Маленькі радощі

8 Листопада 2004
1003
8 Листопада 2004
17:51

Маленькі радощі

1003
Суботній випуск ТСН став справжнім проривом провладного каналу до професійних новин, з дотриманням усіх необхідних стандартів. „Детектор медіа” продовжує аналізувати, як змінилися і чи змінюються взагалі теленовини вітчизняних каналів після відомої Заяви журналістів проти цензури від 28 жовтня.
Маленькі радощі
Суботній випуск (06.11.2004) вечірнього ТСН на „1+1” став черговим приводом до оптимізму. Можна навіть сказати, що суботній випуск ТСН став справжнім проривом провладного каналу до професійних новин, з дотриманням усіх необхідних стандартів. Питання тільки в одному – чи надовго і що за цим стоїть – тільки бажання (а вміння в них є і були завжди) журналістів працювати чесно та виважено, чи і ще щось? Втім, мета цього матеріалу – тільки засвідчити те, як насправді міг би виглядати український телеефір.

Отож, оскільки головні суботні події стосувалися безпосередньо двох фаворитів президентських перегонів, то визначитися з рівнем об’єктивності ТСН було достатньо просто.

Як відомо, у суботу Віктор Ющенко і Віктор Янукович брали участь у масових заходах – різних за змістом і масштабом. Прем’єр був у селі Ново-Петрівці під Києвом, де відбувся мітинг із нагоди 61-ї річниці визволення столиці України від загарбників. Віктор Ющенко натомість зібрав своїх прибічників на велелюдний мітинг, мета якого декларувалася як протистояння фальсифікації виборів. Оскільки окремі прояви об’єктивістської журналістики все ще залишаються для нашого медіа-середовища явищем екзотичним, то зважений і паритетний підхід журналістів ТСН до висвітлення подій не міг не звернути на себе уваги. Зокрема, дуже точно був витриманий паритет у висвітленні подій як за участю провладного кандидата, так і кандидат від опозиції. Також у сюжеті про прем’єр-міністра обійшлося без традиційних за час виборчої кампанії пропагандистських зворотів, а в сюжеті про опозиційний мітинг – без спроб занизити масштаб і спотворити зміст акції і наміри її організаторів. Власне, ВПЕРШЕ за всю виборчу кампанію – на загальнонаціональному каналі (як, до речі, і на „Інтері”, і на Першому Національному) ми побачили загальні плани опозиційного мітингу, які давали уявлення про реальний масштаб події. А от чого не було на жодному з вищезгаданих каналів, які контролюються безпосередньо Адміністрацією Президента – окрім „1+1”! – так це урівноваження інформації про ініціативу київського мера заборонити опозиційне зібрання повідомленням про судовий дозвіл на проведення мітингу. Також у ТСН був наведений – без маніпулятивних контекстів – і синхрон Віктора Ющенка.

ТСН (2004-11-06 19:30) (тут і далі цитуємо за Оглядом телеефіру)

Обидва головні претенденти на посаду президента спілкувалися із народом

У студії – Алла МАЗУР. Поки Центрвиборчком ще рахує результати першого туру виборів президента України, обидва головні претенденти на цю посаду спілкувалися сьогодні із народом. Чинний прем’єр Янукович – у селі Нові Петрівці під Києвом. Там відбувся мітинг із нагоди 61-ї річниці визволення столиці України від загарбників. Саме у Нових Петрівцях у 43-му році був Лютізький плацдарм, а рівно 61 рік тому, 6 листопада Червона Армія увійшла до Києва і припинила 777-денну окупацію столиці.

РЕПОРТАЖ: Автор: Олена МАЦЮЦЬКА. Діти з гвоздиками, ветерани, військові у стилізованій під ті часи формі, армійські прапори і повоєнні мелодії. Так відбувався мітинг у невеликому селі, з якого почали визволяти столицю тоді Радянської України. В 43-му війська Першого Українського фронту майже півтора місяця билися за Київ. Під командуванням Миколи Ватутіна вранці 6 листопада Червона Армія увійшла до Києва.

СИНХРОН: Віктор ЯНУКОВИЧ, прем’єр-міністр України: "Київська операція була найбільш короткою за роки Вітчизняної війни і найбільш блискучою. Під час цієї операції було знищено 12 дивізій німецько-фашистських загарбників".

РЕПОРТАЖ: На мітингу ветерани війни розповідали, як все відбувалось, згадували загиблих товаришів і просили молодих не забувати цей героїзм. Прем’єр Янукович переконаний – сучасне покоління повинно брати приклад із ветеранів, як вони боролися і в складний час зуміли відбудувати державу.

СИНХРОН: Віктор ЯНУКОВИЧ, прем’єр-міністр України: "В цей день ми шануємо переможців, шануємо наших ветеранів. В цей день ми низько уклоняємось пам’яті загиблих під час визволення міста Києва. Дорогі друзі, наш синівський борг перед цим поколінням, наша свята пам’ять завжди буде жити в наших серцях".

РЕПОРТАЖ: За визволення Києва Червона Армія заплатила більше ніж 200 тисячами життів. Після мітингу місцеві і делегація з Києва поклали квіти до пам’ятника музею визволителям столиці, а в селі Лютіж – до знаку на висоті 142. На воду спустили вінки, військові салютували. Після цього – фронтові 100 грамів для всіх гостей.

Коаліція "Сила народу" провела на столичному Майдані Незалежності мітинг за участю кандидата у президенти Віктора Ющенка

СТУДІЯ: Відзначенню визволення у самому Києві, про що вчора непокоївся мер столиці, також ніщо не завадило. Олександр Омельченко, нагадаю, заявляв, що столична влада звернеться до суду, якщо "Наша Україна" своїми акціями заважатиме святковим заходам із нагоди річниці визволення столиці. Суд акцію дозволив. Сьогодні коаліція "Сила народу" провела на столичному Майдані Незалежності мітинг за участю кандидата у президенти Віктора Ющенка. Сам він у відповідь на вчорашнє нагадування голови ЦВК про заборону агітації до оголошення результатів першого туру сказав про мету цієї акції – звернутися до виборців із закликом завчасно перевірити свої дані у списках виборців і прийти проголосувати у другому турі.

РЕПОРТАЖ: Автор: Олександр ШИЛКО. Акція на Майдані Незалежності почалася з концерту, а згодом на сцені з’явився Віктор Ющенко. Однією з головних проблем першого туру виборів він вважає негаразди із списками виборців, через що, за його словами, сотні тисяч людей не змогли проголосувати. Щоб відстояти це право в другому турі, Віктор Ющенко закликав кожного докласти до цього зусиль.

СИНХРОН: Віктор ЮЩЕНКО, лідер блоку "Наша Україна": "Я слова не буду говорити про те, за кого ви повинні голосувати 21-го листопада. Але мій весь час виступу буде присвячений одному: друзі, другий тур починається з ініціативи кожного із вас відносно того, чи особисто ви, ваша родина, ваші сусіди, ваш будинок, ваша вулиця є у списку виборців чи нема. Зробіть цей вибір, зробіть цей контроль за декілька днів до виборів".


Достатньо вичерпно було викладена як головна мета мітингу – убезпечити вибори від фальсифікації – так і повідомлення про одностайне рішення політради Соціалістичної партії підтримати у другому турі Віктора Ющенка:

РЕПОРТАЖ: Ще одне завдання – унеможливити фальсифікацію, зокрема, з відкріпними талонами. Прихильники Ющенка закликали записуватися спостерігачами від їхнього штабу. Допомогу, зокрема, просвітницьку, обіцяє і Олександр Мороз, лідер Соцпартії, Політрада якої одностайно висловила підтримку Вікторові Ющенкові.

СИНХРОН: Олександр МОРОЗ, лідер СПУ: "95 чоловік проголосували за підтримку Віктора Ющенка в другому турі. Наша мобілізована політична партія докладе всіх зусиль. Ми не розпустили свої штаби , чекаючи цього моменту, і ми зробимо те, що маємо зробити, але я хотів би розраховувати на вашу підтримку. Давайте разом голосувати і разом до перемоги".

РЕПОРТАЖ: Мітинг пройшов спокійно, марафон підхопили і в інших містах України, але вже не без проблем. У Харкові, наприклад, люди зібралися подивитися на пряму трансляцію акції зі столиці, але через нез’ясовані проблеми картинка із супутника на екранах так і не з’явилась.


З дотриманням паритету були сюжети як про деталі укладення політичної угоди між Ющенком та Морозом, так і про підтримку, яку висловила лідерка прогресивних соціалістів Наталія Вітренко іншому кандидату в президенти – чинному прем’єру Януковичу. Більш того, ТСН навів електорально важливу інформацію про сутність угоди між Ющенко і Морозом, у якій, зокрема, йдеться і про зобов’язання лідера „Нашої України” щодо забезпечення мінімального рівня пенсій і зарплат не нижче прожиткового мінімуму. Цього, знову ж таки, не було на жодному іншому з контрольованих АП каналів.

Лідери двох політичних сил підписали угоду, за якою Віктор Ющенко після виборів зобов’язується виконати перелік умов соціалістів

СТУДІЯ: І про суть домовленостей соціалістів із "Нашою Україною", в результаті чого Соцпартія вирішила підтримати Віктора Ющенка у другому турі виборів. Лідери двох політичних сил сьогодні підписали угоду, за якою Віктор Ющенко після виборів зобов’язується виконати цілий перелік умов соціалістів. Одна із вимог – участь "Нашої України" у проведенні політреформи.

РЕПОРТАЖ: Автор: Станіслав ЯСИНСЬКИЙ. Підтримка соціалістів, на думку Мороза, може збільшити електорат Ющенка, а в основу політреформи ляже законопроект номер 4180. Сторони твердять, що домовилися. Одразу після прийняття політреформи за схемою, яку підтримують всі сторони, парламент ухвалить інший закон про внесення змін до Конституції щодо формування місцевої влади. "Нашоукраїнці" за те, щоб губернаторів та голів місцевих адміністрацій обирали місцеві громади. Ющенко і мороз дійшли компромісу в термінах ухвалення політреформи.

СИНХРОН: Олександр МОРОЗ, лідер СПУ: "Ми бачимо межу – 1 січня, до того часу треба прийняти зміни до Конституції, але...і вводити їх там не пізніше першого жовтня...першого січня 2006 року. Це, до речі. та позиція, яку ми ще з вересня минулого року займали".

РЕПОРТАЖ: Втім, Віктор Ющенко не погодився активізувати зусилля фракції для ухвалення реформи між першим і другим туром.

СИНХРОН: Віктор ЮЩЕНКО, лідер блоку "Наша Україна": "До проведення другого туру наша активність у проведенні політичної реформи буде аналогічною тому, яка вона була до цього. І це той компроміс, який ми знайшли з Олександром Олександровичем. Взамін на те, що ми стаєм партнерами у проведенні версій конституційних змін, ми тільки позбавляєм себе відповідальності за цей процес у парламенті до 21 листопада".

РЕПОРТАЖ: В обмін на голоси соціалістів Ющенко також підписався під зобов’язанням забезпечувати мінімальний рівень пенсій і зарплат не нижче прожиткового мінімуму, забезпечувати ціни і тарифи в комунальній сфері, повертати заощадження, заборонити продаж сільськогосподарських земель, а також приватизацію об’єктів стратегічного призначення. Також Ющенко в разі перемоги на виборах буде зобов’язаний вивести військових з Іраку.

Наталя Вітренко прокоментувала рішення її партії підтримати в другому турі президентських виборів Віктора Януковича

СТУДІЯ: А лідер прогресивних соціалістів Наталія Вітренко прокоментувала сьогодні рішення її партії підтримати в другому турі президентських виборів Віктора Януковича.

СИНХРОН: Наталя ВІТРЕНКО, лідер ПСПУ: "У нас было чисто политическое решение, мы решение приняли 3 ноября, причем мы, когда принимали наше решение, до этого дня я вообще не проводила встречи, интервью, консультации ни с кем. Я уже пришла, в общем-то, с готовым решением и Виктор Федорович меня поблагодарил, безусловно, за поддержку, мы обменялись вопросами по сути программы, его, я уточнила, его обещания, они ж уже были сделаны в ходе президентской кампании, они ж отличаются от его программы тоже. Многое очень было заявления позаимствовано из моей программы, и, в общем-то, я считаю – это нормально, это хорошо, если те постулаты, которые я отстаиваю, будут реализованы, и пожалуйста, лишь бы это было на добро Украине".


Суперечливі точки зору політичних опонентів на масштаби порушень у ході першого туру президентських виборів також були подані в ТСН досить безсторонньо і, що найголовніше, без, знову-таки, звичних раніше оціночних коментарів:

5983 – саме таке число порушень назвав представник штабу Віктора Януковича пан Гаврик

СТУДІЯ: 5983 – саме таке число порушень назвав представник штабу Віктора Януковича пан Гавриш. За його словами, ці порушення зафіксували під час першого туру президентських виборів офіційні спостерігачі і довірені особи кандидата Януковича. Степан Гавриш також демонстрував відео із виборчих дільниць.

РЕПОРТАЖ: НЕ ТИТРОВАНО. Порушення – головна тема прес-конференції Степана Гавриша, довіреної особи кандидата в президенти Віктора Януковича.

СИНХРОН: Степан ГАВРИШ, представник Віктора Януковича в ЦВК: "Системні порушення – перші і найголовніші. Відомо, що на Західній Україні не менше половини населення працездатна – а це означає виборців – знаходиться на заробітках у Європі. Якщо ми навіть відкинемо, що їх не 7 мільйонів в цілому по Україні, а 5, якщо ми навіть відкинемо, що це не 2,5 мільйони, а мільйон 250 тисяч, то ми отримаємо цифру майже 4% людей. які на цей день були відсутні на Україні, але за них голосували їхні родичі чи знайомі. Ми покажемо в кінці відеофільм, де ви побачите, як трьома паспортами голосує один виборець".

РЕПОРТАЖ: На підтвердження Степан Гавриш продемонстрував журналістам зйомки штабу Януковича. На цих кадрах відеокамера зафіксувала виборця, який тримає у руках кілька паспортів. За словами Гавриша, наочна агітація за Ющенка, всупереч закону, у день голосування була на стовпах і зупинках транспорту. Гавриш продемонстрував список, де, за його словами, є підписи мешканців цілого села, які отримали за Ющенка по 100 гривень. Загальний же підсумок кампанії від Гавриша такий.

СИНХРОН: Степан ГАВРИШ, представник Віктора Януковича в ЦВК: "Ми зареєстрували за виборчу кампанію 1980 порушень різного характеру і подали біля тисячі різного роду скарг до територіальних виборчих комісій, до місцевих судів і до Центральної виборчої комісії, а також до Верховного суду України. Ми намагалися своїми діями ніяким чином не ставити нашого основного опонента, Віктора Андрійовича Ющенка, в незручне становище, оскільки вели дискусію. Виключно відносно системних проблем, які пов’язані з виборами президента. Натомість ми мали виключно особисту позицію Віктора Андрійовича, який разом із членами команди дискутував не про програмні цінності, не про якості національного розвитку, а говорив про особисті речі, і в результаті на день голосування ми отримали ситуацію, при якій одна частина України проголосувала за Ющенка, інші проголосували за Януковича".

РЕПОРТАЖ: За словами довіреної особи Віктора Януковича, "Наша Україна" використовує час між першим і другим туром для ведення прихованої агітації. У форму агітації за Ющенка перетворилася і дискусія навколо теледебатів. Відповідаючи на запитання – чому ЦВК і досі не встановило офіційних результатів виборів, Гавриш заявив, що це пов’язано, на його думку, із ручним підрахунком оригінальних протоколів з територіальних виборчих комісій. В Україні 225 виборчих округів.

Микола Катеринчук звернувся до ЦВК з вимогою перерахунку голосів у Луганській і Донецькій областях

СТУДІЯ: "Наша Україна" уже зробила хід у відповідь. Микола Катеринчук, представник кандидата Віктора Ющенка у Центрвиборчкомі, звернувся до ЦВК з вимогою перерахунку голосів у Луганській і Донецькій областях. Голова територіальної виборчої комісії номер 120, що у Львові, просить звільнити його від виконання обов’язків через стан здоров’я – повідомляє "Інтерфакс". І напередодні Центральна виборча комісія скасувала постанову територіальної виборчої комісії номер 117, за якою у день виборів було дозволено у разі необхідності вносити правки у списки виборців без звертання до суду. Таким чином, ЦВК частково задовольнила скаргу "Партії регіонів", яка тепер вимагає перерахувати голоси виборців у цьому окрузі.

РЕПОРТАЖ: Автор: Люба СОРОКІНА. Наслідки численних помилок у списках виборців дають про себе знати й дотепер. Територіальна виборча комісія 117 округу у день виборів дозволила своєю постановою виправляти прізвище чи дату народження дільничним комісіям, хоча мусила б сама розглядати кожен конкретний випадок.

СИНХРОН: Петро БУДЖАК, голова тервиборчкому округу номер 117: "Таких людей було понад 600, які до нас звернулися, яким ми дозволили скористуватися законним правом".

РЕПОРТАЖ: Право голосу цим виборцям дали. Процедуру виправлення списків спростили, але постанову 117 округу оскаржила нині Партія регіонів, яку на Львівщині очолює керівник штабу Віктора Януковича.

СИНХРОН: Олексій РАДЗІЄВСЬКИЙ, керівник Львівського обласного штабу Віктора Януковича: "Був створений юридичний прецедент, який дозволяв переробляти списки так, як захоче дільнична виборча комісія".

СИНХРОН: Петро БУДЖАК, голова тервиборчкому округу номер 117: "Ці люди, які голосували на наших виборчих дільницях, вони могли скористатись цим правом виключно на виборчій дільниці, згідно тих документів, які вони представили. Проголосувати в іншому місці – такої можливості в них не було".

РЕПОРТАЖ: Перерахунок голосів неминучий – вважає пан Радзієвський, і не лише у 117-му виборчому окрузі.

СИНХРОН: Петро БУДЖАК, голова тервиборчкому округу номер 117: "По Львівській області під час голосування встановлено рекордну кількість фактів порушень, тих чи інших порушень чинного закону про вибори президента. Кількість скарг зараз уже перевищує тисячу".

СИНХРОН: Петро ОЛІЙНИК, керівник Львівського обласного штабу Віктора Ющенка: "Ми знали, ми чітко знали, що було поставлено завдання спостерігачам, членам дільничних комісій, від Януковича і його сателітів – там, Чорновіл, Яковенко тощо – штампувати скарги".

РЕПОРТАЖ: Юридичне рішення питання про перерахунок голосів сторони шукатимуть через суд.


У той же час, у порівнянні з колегами з „плюсів” у команди „Інтера” цього дня потяг до об’єктивних новин виявився не таким сильним. Правда, у сюжет про опозиційний мітинг потрапили кілька загальних планів, які давали глядачам змогу оцінити реальний масштаб акції. Разом з тим, у цьому сюжеті не було наведено конче важливої інформації про дозвіл суду на проведення мітингу. Всі інші сюжети, в яких йшлося практично про ті ж самі події, теж страждали незбалансованістю. У сюжеті про річницю визволення Києва не обійшлося без агітаційного виступу одного з ветеранів. Хоч у цьому виступі і не вказувалося конкретно прізвища кандидата, але присутність у кадрі прем’єра орієнтувала глядачів відповідним чином:

СИНХРОН: Михаил ИЩЕНКО, герой Советского Союза, ветеран ВОВ: "Старший лейтенант Іщенко, це я. В то врємя, з чорними волосами, бачив, як молоді хлопці і пожилі йшли к побєді, і побєділі. Любите свое отечество. А в день выборов, я всех вас призываю, прийти на участки избирательные и проголосовать за нашего кандидата, который беспокоится о нас, и заботится о нашем народе".

Втім, і в підході „Інтера” дещо змінилося – принаймні суспільно-важливі факти, пов’язані з подіями навколо опозиційного лідера, не ігнорувалися, як це було раніше, а доволі детально викладалися. Певний перекіс в об’єктивності можна було визначити хіба що у дещо іронічній тональності цих сюжетів. Окрім того, наприклад, на відміну від „1+1”, після сюжету про заяву речника штабу Януковича Степана Гавриша про порушення з боку опозиції, альтернативної інформації про подібні ж звинувачення з боку опозиції „Подробности” не навели.

На Майдане Незалежности сторонники Ющенко собрались на митинг

СТУДІЯ: Мероприятия, посвященные годовщине освобождения, проходили сегодня и в столице. В связи с этим возник даже небольшой конфликт между городскими властями и сторонниками Виктора Ющенко, которые запланировали свой митинг именно на 6 ноября. Градоначальник Александр Омельченко накануне заявил, что против политических манифестаций, поскольку они могут помешать ветеранам. В пятницу вечером кандидатов предупредил председатель ЦИК – до объявления результатов первого тура любая агитация запрещена. После этого Виктор Янукович решил отменить митинг своих сторонников в Днепропетровске. Штаб Ющенко планов менять не стал. Акция состоялась. Был ли нарушен закон – решать ЦИК.

РЕПОРТАЖ: Автор: Виталий КОВАЛЕНКО. Сторонники лидера "Нашей Украины" начали собираться в разных местах Киева с самого утра. Активисты организации "Пора" выбрали Контрактовую площадь. Они провели митинг с требованием как можно быстрее опубликовать результаты первого тура выборов и разбили палаточный городок. Впрочем, уже через 40 минут большинство участников акции отправилось на Крещатик, где начинался концерт для сторонников Виктора Ющенко. Пока собравшиеся ждали кандидата, перед ними выступили группа "Плач Еремии", Мария Бурмака и Тарас Петриненко. Учитывая вчерашнее предупреждение председателя ЦИК, Виктор Ющенко отметил, что не собирается агитировать за свою кандидатуру, а просто благодарит избирателей, которые проголосовали за него 31 октября. То же самое лидер "Нашей Украины" попросил своих сторонников сделать и во втором туре. Но для начала проверить в избиркоме, есть ли их фамилии в списках.

СИНХРОН: Виктор ЮЩЕНКО, кандидат в президенты Украины: "Другий тур починається з ініціативи кожного з вас. Відносно того, чи особисто ви, ваша родина, ваші сусіди, ваш будинок, ваша вулиця, є у списку виборців чи нема, зробіть цей вибір, зробіть цей контроль за декілька днів до виборів".

РЕПОРТАЖ: Ющенко еще раз напомнил о главных тезисах своей предвыборной программы и заявил, что обязательно победит. После чего в небо взмыли тысячи оранжевых шаров. Впрочем, это красочное действо не притупило бдительности охранников, которые в течение всего выступления кандидата внимательно наблюдали в бинокль за зданиями вокруг площади. К собравшимся обратились также Александр Мороз, Юлия Тимошенко и Александр Зинченко. После чего эстафету вновь подхватили музыканты.

СПУ поддержит лидера "Нашей Украины" во втором туре выборов

СТУДІЯ: Социалистам не удалось убедить сторонников "Нашей Украины" подержать политическую реформу до второго тура выборов. Сегодня Виктор Ющенко пообещал сделать это после 21 ноября. Политсовет СПУ решил поверить кандидату на слово и заявил сегодня, что партия поддержит кандидатуру лидера "Нашей Украины".

РЕПОРТАЖ: Автор: Владимир ГОРКОВЕНКО. Решения Политсовета Соцпартии некоторые сторонники Ющенко ожидали на улице. Юлия Тимошенко – в машине. Лидер "Нашей Украины" приехал после часа дня. 30-минутная встреча без прессы – и Александр Мороз сообщает журналистам, что соглашение о поддержке Виктора Ющенко во втором туре подписано. Перед телекамерами кандидаты ограничились рукопожатием.

СИНХРОН: НЕ ТИТРОВАНО (Виктор ЮЩЕНКО – "УС"): "У мене є тільки одна пропозиція, ви все правильно сказали, але давайте ми встанемо i пожмемо один одному руку".

СИНХРОН: НЕ ТИТРОВАНО (Александр МОРОЗ – "УС"): "Я ж і не сiдав".

СИНХРОН: НЕ ТИТРОВАНО (Виктор ЮЩЕНКО – "УС"): "Екземпляр один, ви бачили, i він в Олександра Олександровича".

РЕПОРТАЖ: В обмен на поддержку Ющенко пообещал повысить социальные стандарты, отозвать миротворцев из Ирака, продлить мораторий на продажу земли, провести деприватизацию некоторых стратегических объектов. А вот что касается политреформы, "нашеукраинцы" продолжают стоять на своем. Социалисты согласились дать отсрочку – до Нового года.

СИНХРОН: Александр МОРОЗ, лидер СПУ: "Ми бачимо межу: перше січня – до того часу треба прийняти зміни до Конституції, і вводити не пізніше 1 січня 2006. Це, до речі позиція, яку ми займали ще з минулого року. Але якщо будуть ставити на голосування це між першим i другим, то ми вільні у своїй позиції".

СИНХРОН: Виктор ЮЩЕНКО, лидер коалиции "Сила Народа": "Ми вважаємо, що до проведення другого туру наша активність у проведені реформи буде аналогічна тій, яка була до цього. Це той компроміс, який ми знайшли з Олександром Олександровичем. Взамін на те, що ми стаємо партнерами у проведенні конституційних змін, ми тільки позбавляємо себе відповідальності за цей процес у парламенті до 21 листопада".

РЕПОРТАЖ: После короткой пресс-конференции Александр Мороз отдал текст соглашения штабистам Виктора Ющенко. Правда, перед этим немного его сократил.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1003
Читайте також
04.10.2001 13:49
незалежний експерт-дослідник телебачення і радіомовлення
1 600
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду