Подальшу долю радіо та ТБ вирішать депутати

19 Вересня 2003
830
19 Вересня 2003
11:33

Подальшу долю радіо та ТБ вирішать депутати

830
Більшість депутатів все ж таки підтримала пропозицію про проведення 10 грудня цього року парламентських слухань "Стратегія розвитку телерадіоінформаційного простору України" У четвер на вечірньому засіданні "за" відповідну Постанову проголосувало 253 народні обранці. До речі, це була вже третя спроба з початку цієї сесії Верховної Ради "протиснути" проект постанови через парламент. Вранці в четвер депутати вдруге не підтримали документ.
Подальшу долю радіо та ТБ вирішать депутати
Микола Томенко, голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформації повідомив, що "після дискусій" з представниками декількох фракцій більшості (СДПУ(о), "Народовладдя", "Народний вибір" та ін.) вирішили таки винести постанову на голосування втретє цього ж сесійного дня. Представники комітету зауважили, що "з технічних причин" ці фракції просто не встигли проголосувати.

Згідно з прийнятою постановою, парламентські слухання “Стратегія розвитку національного телерадіоінформаційного простору” відбудуться 10 грудня.

Коментуючи цю подію, народний депутат України, співголова депутатської групи “Народний вибір” Микола Баграєв зазначив, що на даний час на розгляд Верховної Ради України подано цілу низку законопроектів, прийняття яких сприятиме розвитку вітчизняного телебачення і радіомовлення. Це, зокрема, проекти законів “Про телебачення і радіомовлення”, “Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення”, а також проект Концепції національної інформаційної політики. "Ми повинні розробити стратегію розвитку телерадіоінформаційного простору країни і вже на основі загального бачення всього комплексу проблем рухатися далі, - зауважив М.Баграєв. - Це логічно, що обговорювати найважливіші питання розвитку телебачення і радіомовлення будуть не тільки члени профільного комітету, а всі народні депутати, оскільки ця тема є нагальною для кожного з нас і наших виборців. Саме працюючи разом, ми зможемо позбутися помилок при прийнятті рішення”. Такої ж думки дотримується і колова профільного комітету Верховної Ради Микола Томенко, до якого "Детектор медіа" звернулася за коментарем.

Микола Томенко, голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації:

- Нам врешті-решт вдалося переконати депутатів підтримати цю постанову, бо є декілька питань стратегічних, фінансових, відповідальність за які я як голова комітету взяти на себе не можу. Це пов'язано, наприклад, з долею проводового радіо. Потрібно вирішити, чи ми вкладаємо гроші у його відновлення та розвиток (а вони чималі), чи розвиваємо цифрове, або більш якісні технологічно оптово-волоконні мережі, для УР-1, УР-2, УР-3. Що ми робимо із загальнонаціональними каналами? Ми зупиняємося на тому, що потенціал України обмежується лише шістьма-вісьмома каналами? Як співіснуватимуть регіональні і національні телеканали? Тут же проблема НТКУ і створення суспільного телебачення.

Результатом Парламентських слухань має стати постанова як вказівка до дії Комітету. Це полегшить нашу роботу. Зараз, коли ми самі ініціюємо ці питання, випадає, що ми нібито випереджаємо час. Для мене було принциповим, щоб ВР у присутності віце-прем'єр-міністрів, голів Держкомітетів зв'язку та телебачення і радіомовлення, Укрчастотнагляду, Нацради і т.д. погодили принципові речі з Комітетом, після чого ми зможемо реалізувати постанову парламенту. Адже сьогодні, на жаль, наші ініціативи сприймаються як дії проти Президента та влади.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
830
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду