Олександра Зінченка змусили „здати” телеканал «Інтер»?

18 Червня 2003
1014

Олександра Зінченка змусили „здати” телеканал «Інтер»?

1014
Як стало відомо „Телекритиці”, учора він повідомив співробітників інформаційної служби телеканалу про те, що більше не матиме відношення до телеканалу „Інтер” Як стало відомо „Телекритиці”, учора ввечері Олександр Зінченко – віце-спікер Верховної Ради України – повідомив співробітників інформаційної служби телеканалу про те, що більше не матиме відношення до телеканалу „Інтер”.
Олександра Зінченка змусили „здати” телеканал «Інтер»?
З усіх питань він порадив звертатися виключно до Ігоря Плужникова, який за непідтвердженими даними, є найбільшим акціонером телекомпанії.

За словами учасників зібрання, Олександр Зінченко повідомив, що йому не вдалося відстояти ті зміни, які відбуваються в інформаційному мовленні телеканалу „Інтер”. Від подальших коментарів він відмовився. Його зустріч із співробітниками тривала не більше п’яти хвилин.

Поки що не відомо, чи залишається Олександр Зінченко одним із акціонерів телеканалу. До останнього часу, розповідають журналісти, він значною мірою контролював ситуацію на „Інтері”, мав змогу протидіяти "негативному впливу на телеканал”.

За коментарем „Детектор медіа” звернулася до шеф-редактора інформаційно-аналітичної служби телеканалу „Інтер”Олексія Мустафіна:

- Олексію, "Детектор медіа" отримала інформацію про те, що Олександр Зінченко повідомив учора на зустрічі з інформаційною службою телеканалу, що відтепер не матиме впливу на політику телеканалу "Інтер".



- Так, зустріч відбулася. Була відверта розмова – як власне і має бути між журналістами і людиною, яка доклала великих зусиль для становлення телеканалу. Саме тому не думаю, що як учасник зустрічі можу оприлюднювати її зміст. Щодо впливу – ви знаєте, що одразу після обрання віце-спікером Олександр Зінченко офіційно склав повноваження почесного президента телеканалу. Зараз політику каналу визначає правління. Жодних змін в структурі управління „Інтера” і механізмі ухвалення рішень не відбулося.

- Відомо, що учора Олександр Зінченко офіційно попрощався із інформаційною службою і що відтепер Ігор Плужников вирішуватиме усі питання телеканалу. Чи це так? Чи залишається Олександр Зінченко співвласником телеканалу?

- Ці запитання краще задати самим Олександру Зінченку і Ігорю Плужникову.

- Олександр Зінченко на зустрічі говорив про те, що йому не вдалося відстояти певні зміни в інформаційному мовленні каналу. Про що саме йдеться?



- Знову ж таки, не вважаю за можливе передавати зміст вчорашньої розмови. Зміни, що відбувалися і відбуваються в інформаційній політиці телеканалу "Інтер" є насправді результатом ініціативи і спільних дій усіх співробітників інформаційної служби і узгоджені з керівництвом каналу, тому я не став би робити якихось далекосяжних висновків і шукати зв'язок, якого немає. Ми намагаємося постійно змінюватися, це не якийсь одномоментний акт. Але якщо це помітно глядачам - ми можемо бути лише втішені.

Як передає УНІАН, за словами голови парламентського Комітету з питань свободи слова Миколи Томенка, зміна інформаційної політики телеканалу, зокрема те, що він, порівняно з іншими загальнонаціональними каналами, останнім часом намагався об`єктивно і коректно подавати події, призвела до того, що "представники влади хочуть повернути каналу статус партійного каналу СДПУ(о)". Томенко зазначив, що найближчим часом можна буде побачити, чи "Інтер" залишиться таким, яким був останнім часом, "чи ми побачимо нове обличчя "Інтера".

Крім того, депутати з фракції СДПУ(о) та журналісти каналу "Інтер» підтвердили кореспонденту УНІАН, що вчора Олександр Зінченко на зібранні дійсно повідомив, що більше не впливатиме на роботу телеканалу. Відтепер цим опікуватиметься народний депутат Ігор Плужников. Зокрема, цю інформацію щодо відходу Зінченка від каналу підтвердив журналістам і член фракції СДПУ(о) Борис Андресюк.

Читайте також: Відсторонення Зінченка від «Інтера» Томенко пояснює бажанням впливових представників влади повернути «Інтеру» статус партійного каналу СДПУ(о)
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1014
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду