Рулетка для Симоненка – 2

8 Квітня 2004
1046

Рулетка для Симоненка – 2

1046
Із промови Симоненка випливало, що саме КРУ вже давно запропонувало реформу, і всі люди доброї волі, які не хочуть віддати Україну на потурання ненависним кланам, підтримали ту реформу. Нещодавно автор опублікував в „Телекритиці” статтю „Рулетка для Симоненка”, в якій висловлював думку про небезпечність останніх кроків та заяв цього політика для власного іміджу у середовищі комуністичного електорату. Сьогоднішня промова Симоненка з парламентської трибуни лише підтверджує цю думку.
Рулетка для Симоненка – 2
Як відомо, перший канал Національного радіо транслює пленарні засідання Верховної Ради. Слухають ці трансляції здебільшого ті, хто має так зване проводове мовлення – тобто радіоточки. Серед їхніх власників і постійних слухачів дуже багато пенсіонерів, домогосподарок та людей, що не можуть знайти роботу. Зокрема, й у Східній Україні. У Донецьку, наприклад, перший канал УР є для багатьох пенсіонерів єдиним не лише україномовним, а й узагалі київським ЗМІ, до якого вони прислухаються: київських газет вони не читають, а з теленовин перевагу віддають тим, що їх демонструють російські канали. Навряд чи буде перебільшенням сказати, що слухачі радіоточок – то один з наймасовіших загонів електорату КПУ.

Що ж вони почули 8 квітня? Коли транслювали обговорення в парламенті питання конституційної реформи? Виступали представники більшості. Доводячи, що без реформи – ніяк, і саме парламентська більшість веде Україну до світлих європейських горизонтів. Виступила Юлія Тимошенко, яка доводила: реформу задумано для того, щоб Леонід Кучма став прем'єр-міністром, Віктор Медведчук – спікером, а Віктор Янукович – церемоніальним президентом із повноваженнями, меншими, ніж у губернатора Донецької області. Виступали представники "Нашої Україні", називаючи реформу спробою державного перевороту. Олександр Мороз закликав усіх до зваженості, компромісності, пильності та уважності, щоб до тексту законопроекту про реформу не вкралася антиконституційна норма. І от узяв слово Петро Симоненко. У селі (забув назву, але це суті не змінює – Автор) на Івано-Франківщині, якраз у дні святкування шістдесятиріччя визволення від фашистських загарбників, було зруйновано пам'ятник загиблим, – почав він. Отак "Наша Україна", прийшовши до влади, знищить усі пам'ятники по всій Україні. Он на балконі сидять представники американського уряду, – продовжував Симоненко, – які контролюють, як поводиться "Наша Україна". А пригадайте, як до США було перераховано... (не називатиму цифру, не маючи під рукою стенограми, але йшлося про сотні мільйонів – Автор)! Хто це зробив?! Національний банк України! (Яким керував Віктор Ющенко.) Ще лідер комуністів звинуватив нашоукраїнців у багатьох гріхах, із чого випливало, що саме "Наша Україна" несе відповідальність за всі біди, що спіткали Україну протягом усіх років її незалежності. Не буду стверджувати, що це було вимовлено прямо, але саме таке враження в мене лишилося. А ще саме "Наша Україна" знищила безліч пам'ятників у Західній Україні, саме вона перейменувала вулиці, названі на честь радянських генералів та маршалів, й назвала їх іменами клятих Бандери та його сподвижників.

Тут захотілося ущипнути себе за, даруйте, радіоточку. Адже предметом обговорення була конституційна реформа. До чого б, здавалося б, тут злодіяння "Нашої України"? Із вуст тих же комуністів і теж на парламентській сесії пролунало відкриття, що має перевернути догори ногами всю українську політологію: виявляється, саме у фракції "Нашої України" найбільше колишніх міністрів, віце-прем'єрів та інших чільних діячів влади – а отже, саме "Наша Україна" була й є владою в Україні.). Тож, мовляв, протестуючи проти реформи, "НУ" прагне, щоб Україна була остаточно поділена між кланами, й щоб остаточно було закріплене панування цих кланів. Із подальшої частини – коротенької – промови Симоненка випливало, що саме КРУ вже давно запропонувало реформу, і всі люди доброї волі, які не хочуть віддати Україну на потурання ненависним кланам, підтримали ту реформу, яка от зараз має бути втілена в життя.

Отут і можна поставити крапку. Бо слухачі – вони ж електорат Симоненка – чудово знають, хто саме є тими людьми доброї волі. І знають від нього самого. Лідер КПУ надто довго обзивав їх – тепер виходить, цілковито безпідставно – антинародним режимом.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1046
Читайте також
27.09.2001 12:22
Анна Шерман
«Детектор медіа»
2 217
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду