізного» есдеківського ватажка. Він не покаявся. Бо визнати власну помилку – іще не означає вибачитися, а вибачитися – не означає виправити її. Телеканал, мабуть, сам на те не сподіваючись, відкрив, втім, для вдумливого спостерігача досить потворну анатомію влади, яка відійшла. „Подробности” зробили це, безперечно, не навмисне. Насправді, здається, мета була інша – поволі готувати глядача до того, що „Інтер” залишився есдеківським.

Справа навіть не в тому, що репортаж про згадану прес-конференцію вийшов за часом чи не найдовшим порівняно з іншими, в тому числі й про висвітлення візиту Президента країни до Польщі. Справа в іншому. Натомість нам довго демонстрували палкі поцілунки есдеків один з одним. Та категоричні, «програмного» характеру висновки В.Медведчука, чимось дуже схожі на «квітневі тези» В.Леніна. Чому до них не додалися думки інших членів цієї партії? Чому нам показали лише суворе однаководумство присутніх?

Вибори програли не лише есдеки, які від цього почали привітно цілуватися один з одним. Так що, ми тепер щовечора будемо спостерігати за тим, як і інші будуть «рвати волосся» на власних головах?

Зрозуміло, що зараз будь-які теленовини на будь-якому каналі не можуть бути одночасно високохудожніми, цікавими, незалежними та об’єктивними. Але ж хоча б можна намагатися цього досягти.

Світло вчорашньої зірки навряд чи зможе освітити комусь шлях. Навіть якщо її, цю зірку, безперервно цілувати…
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для „Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
898
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду