"Я – одна з семи, хто звільнився з каналу „1+1” з міркувань цензури"

29 Жовтня 2004
1695

"Я – одна з семи, хто звільнився з каналу „1+1” з міркувань цензури"

1695
"Детектор медіа" отримала коментар екс-ведучої "Сніданку з "1+1" Юлії Бориско з приводу її звільнення, який на прохання авторки друкує повнотекстово. "Детектор медіа" отримала коментар екс-ведучої "Сніданку з "1+1" Юлії Бориско з приводу її звільнення, який на прохання авторки друкує повнотекстово:.
"Я – одна з семи, хто звільнився з каналу „1+1” з міркувань цензури"


"Я – одна з семи, хто звільнився з каналу „1+1” з міркувань цензури. Ми оприлюднили заяву і відразу домовились: жодних додаткових коментарів. Але мені боляче і прикро чути від „нерезидентів” Телевізійної служби новин висновки про поділ колективу ТСН на білих і чорних, чистих і випацьканих в лайні, сильних і безхребетних. І тому відчуваю потребу таки дати один коментар, особистий:

Чи подам я при зустрічі руку тим, хто залишився? Так подам! Чи є мені про що з ними говорити? Так є. Тому що немає різних цілей, немає різних – вищих і нижчих - стандартів журналістики. Легкого вибору не було у жодного з нас. І те, що хтось ухвалив рішення на користь залишання, не означає, що він опинився по інший бік барикад. Відтак, я глибоко поважаю вибір кожного з моїх колег.

Побитих горшків не було у нашої сімки і після розмов з керівництвом каналу. Я це сказала особисто Володимиру Оселедчику, і мені не соромно це винести на загал: мудрішого і турботливішого керівника у мене в житті не було. І я завжди буду вдячна йому за віру в мене. Як і за ті три роки на „Плюсах”, які я вважаю найкращими у своєму житті (прошу не сприймати це як запізніле каяття з приводу спалених мостів і як намагання їх відбудувати)".

Юлія Бориско, екс-журналіст і екс-ведуча „Студії 1+1”
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1695
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду