Політика як бокс

14 Квітня 2004
911

Політика як бокс

911
Після нокауту з приводу так званої політреформи всі інші речі відійшли на другий план. Після нокауту (а „пресували” депутатів добряче) з приводу так званої політреформи, схожого на зовсім не очікувану поразку В. Кличка, всі інші речі відійшли на другий план. Крутиться голова, на душі лячно, перед очима червоні зрадницькі кільця.
Політика як бокс
Головний натхненник негайних змін до Конституції щез з політефіру вже майже на тиждень, десь в тиші кабінетів підписавши до того майже опозиційні по суті закони про вибори народних депутатів, президента та в місцеві органи влади.

Як і Кличко, він не з'явився на „післяматчеву” прес-конференцію, нічогісінько не коментує. Звично, „за посадою”, мовчить В. Медведчук, поволі приходить до тями лише С. Гавриш. Що ж, кожна людина має право на власний похмурий ранок... Втім, яким після такого ранку буде день – дізнаємось вже, треба думати, скоро, бо ще ж не вечір для тих, хто плекає таки надію на можливість переможного спурту

Ну а поки що майже нікого вже не цікавить інша псевдореформа – пенсійна, про що засвідчила безліч пустих місць в сесійній залі парламенту відразу після великодніх канікулів та одиноке волання на засіданні представників КПУ у відповідь на заспокійливо-облесливу доповідь „пенсійного” урядовця. Але це зрозуміло - в Україні скільки людині не дай, стільки вона й буде просити. Тому на грудях ветеранів ще довго блищатимуть ордена й медалі, як осколки їх мрій.

Дуже обережно цікавить український політикум те, що братня Вірменія тужиться в наслідуванні грузинського політичного сценарію.

Не цікаво, бо очікувано „спаринг–партнер” Віктора Ющенка („спаринг –партнер” - партнер для учбового спарювання?) Олександр Мороз остаточно заявив нарешті про власні президентські амбіції. Добре бути альтернативним кандидатом в президенти: можна обіцяти все, що завгодно, все рівно перевіряти ніхто не буде.

Але що ж далі?

З Кличком зрозуміло: чекаємо результатів медичного обстеження.

А політреформа?

Повернути її важко, але можливо. Коли „їде дах”, є варіанти: подивитися, куди він їде, повернути його на місце або зафіксувати в новому положенні. На якому з них зупиниться влада, поки що не зрозуміло.

Але можна припустити, що вона спробує „відкачати” з нокауту два інших відомих проекти конституційних змін, які були також схвалені Конституційним судом, так само як українські вболівальники боксу сподіваються тепер лише на іншого Кличка...

Чи не сподіваються – як Володимир Литвин, котрий сьогодні заявив про неможливість повернення до голосування по конституційній реформі протягом року? Цікаво, до речі, як цю заяву подадуть та обставлять (зінтерпетують) наші сьогодняшні теленовини... Чи не подадуть взагалі?

Політичні ігри прагнуть стати різновидом спортивних.

Чи навпаки?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Інститут політичного моделювання, для „Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
911
Читайте також
27.09.2001 12:22
Анна Шерман
«Детектор медіа»
2 226
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду