Крутий телемаршрут

4 Вересня 2003
939

Крутий телемаршрут

939
Сьогодні на "Телекритиці" – анонс телевізійних прем’єр на каналах "Інтер" та "Россия", яких у новому сезоні пов’язує тісна співпраця. Телесезон тільки стартував, а канал "Інтер" уже запропонував увазі українських глядачів нові серіальні проекти російського виробництва. На цьому тижні розпочався показ багатосерійної екранізації відомого роману Юрія Полякова "Замыслил я побег. " Часовий діапазон, який охоплює фільм і роман – від середини 80-х до наших днів.
Крутий телемаршрут
Часи "перестройки", серпневий "путч"1991, розстріл російського парламенту в жовтні 1993року, Єльцин і Горбачов, розпад Радянського Союзу.. Син і батько – режисер і сценарист – Мурад і Рустам Ібрагімбекови спробували втілити на екрані історію суспільного перелому на прикладі долі звичайної пересічної людини.

Паралельно стартував,. кажуть один з улюблених проектів відомого російського продюсера Валерія Тодоровського – 12-серійний комедійний триллер "Темная лошадка". Проект задумувався в розрахунку на те, що головні ролі виконають Володимир Ільїн та Леонід Ярмольник. Поки шукали відповідний сценарій, плани змінилися і в остаточному варіанті центральних персонажів виконали інші актори – Данило Співаковський та Володимир Зайцев. Детективну історія про те, як міліціонер-невдаха та досвідчений аферист пробують викрити таємничий синдикат убивць потрапляючи в небезпечні і кумедні ситуації, зняв режисер Сергій Газаров, відомий за таким популярним серіалом, як "Пятый угол".

Знову з’являться на екрані герої відомого серіалу "Некст". В його новій, третій частині, що складатиметься з 16 серій, колишній кримінальний авторитет Лавр(Олександр Абдулов) відмовиться від своїх депутатських обов’язків і задумається про те, як покінчити із своїм холостяцьким життям.

Повернеться до життя і бандит Дюбель(Олег Фомін), який виявляється не загинув у першому "Нексті" і тепер прагне помститися.

Відбудеться прем’єра 4-серійного фільму власного виробництва каналу "Інтер" – "Європейський конвой"(режиссер – Андрій Бенкендорф), знятого за реальними подіями весни минулого року, коли грабіжники німецького банку захопили заложницю і безперешкодно проїхали через територію Німеччини і Польщі. Бандитів затримали працівники української міліції.



Як завжди потужним обіцяє бути "кінообойма" "Інтеру", який уже не перший сезон радує українських кіноманів. Чергові угоди підписані каналом з голлівудськими кінокомпаніями-мейджорами дадуть нам змогу побачити справжні кінохіти – як давні так і зовсім "свіжі".

Серед прем’єрних показів такі фільми, як "Чікаго"(Річард Гір, Кетрін Зета-Джонс), "Патріот"(Мел Гібсон), "Лара Крофт"(Анджелін Джолі), "8 жінок"(Катрін Деньов, Фанні Ардан,Ізабель Юппер), "Місія нездійсненна-2"(Том Круз).

Будуть на екрані і резонансні російські кінопроекти останнього часу: "Любовник"Валерія Тодоровського, "Війна" Олексія Балабанова, "Олігарх" Павла Лунгіна і "Кукушка" Олександра Рогожкіна.

Окрім фільмів та серіалів, "Інтер" представить увазі глядачів три нових ігрових проекти, створених у тісній кооперації з каналом "Россия".

Зірки телебачення та естради стануть учасниками проекту "Секретна місія". Завдання – проникнути всередину двох башт, спеціально споруджених у Індонезії, де за умовами гри зберігаються величезні капітали злочинної банди.

Ведучий гри – всім відомий Олександр Розенбаум. Серед перших учасників з українського боку – Олександр Пономарьов, Асія Ахат та Костянтин Стогній.

За досить пристойний грошовий приз у 100 тисяч доларів позмагаються учасники проекту "Крутий маршрут". Дев’ять пар чоловіків і жінок отримають у конверті завдання добратися в те чи інше місце – в Росії чи Україні і суто символічну суму грошей. Яким чином кожна з пар буде викручуватися з непростої ситуації і виконувати завдання – за цим і стежитимуть телекамери. Гра буде з вибуванням – остання пара, що залишиться у грі, отримає все.

Ще один проект претендує на особливу романтичність і вже зараз активно рекламується каналом - "Друга половинка". Два десятки дівчат будуть боротися за серце і гаманець принца-мільйонера. В ролі якого виступить співак Ігор Ніколаєв. Вся історія відбуватиметься у замку під Варшавою, у випадку якої-небудь "накладки" із романтичними почуттями з Ніколаєвим, переможниця отримає один мільйон російських рублів. І цей проект знову-таки знятий в співдружності з "Россией".

Оскільки співпраця двох каналів буде, судячи з усього, тривалою, то є сенс коротко зупинитися і на тих цікавих кіно- та серіальних проектах, прем’єра яких відбудеться у цьому сезоні на "России". Не виключено, що ми невдовзі зможемо побачити їх на "Інтері".

"Каменська-3", що знімалася протягом усього минулого року вийде на екран чотирма фільмами по 4 серії кожний. З'явиться, незважаючи на деякі побоювання інвесторів, і продовження "Маршу Турецького ".

Мелодраматичний серіал "Ундіна" з Альоною Хмельницькою й Анатолієм Котеньовим явно знятий для любителів докладних і неквапливих історій. До такого висновку, у всякому разі, підштовхує його 72-серійний обсяг.

Історія персонажів популярних "Московських вікон" продовжиться в новому фільмі – "Краще місто землі".

Представить "Россия" і масштабний проект великого костюмного, історичного фільму – 16-серійну екранізацію роману Валентина Пікуля "Баязет".

Успіх "Ідіота" надихнув режисера Юрія Мороза на серіал "Анна Кареніна", що незабаром піде "в запуск". А тим часом, постановник "Ідіота" Володимир Бортко приступає до зйомок фільму про Сталіна, за сценарієм Эдварда Радзинського.

Так що, як бачимо, російська телеіндустрія набирає темп і розмах, устигаючи забезпечувати продукцією різного сорту не лише своїх глядачів, а й суміжні країни. Поки що українські телевізійники, незважаючи на окремі спроби генерувати власні ідеї, "пливуть у фарватері" північного сусіда. Навіть ті серіальні проекти, що знімаються на українських каналах, можна назвати національним продуктом, мабуть лише, в юридично - фінансовому сенсі. Залишається надіятися, що все це – втрати початкового періоду. Який, здається трохи затягується.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
939
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду