Народний депутат Георгій Крючков заявляє про цензуру на „1+1”

14 Травня 2003
932

Народний депутат Георгій Крючков заявляє про цензуру на „1+1”

932
А в телекомпанії стверджують, що програму, присвячену обговоренню політичної реформи, зняли з роботи через незацікавленість пропрезидентських політиків в публічному обговоренні питання! А в телекомпанії стверджують, що програму, присвячену обговоренню політичної реформи, зняли з роботи через незацікавленість пропрезидентських політиків взяти участь в публічному обговоренні питання.
Народний депутат Георгій Крючков заявляє про цензуру на „1+1”
Як йдеться у зверненні народного депутата Георгія Крючкова (КПУ) до керівництва „1+1”, 22 квітня ц.р. представниками телеканалу він, як народний депутат України, член фракції комуністів, був запрошений до участі у телепрограмі "Подвійний доказ". Предметом розмови було визначене обговорення питань реформи системи політичної влади в Україні. „Але потім, з посиланням на те, що "передачу на цю тему нам заборонено", організатори передачі запропонували обговорити ситуацію навколо Іраку”, - йдеться у тексті листа, надісланого народним депутатом і на адресу „Детектор медіа”.

Крім того, автор листа заявив, що порівняно із Послом США К.Паскуалем, який брав участь у програмі, відносно нього, народного депутата, було виявлено відверто дискримінаційний підхід. Підставою такого твердження є, на думку Георгія Крючкова, те, що його „принципові висловлювання” з проблеми не були наведені в програмі, яка транслювалася 6 травня.

Не маючи нічого проти політичних уподобань організаторів і хазяїв телеканалу (це їх справа), розумію, що мої висловлювання можуть комусь не подобатись, - говориться у тексті листа. - Але спровокувати до участі у телепередачі, а потім виставити її учасника мало як не статиста, замовчати його позицію з принципових питань (які, до речі, ставились організаторами телепередачі), це, на мою думку, не тільки не має нічого спільного з елементарною порядністю, а й є свідченням політичної цензури на телеканалі. Розглядаю дану ситуацію як вияв неповаги до запрошеного учасника програми і як особисту образу, що змушує мене зробити висновки у подальшому спілкуванні з телеканалом”.



З питанням, чи справді програма, присвячена політичній реформі в країні, була заборонена до показу в ефірі, „Детектор медіа” звернулася до керівництва програми „Подвійний доказ”.

Погодився прокоментувати ситуацію для „Детектор медіа” Вахтанг Кіпіані, головний редактор програми „Подвійний доказ”, „Студія 1+1”:

- Так, у нас була ідея створити програму на тему політичної реформи. У редакції „Подвійного доказу” провели велику роботу. Наталка Фіцич, досвідчений, професійний журналіст каналу, вже відзняла три сюжети до програми, в одному з яких йшлося про те, як українські доярки висувають пропозиції до введення в країні двопалатного парламенту.

Але за півтора тижні до запису з’ясувалося, що зголосилися взяти учасnь у програмі тільки опозиційні політики. А віце-прем’єр Дмитро Табачник, відповідальний за проведення реформи, представник президента в парламенті Олександр Задорожний, лідер фракції СДПУ (о) Леонід Кравчук не дали згоди на участь у програмі. Тому після наради з керівництвом каналу я вирішив, що за цих умов це буде гра в одні ворота. У нас дискусійна програма, і якщо у представників пропрезидентських сил немає бажання агітувати за свою реформу, то я цього робити не буду. Ніякої заборони на програму не було, думаю, що Георгій Крючков або некоректно висловився, або щось не так зрозумів.

Натомість ми вирішили провести запис програми, присвяченої іракській темі. Якраз Артем Шевченко повернувся із Іраку. Програма мала рейтинг на півтора пункти вищий за програму Андрія Цаплієнка (ТК „Інтер”), яка йшла в ефірі одночасно з „Подвійним доказом”. Хоча я не думаю, що це було на користь обом.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
932
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду