“Бєспрєдєл” як нова виборча технологія штабу Януковича

22 Грудня 2004
792

“Бєспрєдєл” як нова виборча технологія штабу Януковича

792
Донеччину готують до масових безпорядків, які можуть закінчитися кровопролиттям. Останні два тижні перед переголосуванням стали справжнім кошмаром для жителів Донецької області. І не лише для прибічників народного президента Віктора Ющенка, але й тих, що до цього активно підтримували провладного кандидата.
“Бєспрєдєл” як нова виборча технологія штабу Януковича
Річ у тім, що чимало керівників міст та районів, яких голова облради Колесников та голова облдержадміністрації Близнюк пов’язали злочином, кинувши в горнило створення сепаратної держави на сході України, а потім умивши руки та залишивши останніх перед загрозою арешту та засудження, почали саботувати накази щодо чергової фальсифікації виборів. З такими керівники області провадять індивідуальні “бесіди”, після яких мери знову чітко виконують злочинні розпорядження.

Серед таких розпоряджень перш за все варто назвати:

– Створення в містах та районах так званих “загонів самооборони” з числа криміналітету, який уже давно ховається під вивіскою так званих „козацьких організацій”. Кожне місто з населенням до ста тисяч мусить створити по одному такому загону з 30 бійців. Задача не приховується: від’їзд 26 грудня на Київ для створення паніки та зриву виборів. Міста з чисельністю населення понад 100 тисяч створюють відповідно більшу кількість загонів.

– Підготовка та фінансування загонів робітників, які будуть відправлені в столицю для прикриття дій злочинців так званим „народним протестом”.

– Виявлення та залякування прихильників Ющенка на території підвідомчих міст. Не виключається й фізична розправа. Так, наприклад, у місті Торез серед білого дня по-звірячому побито десятикласницю за те, що вона була одягнута в помаранчеві кольори. Міліція навіть не намагається імітувати пошук злочинців. До речі, це сталось, за словами жителів міста, після виступу міського голови Тореза, який фактично закликав чинити перепони приїжджим членам дільничних комісій від Ющенка.

– Вчинення перепон діяльності представникам Ющенка у виборчих комісіях.

– Тиск на виборців з метою примусити їх голосувати за „потрібного кандидата”.

– Створення тіньових штабів у складі співробітників органів місцевого самоврядування, керівників підприємств та органів міліції. Зазвичай такий штаб нараховує до 30 членів. До його складу входить керівник – заступник мера або голови райдержадміністрації, керівники пенсійного фонду, центру зайнятості, управлінь з надзвичайних ситуацій, міліції, директори підприємств та керівництво Партії регіонів. Саме вони безпосередньо відповідають за результати виборів, у тому числі й фальсифікацію.

– Координація діяльності зі зриву прибуття з інших регіонів спостерігачів, членів комісій, а також незалежних журналістів. Для цього залучаються напівлегальні спортивні секції зі східних єдиноборств, а також члени кримінальних угрупувань.

– Протидія агітації за Віктора Ющенка.

Область поступово стає на рейки воєнного стану, серед населення штучно підтримується збудження за допомогою численних мітингів, на яких лунають заклики чинити розправу над опонентами. Цікаво, що за цей час в області різко зросло вживання спиртних напоїв. Очевидно, що за все це має відповідати штаб Януковича, очолюваний Тарасом Чорноволом. З усього видно, що область готують до масових безпорядків, які можуть закінчитися кровопролиттям.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для „Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
792
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду