Визначено останній день роботи новинної служби Нового каналу – 31 грудня

8 Грудня 2004
997

Визначено останній день роботи новинної служби Нового каналу – 31 грудня

997
За інформацією „Детектор медіа”, голова правління ЗАТ „Новий канал” Олександр Ткаченко має намір звільнитися із каналу. У кінці минулого тижня колективу новинної служби „Репортер” на Новому каналу було повідомлено про те, що рішення про закриття новин на каналі є остаточним. Дата останнього дня роботи „Репортера” – 31 грудня. Колектив в більшості має бути скорочено. Йдеться про майже півсотні журналістів.
Визначено останній день роботи новинної служби Нового каналу – 31 грудня
Керівництво пообіцяло компенсаційні виплати.

За інформацією „Детектор медіа”, голова правління ЗАТ „Новий канал” Олександр Ткаченко має намір звільнитися із каналу.

Втім, „Детектор медіа” прес-служба каналу заявила, що Олександр зараз не готовий коментувати ситуацію.

Нагадаємо, що ці зміни були очікувані і пов’язані із переформатуванням у так званому медіа-холдингу В.Пінчука, куди входять канали СТБ, ICTV, Новий, М1.

В основу переформатування каналів покладено, як вже наводила „Детектор медіа” коментарі стосовно цього креаторів концепції, ідею мінімізації внутрішньої конкуренції між каналами холдингу, та, таким чином, посилення їхньої спільної конкурентоспроможності стосовно головних конкурентів – каналів „1+1”, „Інтер”, „ТЕТ”.

У вересні умовним керівником умовного медіа-холдингу Пінчука замість Олександра Ткаченка став керівник каналу ICTV Олександр Богуцький.

Фактично це означало, що ICTV має стати головним інформаційним „форпостом” холдингу, залишаючись у той же час так званим сімейним каналом. Новий канал має стати остаточно молодіжно-розважальним. СТБ, на який зараз прийшла нова команда на чолі з Дмитром Харитоновим, має, начебто, зайняти нішу пізнавально-публіцистичного мовлення, з посиленою увагою до документальних проектів.

Після подій 21 листопада Новий канал значно розширив інформаційне мовлення: збільшилася кількість випусків та час виходу новин з’явилася авторська програма Олександра Ткаченка. Однак, вже зрозуміло, що усе це - не більше, ніж лебедина пісня однієї з найкращих (принаймні у останні тижні роботи) новинних команд.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
997
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду