Перший український „Форт Буаяр” під загрозою зриву?

23 Червня 2004
2908

Перший український „Форт Буаяр” під загрозою зриву?

2908
Команда Олександра Пономарьова відмовляється від участі у шоу. Коментують Олена Мозгова та Ірина Геращенко.
Перший український „Форт Буаяр” під загрозою зриву?
Як повідомляла "Детектор медіа", генеральний директор телеканалу «1+1» Володимир Оселедчик відмовив Ліні Ющенко, старшій дочці лідера «Нашої України», брати участь у ігровому шоу «Форт Буаяр», пояснюючи це тим, що людей з таким прізвищем на каналі не буде. Команда, до якої входила Ліна Ющенко, на чолі з Пономарьовим, відмовилась брати участь в ігровому шоу.

Цю ситуацію ми попросили прокоментувати Олену Мозгову, директора творчого об’єднання музичних та розважальних програм НТКУ і продюсера Олександра Пономарьова, та Ірину Геращенко, прес-секретаря лідера "Нашої України" Віктора Ющенка. Прес-служба каналу "1+1" від коментарів відмовилась, мотивуючи тим, що керівництво каналу зараз знаходиться у відрядженні.

Олена Мозгова:

– Дійсно, Олександру Пономарьову телеканал "1+1" запропонував взяти участь у програмі "Форт Буаяр". До того ж, він сам мав сформувати свою команду. І він сформував її зі своїх друзів. Ми з Ліною вже давно дружимо, і нічого дивного не було в тому, що він її запросив. У цьому насправді не має нічого дивного.

Ми всі прилетіли до Парижа, а нам кажуть, що Ліна не може брати участь у програмі. Це все відбувається прямо вночі, ми ж приїхали о другій годині ночі. Пономарьов каже: "Ми приїхали командою – командою поїдемо. Якщо ви не допускаєте Ліну до участі в програмі, ми теж не будемо брати у ній участь".

Тут почалася ця історія з різними інстанціями: спочатку на нас в Міжнародний суд хотіли подавати, ще якісь аргументи, на зразок того, що діти публічних політиків не мають права брати участь у таких програмах, різні відмазки. Саша взяв усю відповідальність на себе і сказав: "Якщо команда не буде в тому складі, в якому ми приїхали, ми їдемо. Це наша принципова позиція".

І Олександр, і всі члени команди вважають, що це, суто з людських міркувань, некоректно і негарно. Нашу добру подружку образили тим, що в неї не таке прізвище, яке для них приємне. Це точно не причина, щоб відмовити в участі у програмі. Насправді, при чому тут політика? Ми казали, що ми не збираємося виходити на "Форті Буяр" з якимось лозунгами. Ми просто нормальна команда, ми друзі, які приїхали брати участь у програмі. І аргументація відмови в участі Ліни є для нас неприйнятною.

Які наші наступні дії? Спочатку ми хочемо добратися додому. Ми не збираємось подавати до суду. Натомість пан Оселедчик сам сказав, що буде подавати до суду, за те, що ми відмовились від участі у програмі.

Ірина Геращенко:

– Мені здається, якби на каналі дійсно існував політичний плюралізм, то це була би одна із кращих нагод показати, що він є. Якщо є якісь питання до політика Ющенка, то в цю тему не треба втягувати його родину. А так ми всі ще раз побачили, що темники на прізвища існують. І в них вже записують і членів родин опозиційних політиків. Наскільки я розумію ситуацію, керівництво каналу доручило Олександру Пономарьову сформувати і очолити одну з команд. І він її формував з людей з якими він товаришує, в кому він впевнений, в чиїх моральних якостях і спортивній підготовці не сумнівається. Ліна прийняла запрошення друга. Абсолютно дивними видаються аргументи відмови , які я чула : мовляв, за неписаними правилами діти політиків не беруть участь в ІГРОВОМУ, НЕПОЛІТИЧНОМУ шоу. Хоча, наприклад, в іншій команді грають народні депутати Юрко Павленко, Юрій Артеменко, Володимир Гошовський - до речі, потомствений , політик. Але , можливо , у Ліни прізвище починається не з тієї літери .

Ми розцінюємо цей факт як дискримінацію за політичною ознакою.

Якщо попередньо у контракті не було ніяких застережень і обмежень щодо участі у грі певних осіб, то продюсери не можуть по ходу гри змніювати умови на свій смак чи виходячи зі своїх страхів. Насправді, Віталіна - доросла людина, вона не є членом жодної партії, вільна самостійно приймати рішення щодо своєї участі чи неучасті у тому чи іншому проекті. Шкода, що ігрове шоу перетворилося в шоу політичне.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
студентка інституту журналістики
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2908
Читайте також
04.10.2001 14:13
«Детектор медіа»
1 399
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду