Нацрада встановила НТКУ термін для виправлення

9 Вересня 2003
792

Нацрада встановила НТКУ термін для виправлення

792
На вчорашньому засіданні Нацради прийнято рішення стосовно виконання Національною телекомпаніі Постанови парламенту про висвітлення його роботи. Ми публікуємо повний текст цього рішення. 8 вересня 2003 року Нацрада на спеціально скликаному засіданні розглянула питання про виконання свого попереднього рішення від 23 липня 2003 року"Про забезпечення виконання Постанови Верховної Ради України „Про порядок висвітлення роботи четвертої сесії Верховної Ради України четвертого скликання ".
Нацрада встановила НТКУ термін для виправлення
Після розгляду питання,Нацрада встановила термін усунення порушень з боку НТКУ - до 10 вересня 2003 року. У разі невиконання встановлених вимог будуть вжиті відповідні заходи - як у сенсі персональної відповідальності, так і відповідальності фінансової. Як уже повідомляла "Детектор медіа" раніше розмір санкцій до НТКУ у порядку відшкодування може скласти суму рівну вартості державного контракту(тобто, 1 млн 157 тис.гривень).

Нижче можна ознайомитися з повним текстом цього рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ

З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ

РІШЕННЯ №

від 08 вересня 2003 року

Про виконання рішення Національної ради

№ 1063 від 23 липня 2003 року "Про забезпечення

виконання Постанови Верховної Ради України

„Про порядок висвітлення роботи

четвертої сесії Верховної Ради України четвертого скликання "

Відповідно до вимог Законів України "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування", "Про поставки продукції для державних потреб", "Про телебачення і радіомовлення", "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Постанови Верховної Ради України від 3 липня 2003 року №1022-1V "Про порядок висвітлення роботи четвертої сесії Верховної Ради України четвертого скликання" та рішення Національної ради України № 1063 від 23 липня 2003 р. "Про забезпечення виконання Постанови Верховної Ради України „Про порядок висвітлення роботи четвертої сесії Верховної Ради України четвертого скликання. Національна рада

вирішила:

1. На виконання пункту першого (1) Постанови Верховної Ради України від 3 липня 2003 року №1022-ІУ "Про порядок висвітлення роботи четвертої сесії Верховної Ради України четвертого скликання", з метою забезпечення розміщення державного замовлення на висвітлення роботи четвертої сесії Верховної Ради України четвертого скликання на Першому загальнонаціональному телевізійному каналі зобов'язати Національну телекомпанію України виконати вимоги пункту третього Постанови Верховної Ради України та укласти державний контракт з Управлінням справами Верховної Ради України на висвітлення четвертої сесії Верховної Ради України за умовами визначеними Постановою Верховної Ради України від 3 липня 2003 року "Про порядок висвітлення роботи четвертої сесії Верховної Ради України четвертого скликання ".

2. Звернутися до Державного комітету телебачення і радіомовлення України з пропозицією вжити рішучих заходів для негайного виконання Постанови чий Верховної Ради України від 3 липня 2003 року №1022-1V "Про порядок висвітлення роботи четвертої сесії Верховної Ради України четвертого скликання" та дати належну дисциплінарно-правову оцінку відмові Національної телекомпанії України та президента НТКУ Савенка О.М. особисто від укладання контракт)' на виконання державного замовлення па висвітлення діяльності парламенту.

3. Доручити ліцензійно-реєстраційному, юридичному управлінням та контрольно-аналітичному відділу вивчити питання про внесення відповідних змін до ліцензії НТКУ в частині умов щодо висвітлення діяльності Верховної Ради України відповідно до норм чинного законодавства України.

4.У разі невиконання пункту першого цього рішення винести на засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 10 вересня 2003 року розгляд питання про застосування до Національної телекомпанії України санкцій, передбачених статтею 32 Закону України „Про Національну раду України ч питань телебачення і радіомовлення", враховуючи попередження, яке Національна телекомпанія України вже мас за аналогічне порушення.

5.Запропонувати Управлінню справами Верховної Ради України застосувати до

Національної телекомпанії України санкції, .передбачені пунктом 2 статті 4 Закону України

"Про поставки продукції для державних потреб", та стягнути з Національної телекомпанії

України у встановленому Законом порядку відшкодування в розмірі вартості державного

контракту.

6.Контроль за виконання цього рішення покласти на першого заступника Голови

Національної ради Понеділка В.І.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
792
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду