Чия картка краще?

29 Квітня 2003
1302

Чия картка краще?

1302
Ще з минулого року НСЖУ видає “Картки професійного журналіста” „Детектор медіа” отримала коментар від Національної спілки журналістів України на інформацію про те, що Київська незалежна медіа-профспілка обговорює питання про встановлення прес-карт для своїх членів.
Чия картка краще?


Гадаємо, що наші колеги мають сенс: і необхідність „круглого столу” за участю різних журналістських організацій давно вже назріла, і необхідність об’єднання практичних зусиль для вирішення багатьох корпоративних проблем. Тож сподіваємось, що питання прес-карт може стати тим приводом, який зрушить об’єднавчий процес з місця.



У Національній спілці журналістів України із здивуванням зустріли повідомлення про те, що незалежна медіа-профспілка ініціює обговорення питання, чи потрібні прес-карти і кому їх видавати – тільки членам медіа-профспілки чи й іншим журналістам.

Ще з минулого року НСЖУ видає “Картки професійного журналіста” - їхні зразки є в усіх обласних організаціях Спілки, вони опубліковані у “Журналісті України”, “Віснику” Київської спілки журналістів, бюлетені “Дніпроінформ” Дніпропетровської організації НСЖУ, інших ЗМІ, положення про “Картку” є на сайті НСЖУ.

“Картка професійного журналіста”, крім фотографії, прізвища, ім'я та по батькові її власника, підпису голови НСЖУ і печатки, які стверджують, що цей власник є професійним журналістом, має голографічний номер та витяг з статей законів України про права журналістів.

“Картка професійного журналіста” видається за поданням редакційних колективів або (для “фрі-лансів”) документів, які підтверджують, що дана особа професійно займається журналістською діяльністю. “Картку” одержують як члени НСЖУ, так і ті, хто у ній ніколи не перебував і не збирається вступати.

Бажання медіа-профспілки розпочати обговорення вже вирішеного питання голова НСЖУ Ігор Лубченко розцінив як ще один прояв роз'єднаності у журналістських колах, відсутності бажання чути один одного, спільно вирішувати загальні проблеми.

Національна спілка журналістів України втретє закликає утворити постійнодіючий “круглий стіл” представників журналістських організацій, профільного парламентського комітету, Держтелерадіо, Нацради з питань телебачення і радіомовлення, щоб спільно обговорювати проблеми свободи слова, діяльності засобів масової інформації, методом консенсусу ухвалювати спільні рішення.

Для довідки: Національна спілка журналістів – єдине у нашій країні об'єднання професіоналів, котрі працюють у друкованих та аудіовізуальних ЗМІ різних форм власності, яке має фіксоване членство (станом на 01.01.03 – 13059 членів НСЖУ, 932 первинні організації).

Читайте також: Хто зможе отримати прес-карту
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1302
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду