Розгляд справи „Грачов проти Буджурової” відкладено…

3 Березня 2004
762

Розгляд справи „Грачов проти Буджурової” відкладено…

762
Суть позову Грачова до Буджурової полягає в тому, що він оскаржує трактування журналістки причини його звільнення з лав міліції. На думку Лілії Буджурової, це відбулося через встановлення ним контактів із злочинним середовищем, у той же час сам Андрій Грачов доводить, що був звільнений за порушення дисципліни.
Розгляд справи „Грачов проти Буджурової” відкладено…
Як повідомила Буджурова, її точка зору підтверджується документами зі справи міліції про звільнення Андрія Грачова. Вона передала їх до суду. В той же час сам Грачов раніше оскаржив у суді законність свого звільнення з міліції, і справа вже дійшла до касаційної інстанції.

Цілком зрозуміло, що рішення судді Ніни Старової буде залежати від того, чи Верховний Суд України визнає законним звільнення Андрія Грачова та встановить, що саме послужило тому причиною.

На думку Лілі Буджурової, насправді має місце поширена практика, коли люди, які не зовсім адекватно сприймають друковане слово, можуть звертатися в суд не лише за виправданням своєї честі та гідності, але і в надії стягнути з журналіста чималі гроші. Як відомо, Андрій Грачов оцінив свою честь в 500 тисяч гривень. Журналістка стверджує, що формулювання причин звільнення Андрія Грачова з міліції міститься як у представленні до звільнення, так і в самому наказі про звільнення, тому вона вважає позов безпідставним.

Андрій Грачов заявив журналістам, що він вважає свій позов правомірним саме тому, що він звернувся з ним до журналістки саме як до фізичної особи, незважаючи на спосіб поширення інформації.

Голова Комітету з моніторингу свободи преси в Криму Володимир Притула сказав для „Детектор медіа”, що цей процес для України безпрецедентний, оскільки до відповідальності журналіста притягують за матеріал, розповсюджений в Інтернеті. Крім того, суд прийняв рішення залучити до процесу і редакцію Інтернет-видання „Українська правда”.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
спеціально для „Детектор медіа”, Сімферополь
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
762
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду