Янукович з жіночим обличчям

7 Травня 2004
740

Янукович з жіночим обличчям

740
На місце мовчазного Тараса Аврахова на посаду керівника урядової прес-служби прийшла балакуча Ганна Стеців.
Янукович з жіночим обличчям
Юрій Луканов для “Детектор медіа”

www.geocities.com/yuriylukanov
Мовчання не завжди золото. На місце мовчазного Тараса Аврахова на посаду керівника урядової прес-служби прийшла балакуча Ганна Стеців. Колишній директор ТРК “Ера”, керуючи прес-службою голови Кабміну Віктора Януковича, не дуже світився й демонстрував своє обличчя набагато рідше, ніж на попередній своїй роботі на телебаченні. Та нові обставини у становищі прем`єра вимагають нових підходів і нових виконавців. Слід припустити, що віднині інформація про кандидата в президенти від влади, яка виходить з його штабу, стане більш персоніфікованою, в неї, так би мовити, з`явиться обличчя. Сама Ганна Стеців сказала, що бажає розповісти про свого нового шефа, яким він є насправді. Чи збирається вона при цьому оповідати всю правду про гріхи, які закидають її патронові, – лишилося невідомим.

Ганна Стеців мала стосунки з Народним рухом України у період його розквіту і тоді ж почала співпрацювати з радіо “Свобода”. Власне, саме в той час вона засвітилася в професійному плані. Вона продовжила цю співпрацю у Польщі, де її чоловік, також журналіст, перший головний редактор львівської газети “Ратуша” Сергій Герман працював у нашому посольстві. Після повернення в Україну Ганна очолила київський офіс “Свободи”. Вона розповіла, що на роботу до глави уряду її запросили після того, як журналістка взяла у нього інтерв'ю. Назавтра їй нібито зателефонували і запросили на розмову до “самого”. Там і прозвучала пропозиція про нову роботу.

Можна припустити, що версія її запрошення до Януковича є історією для публіки. По-перше, директор української “Свободи” Олександр Народецький сказав кореспондентам IMI та „Детектор медіа”, що йому раніше було відомо про контакти Стеців зі штабом Януковича. По-друге, Ганна Стеців буквально за тиждень-півтора до викинення “Свободи” з ефіру радіо „Довіра”, відповідаючи на запитання кореспондента “Детектор медіа”, назвала інформацію про конфлікт плітками. Можливо, через небажання псувати стосунки з владою, оскільки мала плани на співпрацю з нею.

Запросивши Ганну Стецців на роботу, Віктор Янукович зробив непоганий крок, який має на меті поліпшити його імідж і посприяти дальшому підвищенню його рейтингу. Кандидат від влади, яка асоціюється з придушенням вільної преси, з війною проти журналістів, раптово заангажував журналістку, близьку до опозиції. Це має спонукати виборців до висновку, що, ставши Президентом, Янукович покладе край сваволі щодо засобів масової інформації і за його правління жодна “Свобода” – чи то радіо, чи то газета – закриватися не будуть.

Далі – навіть після керування всією Україною Янукович виглядає як представник Донбасу, котрий відстоюватиме інтереси насамперед цього регіону. Про нього, як представника “донецьких”, розповідають, що він дуже неприхильно ставиться до “чужаків” у своєму оточенні, навіть висловлюють припущення, що він призначатиме на посади переважно донецьких. Призначення львів`янки може поставити під сумнів такі негативні характеристики кандидата від влади. Янукович ніби обіцяє виборцям бути Президентом всієї України, а не лише Донецька.

І, нарешті, перебування привабливої жінки при суворому главі уряду має пом`якшити його образ і повинне знівелювати уявлення про нього як про бандюка, котрий мав дві відсидки і живе “по понятіям”.

Характерною рисою Ганни Стеців у роботі була, так би мовити, домінуюча роль під час інтерв'ю. Вона ставала не тільки інтерв`юером, а ще й співрозмовником, котрий не соромиться висловлювати свою точку зору. Віктор Янукович навряд чи буде зацікавлений, аби при ньому звучала ще якась позиція, відмінна від його. Отож, журналістці доведеться докорінно змінити підхід. Чи вдасться їй це, ми побачимо вже незабаром.

Юрій Луканов для “Детектор медіа”

www.geocities.com/yuriylukanov


Читайте також:

Ганну Герман-Стеців призначено прес-секретарем Віктора Януковича

Янукович призначив Ганну Герман прес-секретаркою, бо побачив у ній професіонала

М.Томенко: перехід Ганни Герман на посаду прес-секретаря прем`єра може означати повернення "Радіо Свобода" та "Бі-Бі-Сі" у київський ефір
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
740
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду