1 та 2 листопада НТКУ провела відеозапис пісень претендентів на участь у „Євробаченні-2005”

2 Листопада 2004
986
2 Листопада 2004
16:45

1 та 2 листопада НТКУ провела відеозапис пісень претендентів на участь у „Євробаченні-2005”

986
Уперше за багато років у студіях НТКУ створюється сучасний шоу-продукт.
1 та 2 листопада НТКУ провела відеозапис пісень претендентів на участь у „Євробаченні-2005”
Цього з певним острахом чекала низка професіоналів нашої країни – і менеджери, і продюсери, і самі виконавці. Адже і уважні спостерігачі, і безпосередні учасники шоу-дійства в нашій країні уже навчені і „відборами” учасника від нашої країни в попередні роки, і дводенною працею „компетентного” журі у цьому відбірковому циклі. Яким чином і на якому рівні буде проведено відеозапис і наступний монтаж пісень – ось запитання, відповідь на яке є ключовим у поступальному русі нашої країни до конкурсу „Євробачення-2005”. Відповідь на це запитання мала бути коректною, цивілізованою, фаховою. А от якраз із цим в НТКУ доволі серйозні проблеми...

Першим заспокійливим моментом стала поява за режисерським пультом досвідченого і фахового телевізійного режисера. Картинка, яку забезпечувала ТБ-техніка, що активно працювала в одній із найбільших студій Національної телекомпанії, також відповідала часові. В основі декорації – модні в сучасному телевізійному світі проекційні екрани із запрограмованим для кожної пісні зображенням. Найсучасніше, кероване комп’ютером, світло. Дими, вентилятор, „фанера”. Як водиться: телевізійний кран, і навіть на рейках, камера з рухомою і автоматичною кареткою теж на рейках. За іншими камерами (усього їх було 7) працювали оператори, за плечима яких досвід роботи на наймасштабніших вітчизняних музичних подіях. Слід зазначити, що в своєму технічному арсеналі НТКУ має найкращі в Україні студійні ТБ-камери. Діти з раціями зображають численну армію адміністраторів. Десятки співаків, танцюристів, просто сторонніх. Іноді з’являється телевізійне начальство (середнє і дрібне) – мовчки дивиться і вдоволене зникає. Перед студією декоративний елемент („як на виборах”) з численними написами „Євробачення”, світло, операторські парасольки, контрольний монітор – пишуть учасників, які уже відспівали... Манірний дядечко – „ну да-а-а-в-а-а-йте уже на-а-а-а-ачньом” (очевидно, запрошений режисер). Словом – вирує робота. З одинадцятої ранку до вечора. Два знімальних дні. Очевидним є те, що вперше за багато років у студіях НТКУ створюється сучасний шоу-продукт. Нарешті...

Деякі запитання викликав склад учасників, дбайливо „прискочений” перед студією. Щось примусило зупинитися. Вочевидь, це було всього лише два слова: „Анастасія Стоцька”. „А хоть с Киргизии”, – пояснила, пробігаючи поруч, адміністраторка з рацією. Довелося попросити списки учасників... Явні і рішучі зміни: станом на 12 жовтня були відібрані Альона Вінницька, Катя Чілі, „Stereoliza”, „Man sound”, Анжеліка Рудницька й інші. Хочеться вірити, що ці виконавці зняли свої кандидатури на знак протесту проти можливої участі у пісенному конкурсі клоунів. Приємно, що це допомогло – псевдо „Вєрка Сердючка” із списків потенційних учасників „Євробачення-2005” від України зникло. Неприємно – що вітчизняний глядач не побачить на екранах УТ-1 нових і, сподіваюся, якісних вітчизняних пісень від уже знаних виконавців. Заміна віднайшлася досить швидко у „резерві” НТКУ: Олександр Никоряк, Андрій Кіше, Зоряна Сірко, Sheoha (так у списку) „Екс-президенти” та „Неділя”. Очевидно, останні два колективи явно не пройшли через відбіркове сито членів журі – були зарезервовані.

3 листопада буде проведено жеребкування – учасники зрозуміють, на якому місці і протягом якого з 15 тижнів їх побачать глядачі Першого Національного.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
незалежний телевізійний оглядач, для „Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
986
Читайте також
04.10.2001 13:49
незалежний експерт-дослідник телебачення і радіомовлення
1 600
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду