У чат-конференції „Детектор медіа” взяли участь Валерій Воротнік, Володимир Бойко та Тетяна Монтян

21 Червня 2004
1005

У чат-конференції „Детектор медіа” взяли участь Валерій Воротнік, Володимир Бойко та Тетяна Монтян

1005
На жаль, Валерій Воротнік був малослівним й не відповів по суті на більшість запитань.
У чат-конференції „Детектор медіа” взяли участь Валерій Воротнік, Володимир Бойко та Тетяна Монтян
Обговорення серед учасників чату торкнулося не стільки самого процесу, як причин виникнення позову до відомих українських видань – "УП" та "України молодої". Чат-конференція була присвячена судовому процесу за позовом В.Воротніка та М.Самбур до "Української правди", чергове засідання якого відбулося сьогодні у Печерському суді Києва. Участь у чат-конференції взяли співзасновник Центру кризової журналістики Валерій Воротнік (позивач по справі), журналіст Володимир Бойко (один з відповідачів по справі), юрист Тетяна Монтян, яка висвітлює перебіг процесу для "ТК" та відвідувачі чату.

На жаль, Валерій Воротнік був малослівним й не відповів по суті на більшість запитань.

Обговорення серед учасників чату торкнулося не стільки самого процесу, як причин виникнення позову до відомих українських видань – "УП" та "України молодої".

На думку журналіста Володимира Бойка, мета позову "знаходиться в одному ланцюжку з відставкою Кравченка" (голови ДПАУ – прим. "Детектор медіа"). "У Кучми, якщо він не піде на третій строк, головною проблемою буде справа Гонгадзе", - зауважив В.Бойко. Він висловив припущення, що аби закрити тему справи Гонгадзе, "цілком можливо, що Кравченка вирішили здати".

Нагадаємо, що про організацію начебто розслідування справи Гонгадзе та оприлюднення „потрібної” інформації по цій справі йшлося саме в інтерв’ю С.Шолоха "УП" та "УМ" та у статтях В.Бойка. Твердження з цих публікацій є підставою до позовів В.Воротніка та М.Самбур до цих журналістів.

Згадані судові процеси виникли напередодні оприлюднення інформації Центру кризової журналістики про закінчення Центром розслідування справи Гонгадзе. Сьогодні ж відбувся спеціальний брифінг ГПУ з цієї теми, на якому було, фактично, реанімовано справу Гонгадзе.

Натомість на запитання учасника чат-конференції про те, що Валерій Ворітник мав на меті, позиваючись до видань відверто опозиційної спрямованості, він зауважив тільки, що збирався "захистити свої громадянські права", оскільки йшлося про інформацію, яка його безпосередньо стосувалася.

В інтерв’ю "Детектор медіа" на запитання, „чи відповідає дійсності інформація Сергія Шолоха "Детектор медіа" та "УП" та В.Бойка про те, що ви, Марія Самбур та інші пропонували журналістам (С.Шолоху, В.Бойку і т.д.) створити на кошти СДПУ (О) агентство "Репортер" для розслідування справи Гонгадзе?”, Валерій Воротнік відповів наступне: "Не відповідає дійсності. Як і багато іншого, про що йшлося в їхніх інтерв’ю. У мене склалася впевненість в їхньому свідомому упередженому ставленні.

Взагалі, я з великою цікавістю спостерігаю за новими гучними заявами з боку пана Шолоха. Можливо, в ньому роками спав талант великого пригодницького кіносценариста або письменника-фантаста. Видалася така чудова нагода самореалізуватися. Екшн про його митарства, переслідування, спостереження різними агентами вже має стати сценарієм голлівудського бойовика. Кілька Оскарів йому гарантовано!"


Сергій Шолох, попри свою попередню згоду, не взяв участі у чаті „Детектор медіа”. Однак, Володимир Бойко підтвердив під час сьогоднішньої чат-конференції, що така розмова між Валерієм Ворітником та згаданими журналістами справді була. „Власне, мене стосується тільки та частина позову, в якій позивачі висловлюють претензії до моєї репліки на "УП", де я розповів про свою зустріч з Воротніком і Самбур 19 вересня 2003 року в кафе, що знаходиться в підвалі під офісом ІМІ. Те, що така зустріч мала місце, можуть підтвердити багато людей, які її бачили й які прийдуть на суд свідчити", - сказав В.Бойко.

Розгляд справи по суті у Печерському райсуді міста Києва може дати відповіді на багато запитань, що залишилися в тому числі й у учасників чат-конференції.

Нагадаємо, що розгляд справи знову перенесено, цього разу на 19 липня. Причина - неявка в суд відповідачів. Нагадаємо, що Сергій Шолох знаходиться у Польщі, а Олена Притула – в США.

Повну версію чату читайте тут.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1005
Читайте також
04.10.2001 14:13
«Детектор медіа»
1 420
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду