Медиа-олигархии харьковского масштаба

30 Червня 2004
1118

Медиа-олигархии харьковского масштаба

1118
Прежде чем назвать основных участников рынка масс-медиа Харькова – второго по величине и значимости города Украины, надо сказать, что этот рынок до смешного подобен столичному.
Медиа-олигархии харьковского масштаба
Рядовой сотрудник харьковских СМИ на это возразит: дескать, в Киеве крутятся совсем другие деньги, емкость местного рекламного рынка (которую, правда, никто не исследовал) в тысячи раз меньше, чем в центре. Но почему же тогда в Харькове, помимо всех национальных, еще четыре местных телеканала? Как теснятся в эфире полтора десятка радиостанций, причем добрая половина – сугубо харьковские? Кто издает сотни газет, что зарегистрированы в местном управлении печати? И, главное, зачем же на этот рынок рвутся новые инвесторы, правдами-неправдами добываются новые лицензии на право вещания в местном эфире? Ответ станет ясен, если проследить связи между теми, кто руководит в Харькове, и теми, кто в Харькове владеет.

Медиа-бизнес здесь держится на трех заповедях:

1.Не трогай Президента.

2.Не трогай губернатора.

3.Не трогай мэра.

Лояльность к исполнительной власти – шанс занять нишу в информационном пространстве региона и, возможно, извлечь в дальнейшем хоть какую-то выгоду.

Продовження матеріалу Сергія Хоменка «Медиа-олигархии харьковского масштаба» читайте у шостому числі журналу «Детектор медіа».

Новий продукт «Громадської організації «Детектор медіа» розповсюджується безкоштовною поштовою адресною розсилкою.

Замовити друковану версію «Детектор медіа» можна, надіславши свою поштову адресу на наш e-mail: info@detector.media


Проект реалізується за підтримки The National Endowment for Democracy /NED/, Internews Network, Центру «Медіареформи».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Харьков, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1118
Читайте також
04.10.2001 14:13
«Детектор медіа»
1 419
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду