Одеська журналістська профспілка вимагає розкриття злочину

28 Травня 2003
823

Одеська журналістська профспілка вимагає розкриття злочину

823
Одеська Профспілка незалежних журналістів висловила занепокоєння з приводу побиття двома невідомими юриста одеської незалежної телекампанії „Одеса плюс” Олександра Мізіна. В Одесі проведене засідання обласної організації Незалежної профспілки журналістів. Приводів для цих зборів було цілком достатньо, адже в Одесі мав місце випадок насильства проти журналіста телекомпаніі „Одеса плюс”.
Одеська журналістська профспілка вимагає розкриття злочину
У новій заяві, поширеній серед регіональних мас-медіа, одеська Профспілка незалежних журналістів висловила занепокоєння з приводу побиття двома невідомими юриста одеської незалежної телекампанії „Одеса плюс” Олександра Мізіна. Побиття сталося ввечері 15 травня і нині пан Мізін перебуває в лікарні, отримавши значні тілесні ушкодження. У заяві профспілки повідомлено, що у нього викрали документи, пов’язані з кількома резонансними судовими процесами, де відповідачем є саме телекомпанія „Одеса плюс”.

Факт нападу на працівника телекомпанії Профспілка незалежних журналістів назвала „ще однією спробою залякати журналістів, які поширюють інформацію, що не завжди збігається з точкою зору одеської міської влади, злочином проти свободи преси.



Злочин проти Олександра Мізіна свідчить про те, що словесні погрози на адресу незалежних мас-медіа переростають у факти фізичної розправи”.



Профспілка незалежних журналістів у оприлюдненій заяві вимагає від керівництва УМВС України в Одеській області: забезпечити оперативне розкриття злочину проти працівника телекампанії „Одеса плюс”, інформувати профспілку про перебіг розслідування.

Як повідомила „Голосу Америки” керівник Центру громадських зв”язків УМВС України в Одеській області Ольга Богаченко: „ За фактом нападу на Олександра Мізіна порушено карну справу за статтею 196, частина 1 пограбування. Нині правоохоронні органи розглядають кілька версій, в тому числі пов’язану з професійною діяльністю”.

Керівник регіональної профспілки Леонід Заславський переконаний, що питання захисту журналістів в Одесі набуває особливої гостроти.

„Ситуація не може змінитися на краще там, де немає свободи слова. Тут мова йде не про покращення чи погіршення ситуації, а про зовсім інші речі. Мова йде про захист журналістів. Свободу слова можна набути лише після того, як буде захищено права журналістів”

Головний редактор телекампанії „Одеса плюс” Ніна Заяць так само схиляється до думки, що побиття пана Мізіна пов’язане саме з його професійною діяльністю і злочинці мали на меті викрадення саме важливих документів, які стосуються судових процесів проти телекомпанії. „Олександр бився зі злодіями до останнього. У нього нині дуже поганий стан здоров”я. Перелом ребра...” – повідомила Ніна Заяць.

Народний депутат України, обраний в Одесі, Олексій Козаченко висловив, тим часом, думку про те, що однією з причин побиття юриста Олександра Мізіна може бути „спроба тиску на телекампанію „Одеса плюс”, яка відстоює незалежну точку зору на події в місті”.

Олексій Козаченко був свідком подій, за висвітлення яких проти телекампанії „Одеса плюс” подано позов до суду.

Жоден із попередніх злочинів, скоєних проти журналістів в Одесі, нині не розкритий. Не відповіли за скоєне ті, хто вбив редактора газети „Вечірня Одеса” Бориса Дерев’янка, редактора телекомпанії „Нова Одеса” Ігоря Бондаря, популярного ведучого Одеського обласного радіо Володимира Бехтера, хто бив журналістів Ігоря Розова, Ігоря Гринштейна, погрожував вбити колишнього редактора новин телекомпанії „АРТ” Людмилу Добровольську.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для „Голосу Америки” та „Детектор медіа”, Одеса
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
823
Читайте також
27.09.2001 12:22
Анна Шерман
«Детектор медіа»
2 226
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду