Журналісти „1+1” звільнились. Але врятували Володимира Оселедчика?

28 Жовтня 2004
1898

Журналісти „1+1” звільнились. Але врятували Володимира Оселедчика?

1898
Гендиректор "1+1" Володимир Оселедчик заявив колективу каналу про загрозу своєму життю і через це попросив не приєднуватися до акції журналістів проти тиску.
Журналісти „1+1” звільнились. Але врятували Володимира Оселедчика?
Як стало відомо "Детектор медіа" із анонімних джерел, на вчорашніх зборах колективу ТСН (канал "1+1") більше 30 журналістів інформаційної служби каналу мали намір підписати заяву з приводу тиску на новинну службу з боку влади. Текст цієї заяви мав бути, нібито, ще більш жорсткішим, ніж протест, оприлюднений сьогодні під проводом Київської незалежної медіа-профспілки журналістами каналів ICTV, «Інтер», Новий канал, «Тоніс», НТН та двома представниками „1+1” під час прес-конференції в УНІАН.

Але, начебто, деякі відомі телеведучі „ТСН” не погодилися поставити підписи, поки не відбудеться зустріч з генеральним директором „1+1” Володимиром Оселедчиком. Під час цієї зустрічі Володимир Оселедчик звернувся до журналістів із проханням не надавати публічності своїм вимогам, бо, мовляв, він перебуває під великим тиском, аж до можливої загрози його життю та життю його родини. Нагадаємо, що інформаційна політика каналу "1+1" жорстко контролюється СДПУ(о) і Адміністрацією Президента.

Після цього більшість журналістів відкликали свої підписи. Однак, найбільш радикально налаштовані колеги подали заяви про звільнення. Це - Наталка Фіцич, Юлія Бориско, Віктор Заблоцький, Ігор Скляревський, Федір Сидорук, Галина Бецко та Мар’яна Воронович. Вони заявили, що звільнились добровільно з каналу після того, як провалились усі спроби переговорів з керівництвом ТСН про відмову від політики темників та цензури.

"Мі відмовляємося брати участь в інформаційній війні. Цю війну влада розв’язала проти власного народу, намагаючись перемогти на президентських виборах шляхом залякування та сили. Ми звільнилися із "1+1" після цілої серії довгих, але невдалих переговорів з керівництвом ТСН. Це відбулося після того, як провалилися всі спроби відмовитися від політики темників та цензури", - текст заяви цитує "Інтерфакс".

Журналісти, що підписали заяву, відзначають, що за нинішніх умов вони не можуть професійно виконувати свої обов’язки та надавати суспільству правдиву інформацію. "Наше телевізійне ремесло остаточно перетворилося в обслуговування інтересів тих, кому "1+1" відданий його власниками у політичне використання", - заявляють вони.

У той же час, вони розцінюють цю ситуацію як поразку і поки що відмовляються надавати будь-які подальші коментарі.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1898
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду