ICTV спростовує повідомлення і про відсторонення Дмитра Кисельова, і про суттєві зміни в інформаційній політиці каналу

29 Листопада 2004
1611
29 Листопада 2004
15:56

ICTV спростовує повідомлення і про відсторонення Дмитра Кисельова, і про суттєві зміни в інформаційній політиці каналу

1611
"Дмитро Кисельов, був, є і буде головним редактором інформаційної служби телеканалу ICTV". За інформацією, розповсюдженою сьогодні Київською незалежною медіа-профспілкою, головний редактор служби інформації телеканалу ICTV Дмитро Кисельов, начебто, відсторонений від керівництва новинними випусками телекомпанії. Про це – як зазначила медіа-профспілка, - генеральний директор каналу Олександр Богуцький повідомив журналістам на літучці у понеділок.
ICTV спростовує повідомлення і про відсторонення Дмитра Кисельова, і про суттєві зміни в інформаційній політиці каналу
За коментарем з приводу ситуації, що склалася на каналі ICTV, „Детектор медіа” звернулась до заступника головного редактора служби інформації телеканалу Олександра Семирядченка.

- Станом на цю годину, на цей день, і на завтра, і на післязавтра тощо Дмитро Кисельов, був, є і буде головним редактором інформаційної служби телеканалу ICTV, - повідомив Олександр Семирядченко. - З усією повнотою прав, повноважень і впливу на зміст, наповнення і оформлення наших новин. Так, як це було раніше, і так, як це є насьогодні. Згідно з внутрішнім розподілом повноважень - яке виникло не сьогодні, не вчора, і не в п‘ятницю, і не тиждень тому, - більшу увагу новинам приділяв дійсно я, безпосередньо опікуючись новинами, працюючи безпосередньо з шеф-редакторами. Це дійсно правда. І сьогодні Олександр Богуцький на літучці з редакторами і журналістами просто це підкреслив. От і все. Ніякого відсторонення Дмитра Кисельова немає. Він є і буде головним редактором інформаційної служби. І рішення „бути йому чи не бути” точно, напевне, прийматиметься генеральним директором компанії за узгодженням з інвестором. А точно не різними способами та формами впливу, тиску, недовіри, довіри і всього іншого... Кожен журналіст може вибрати собі редактора. Це означає, що він працюватиме в іншій компанії. У цій компанії, компанії ICTV, головним редактором інформаційної служби є Дмитро Костянтинович Кисельов. Я є його заступником, він - мій керівник. От стан справ на сьогоднішній день.

- Стосовно тих журналістів, які звільнилися. Чи будуть вони повернені на канал?

- Станом на сьогоднішній день про намір піти з телекомпанії ICTV заявила наша ведуча Юлія Литвиненко. Формалізованої заяви у вигляді конкретного паперу з її підписом, станом на цю годину, я не бачив. І наскільки я знаю, її не існує. Так само продекларував свій намір піти з телекомпанії ICTV шеф-редактор новин Богдан Харахаш. Так само, станом на цю годину, заяви від нього я не бачив. Чи будуть журналісти повернуті на канал – це справа переговорів. Але як казав популярний герой фільму Тетяни Ліознової, „Отказ от своих мнений всегда дурно пахнет”. Тоді їм треба подумати, чи це було рішення поспішне, чи це було рішення вмотивоване, чи це рішення було переконливе, чи це рішення остаточне. Так що поки що є усні заяви про вихід з компанії.

- Щодо новинної політики телекомпанії, вона залишиться такою ж, як і була?

- Незмінна. Збалансовані новини, з висвітленням різних точок зору. Ми не граємо на боці жодного з кандидатів. Жодні мітингові настрої, як з боку одного табору, так і з боку іншого, не повинні впливати на мотивацію наших вчинків, на якість і характер журналістської роботи. Принаймні в редакторській групі компанії чітко усвідомлюють, що журналіст при виконанні професійних обов’язків є деполітизований. Ми розуміємо відповідальність за кожне сказане слово, тому що розуміємо загрозливу ситуацію в Україні. Наша мета – шукати, бачити і показувати всі можливі правові і мирні шляхи виходу з цієї ситуації.

P.S. від „Детектор медіа”. – Усе більш цікавою ситуація на цьому каналі стає через те, що зараз перш за все ТСН від „1+1” дійсно дає інформацію, об’єктивовану не лише за формою, а й по суті. Багато позитивних змін демонструють і Перший національний, і „Інтер”, хоча деякі некоректності там є. Поміж тим, у зв’язку з такими змінами, зараз каналам Віктора Пінчука, які протягом виборчої кампанії могли вважатися майже об’єктивними тільки тому, що вони були дещо більш гнучкими стосовно подання різних точок зору та висвітлення всіх важливих подій, набагато важче конкурувати. Наприклад, коли 25 листопада – в день жорсткої заяви Коліна Пауелла - ICTV на початку програми подає дуже таке заспокійливе повідомлення про розмову держсекретаря США з Л.Кучмою, і тільки десь хвилин через десять, у нарізці міжнародних повідомлень, інформує, що насправді в цей день, окрім дипломатичної розмови з Кучмою, Пауелл зробив ще й жорстку заяву стосовно невизнання виборів в Україні легітимними – то чи можна вважати таку верстку відповідною професійним стандартам? І таких запитань до інформаційної служби каналу, очолюваної Дмитром Кисельовим, досить багато.

Читайте також: Ведущая утреннего блока новостей канала ICTV Юлия Литвиненко сообщила о своем решении уволиться с канала

На Хрещатику є намети журналістів з телеканалів ICTV та “Нового”
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1611
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду