Звернення телекомпаній ”Телемегаполіс”, ” 7 канал “ і “ТВ-Табачук” до голови Нацради пана Холода, до Київської державної адміністрації, до Антимонопольного комітету

13 Серпня 2003
1549

Звернення телекомпаній ”Телемегаполіс”, ” 7 канал “ і “ТВ-Табачук” до голови Нацради пана Холода, до Київської державної адміністрації, до Антимонопольного комітету

1549
Зміни, що мають статися в кабельному мовленні, викликають обурення з боку каналів, що не потрапили до так званого „соціального пакету”. Як вже повідомляла „Детектор медіа",, найбільший оператор кабельного телебачення в Києві компанія "Воля" з 18 серпня вирішила виключити канали "НТВ-Мир" та „Первый канал. Всемирная сеть” з мережі аналогового кабельного мовлення, змінивши також перелік каналів, обов'язкових до трансляції, та їх частотне розміщення.
Звернення телекомпаній ”Телемегаполіс”, ” 7 канал “ і “ТВ-Табачук” до голови Нацради пана Холода, до Київської державної адміністрації, до Антимонопольного комітету
Зміни, що мають статися, викликають обурення з боку каналів-мовників, що не потрапили до так званого „соціального пакету”.

„Детектор медіа” пропонує своїм читачам повний текст звернення без змін.

„Скоро 18 серпня. Саме цей день київський монополіст ”Воля- кабель” вибрав днем розправи над цивілізованим телебаченням. Кожен з тих, кого змусили стати кабельним абонентом - телеантени ж позрізали - отримав днями квитанцію, як своєрідне запрошення на страту. З так званого, доступного соціального пакету зникли всі російські канали. Трагічно, але зрозуміло - більше росіяни не дають красти київським халявщикам. А за одно монополіст вирішив довести свою монополію до повного абсурду, викинувши із загальнодоступного пакету міські телекомпанії-конкурентів, які заважають йому заробляти великі гроші: Нам лестить, що за нас, як і за московські канали, вимагають від глядачів гроші, але ми на це кабельників не уповноважували. У цій ситуації, за словами продюсера каналу “ТVT” Вадима ТАБАЧУКА, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення фактично усунулася від виконання своїх функцій щодо ліцензування каналів кабельної мережі. А це обов’язок Нацради ліцензувати та приймати рішення - на якому каналі кабельної мережі який канал транслювати. Натомість в одному пакеті, без конкретного розгляду кожного каналу, право здійснювати таку діяльність віддано компанії “Воля-кабель”. Вчиняючи вдруге за цей рік вакханалію в ефірі, американські господарі “Волі-кабель” посилаються на рішення вищого в державі розпорядника у цій сфері - Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення. Але… Олексій Виногродський ( начальник відділу юридичного управління Національної телекомпанії України): “У рішенні №679 жодного слова про соціальний пакет. Більше того ,у додатку № 1 “Волю” змушують розміщувати усі київські проліцензовані канали. Кабельники, користуючись відпусткою Нацради, все роблять під себе і для себе. Приклад: рішенням ліцензійного органу нашу державну компанію поставлено на першу кнопку, а кабельники запхали її на 10-ту, а на першу - нікому невідомий у Києві супутниковий канал.” Ми звертаємося до голови Нацради пана Холода, до київської державної адміністрації, до Антимонопольного комітету хоча б на день перервати свою відпустку, щоб зупинити цей юридично–політичний абсурд перед святом Незалежності.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1549
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду