Чому полтавські чиновники злякалися зустрічей Паскуаля з незалежними журналістами?

25 Червня 2003
909

Чому полтавські чиновники злякалися зустрічей Паскуаля з незалежними журналістами?

909
Полтавські чиновники невдоволені, що Посол мав бесіду не винятково з “кишеньковими” журналістами, яких би “організувала” на зустріч влада. Реально був представлений увесь спектр нинішніх полтавських мас-медіа Як стало відомо, те, що Посольство США в Україні попросило саме Полтавський медіа-клуб організувати зустріч з Послом США в Україні Карлосом Паскуалем під час його перебування в Полтаві 13 червня, викликало неабиякий переполох у полтавському “білому домі”.
Чому полтавські чиновники злякалися зустрічей Паскуаля з незалежними журналістами?
З облдержадміністрації зателефонували до Посольства, доводячи, що зібрати журналістів можуть і вони. Але у Посольстві відповіли, що доручили організацію зустрічі з представниками місцевих мас-медіа президенту медіа-клубу Людмилі Кучеренко і не мають сумніву щодо її організаційних здібностей.

Полтавські чиновники невдоволені, що Посол мав бесіду не винятково з “кишеньковими” журналістами, яких би “організувала” на зустріч влада. Реально був представлений увесь спектр нинішніх полтавських мас-медіа. Те, що Людмила Кучеренко, головний редактор “Інформбюлетеню” Тамара Просяник, головний редактор “Полтавської думки” Ігор Черчатий, журналіст-правозахисник Анатолій Банний розповіли про вражаючі факти утисків вільного слова на Полтавщині, розцінено владоможцями як антиукраїнську змову Кучеренко й її однодумців.

Анатолій Банний зазначив, що найбільшу загрозу свободі слова на Полтавщині становлять “ситі холуї”. А от заступник редактора “Полтавського вісника” В. Денисенко, котрий усі публікації газети узгоджує з чиновниками міськради, у своєму спічі висловив велике занепокоєння можливим роздержавленням українських ЗМІ, мовляв, на які ж гроші тоді житиме “Полтавський вісник”, на що заступник редактора “Вечірньої Полтави” Олександр Бородай парирував: “зароблятиме, як ми заробляємо”.

Красномовним підтвердженням непростої ситуації зі свободою слова на Полтавщині стало те, що ОДТРК “Лтава”, газета Полтавської міськради “Полтавський вісник”, представники яких були на зустрічі, навіть не подали у своїх ЗМІ матеріалів про неї. А публікація Тетяни Дениско в рідній газеті була без її відома і згоди покромсана керівництвом редакції “Зорі Полтавщини” до невпізнання, через що обурена заввідділом сказала, що тоді треба було зняти і її прізвище під статтею.

А через кілька днів після зустрічі з послом на автора критичних публікацій про полтавського губернатора Є. Томіна в газеті „Інформаційний бюлетень” у Лубнах здійснено замах: уночі зловмисники тричі стріляли картеччю у вікна його будинку і кинули дві пляшки із запалювальною сумішшю.

Отака вона, свобода слова по-полтавськи.

Щорічно Державний департамент США готує доповідь про стан дотримання прав людини у світі. Тож, певно, цікавість Посла США в Україні до Полтавщини, яка займає ганебне 22-е місце в Україні за станом свободи преси, була невипадковою.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”, за повідомленням Полтавського медіа-клубу,
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
909
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду