Заклик Руху журналістів „Ми не брешемо!”

23 Листопада 2004
1450
23 Листопада 2004
10:28

Заклик Руху журналістів „Ми не брешемо!”

1450
Шановні колеги-журналісти!
Заклик Руху журналістів „Ми не брешемо!”
Ми звертаємося до вас у вирішальну для Батьківщини мить з єдиним проханням, з єдиною вимогою, з єдиною пропозицією: припинити брехню. Шановні колеги-журналісти!

Ми звертаємося до вас у вирішальну для Батьківщини мить з єдиним проханням, з єдиною вимогою, з єдиною пропозицією: припинити брехню.


Сьогодні мільйони наших співгромадян, попри жахливий пропагандистський тиск, попри злочинну дезінформацію та зрадницькі маніпуляції ЗМІ - вже знають правду про те, що насправді відбувається в країні. Тож нам годі примножувати власний сором.

Так, інформаційний злочин проти суспільства вже скоєно. Але народ виявився сильніший та розумніший. Тож ми закликаємо колег-журналістів до єдиного: перейти, нарешті, на сторону народу! В українських журналістів це останній шанс врятувати самих себе у професії, і взагалі професію як таку. З єдиною метою – щоб мати право на надію ще колись відновити довіру тих, без кого наше професійне існування позбавлене сенсу.

Якщо можливість доносити правдиву інформацію виявляється за певних обставин зараз для вас не здійсненною, ми закликаємо вас просто мовчати, як це вже зробили наші колеги з каналу „1+1”, припинивши 22 листопада вихід в ефір телевізійної служби новин. Беріть відпустки, лікарняні, не виїжджайте на зйомки, СТРАЙКУЙТЕ. Обирайте кожен для себе та для вашого колективу найбільш прийнятний засіб спротиву – але не брешіть! Закликаємо колег приєднатись до тих військовослужбовців, міліціонерів, представників силових структур, які публічно заявили про свою відмову виконувати злочинні накази.

Ми звертаємося також до технічних працівників ЗМІ всіх ланок із закликом не поширювати брехню, чинити опір розповсюдженню неправдивої інформації.

. Сьогодні люди знають, як виглядає правда. І знають, як виглядає брехня. На жаль, поки що в брехні - журналістське обличчя.

Тому ми разом маємо припинити чинити інформаційний злочин проти народу.

Приєднуйтесь! Не брешіть!

Сьогодні, о 13.00., біля 1 під’їзду будинку Верховної Ради журналісти збираються оголосити перед телекамерами кількох телеканалів текст цього звернення до колег зі всієї України. Приходьте! Не залишайтесь байдужими!

Якщо з якихось причин ми матимемо змінити місце телевізійної зйомки, дзвоніть для уточнення інформації за телефонами 8.050. 351 81 41 – Єгор Соболєв, 8.067. 75 24.765 – Наталя Лигачова.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1450
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду