“Детектор медіа” виходить у радіоефір

30 Січня 2004
875

“Детектор медіа” виходить у радіоефір

875
Минулої неділі о 17. 45 в ефір вийшла перша 10-хвилинна щотижнева програма „Детектор медіа” в радіоефірі”. На відміну від самого сайту, „Детектор медіа” В РАДІОЕФІРІ” – це програма не тільки для професійної публіки, а радше для глядачів, що впевнено тримають руку на телевізійному пульті. Виклад матеріалів сайту для радіоверсії готує журналіст Леся Ганжа, чиї статті знайомі постійним читачам „Детектор медіа”.
“Детектор медіа” виходить у радіоефір
Інна Кузнецова, головний редактор „Радіо-Ера” FM:

– Нам здалося логічним запросити до співпраці над програмою “Медіа-клас”, що виходить на хвилі „Радіо-Ера” FM двічі на тиждень, в суботу й неділю, наших колег із “Детектор медіа”. По-перше, тому що, готуючи власні програми, ми охоче послуговувалися інформацією, викладеною на “Телекритиці”, а відтак нам здалося цікавим надати слово в ефірі самій “Телекритиці” у рамках недільного “Медіа-класу”. Специфіка “Медіа-класу”, який ведуть Ірина Ткаченко та Ольга Кошеленко, така: у суботу ми, як правило, говоримо на серйозні політичні теми – обговорюємо те, як українські ЗМІ висвітлювали основні події тижня, а в неділю до “Медіа- класу” запрошуємо цікавих українських журналістів. Щоразу це своєрідний портрет особистості. До речі, гостею нашого “Медіа-класу” була й головний редактор “Детектор медіа” Наталя Лігачова. Судячи з перших випусків ”Детектор медіа” в радіоефірі”, такий продукт цікавить наших слухачів.

Наталя Лігачова, головний редактор інтернет-видання “Детектор медіа”:

– Відпочатку “Детектор медіа” створювалася як сайт, цільовим читачем якого бачилися ті, хто безпосередньо або створює медіа в Україні, або впливає на цей процес. До нашої появи, до речі, ця аудиторія не мала свого власного професійного видання.

Та з часом наш сайт не тільки збільшив кількість матеріалів, а й розрісся тематично. Зараз у “Телекритиці” публікується чимало матеріалів, з якими б, на наш погляд, із цікавістю ознайомилися й широкі кола „просунутої” інтелігенції. Тобто, ті, хто зацікавлений в отриманні від вітчизняних ЗМІ об’єктивної інформації, цікавої „поживи для розуму” та якісних розваг. Така аудиторія має знати, де їй можуть запропонувати найкращий медіапродукт і чому не завжди такий продукт їй пропонують найтиражніші електронні та друковані видання.

Саме таку інформацію та дискусійні матеріали, які введуть інтелігенцію у контекст проблем ЗМІ в Україні та, можливо, допоможуть їй впливати на їхню якість, і прагнуть надати слухачам „Радіо-Ера” FM автори радійної версії „Детектор медіа”. Звичайно, ми запропонуємо слухачам також і кіноанонси на телетиждень, і цікаві новини з життя телебачення в Україні і світі, і зустрічі з цікавими співрозмовниками, і знайомство з телеобличчями українських телеканалів.

І це тільки перший крок до розширення нашої аудиторії. Наступним кроком стане, ми сподіваємось, уже в березні, поява друкованого часопису “Детектор медіа”.

А поки що ми дуже вдячні менеджерам „Радіо-Ера” FM за пропозицію співробітництва, колегам з цієї радіостанції – за допомогу у створенні передачі. І – запрошуємо наших читачів стати і нашими слухачами, „підключивши” до ефіру і тих своїх знайомих, які поки що не мають доступу до Інтернету.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для „Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
875
Читайте також
04.10.2001 13:49
незалежний експерт-дослідник телебачення і радіомовлення
1 604
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду